Logo hetkrantje-online.nl
<p>Vrijwilliger Floris de Lange van VCC (foto: pr LVvoorelkaar.nl).</p>

Vrijwilliger Floris de Lange van VCC (foto: pr LVvoorelkaar.nl).

topvrijwilliger

Floris de Lange uithangbord voor VCC

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - Een uithangbord voor VCC. Zo typeert medebestuurslid Johan Polet wedstrijdsecretaris Floris de Lange van Voorburg Cricket Club. Johan omschrijft Floris verder als diplomatiek, flexibel, creatief, vriendelijk en bijna altijd bereikbaar. Voor LVvoorElkaar reden om deze bijzondere, 20-jarige vrijwilliger te interviewen.

Door Liesbeth van den Ende

Als student bedrijfskunde met een bijbaan bij Volle Maan is hij druk zat. Tóch is hij sinds vorig jaar als wedstrijdsecretaris aan de gang gegaan: “Ik ben gevraagd en heb er goed over nagedacht. Door er met meerdere mensen over te praten, waaronder de vorige secretaris, wist ik enigszins waar ik aan begon.” Alleen was het nóg enerverender dan hij kon voorzien door corona.

Floris deelt teams in, plant wedstrijden en trainingen en overleg met cricketbond en aanvoerders van alle teams, zowel die van VCC als van de tegenstanders. “Ook ben ik betrokken bij het regelen en organiseren wedstrijden voor bedrijfscricketteams. En ik zit in het bestuur”, vertelt Floris, “Eigenlijk is het niet persé een bestuurstaak, alleen vind ik het leuk en enorm leerzaam.” De appel valt trouwens niet ver van de boom; de vader van Floris was jarenlang voorzitter en is bestuurslid vanwege zijn expertise en ervaring. Als jong bestuurslid spreekt Floris jongere leden makkelijk aan en kan hen beter vertegenwoordigen.
“Het belangrijkste is dat ik het superleuk vind; het persoonlijke contact: zo ken ik iedereen op de club en iedereen kent mij. Wat me een geweldig gevoel geeft, is als ik zie dat er weer zo’n 50 kinderen gespeeld hebben. Dan denk ik wel eens, ‘dat heb ik toch maar mooi geregeld’, vertelt Floris stralend. “En tuurlijk: ik leer mega-veel. Samengevat: grenzen stellen, organiseren en communiceren, zowel in het Nederlands als in het Engels. En daarnaast ook dingen waar je van tevoren geen benul van hebt. Als de emoties tijdens de wedstrijd oplopen, ontstaat er weleens een conflictsituatie waar van alles en nog wat bij gehaald wordt.”

Zo jong als Floris is, zo wijs en volwassen gaat hij daarmee om. “Samen met de aanvoerder van het bewuste team , gaan we met beide partijen in gesprek. Best even spannend en tegelijkertijd bijzonder om te ervaren dat het altijd opgelost wordt.” Ook een leuke uitdaging vindt Floris het mede- organiseren van grote evenementen waar soms 500 toeschouwers (uiteraard vóór corona) op af komen. Met tenten, alles erop en eraan. In de 1,5 meter samenleving gaat dit via livestream.
“Maar het allermooist is, naast het spelen zelf, is het na de wedstrijden met elkaar een biertje drinken!”

Dat Floris in 2020 naast alle drukke werkzaamheden ook nog eens de selectie haalde, is een enorme opsteker voor alle jeugdleden van VCC. Floris is de vrijwilliger die iedere organisatie zich wenst.

Enthousiast? Kijk dan op www.LVvoorelkaar.nl voor leuke vrijwilligersfuncties of meld jezelf aan.

Meer berichten