Voor de verschillende voetbalvormen worden roze pionnen gebruikt (foto: pr RKAVV).
Voor de verschillende voetbalvormen worden roze pionnen gebruikt (foto: pr RKAVV).

Zaterdag open meidenvoetbaldag bij RKAVV

Sport 304 keer gelezen

Leidschendam - Het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland zit door de successen van de Oranje Vrouwen, óók wel Leeuwinnen genoemd, flink in de lift omhoog. Ondanks dat lijkt het aantal meiden en vrouwen dat lid wordt van een voetbalclub te stagneren. 

RKAVV in Leidschendam gaat daar zaterdag wat aan doen. Het organiseert een meidenvoetbaldag voor meiden van 6 tot en met 18 jaar. De open voetbaldag, want je hoeft geen lid te zijn van een voetbalclub of het te worden, voor meiden is a.s. zaterdag 17 april van 10:00 tot 13:00 uur.

De dag is vooral bedoeld voor de breedtesport. Het gaat RKAVV niet om de zoektocht naar de nieuwe Maartje Looijen, Sabine Kuilenburg, Deau den Turk, Demi en Lotte Smit die allen ooit bij RKAVV voetbalden en zich later verder ontwikkelden bij andere clubs. Op zaterdag 17 april worden de meiden die komen in verschillende leeftijdsgroepen verdeeld over drie tijdvakken. 

De jongste meiden MO09 & MO11 (geboren 2010 - 2013) starten om 10:00 uur en voetballen tot 11:00 uur. De MO13 & MO15 (geboren 2006 - 2009) starten om 11:00 uur en voetballen tot 12:00 uur. De MO17 & MO19 (geboren 2002 - 2005) starten om 12:00 uur en voetballen door tot 13:00 uur. Om respectievelijk 9:45, 10:45 en 11:45 uur wordt iedere deelnemer in haar leeftijdscategorie op het veld verwacht. Voorinschrijving is niet nodig. Je meldt je gewoon voor aanvang bij RKAVV aan op het veld.

Tijdens de trainingen zullen de meiden kennismaken met verschillende voetbalvormen. RKAVV wil nogmaals benadrukken dat iedereen welkom is. Dus als je lid van RKAVV bent kun je gewoon je vriendinnen meenemen. Mochten er toch nog vragen zijn dan kunnen die gesteld worden via proeftrainen@rkavv.nl. In dat geval wordt wel gevraagd de naam en geboortedatum van de persoon die of voor wie de vraag bedoeld wordt in de e-mail te vermelden. 

Tijdens de open meidenvoetbaldag worden de Corona-maatregelen gehanteerd, dus doe thuis je sportkleding al aan en neem je eigen gevulde drinkbidon mee, want de kleedkamers blijven gesloten. Papa’s, mama’s en verdere belangstellenden blijven buiten het hek. De deelnemers aan de meidenvoetbaldag worden door de trainers bij het toegangshek opgevangen en na afloop weer aan de juiste mensen meegegeven. 

De trainingen staan onder leiding van Sandy van der Meer, de ervaren trainer Jessie van Leeuwen en al hun collega’s van de meiden- en vrouwenafdeling van RKAVV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant