Logo hetkrantje-online.nl
Alexander Wagener is al ruim 25 jaar als sportverslaggever werkzaam bij en voor Het Krantje.
Alexander Wagener is al ruim 25 jaar als sportverslaggever werkzaam bij en voor Het Krantje.

Alexander Wagener 25 jaar werkzaam bij Het Krantje

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam-Voorburg - Alexander Wagener is dit voetbalseizoen al 25 jaar werkzaam bij en voor Het Krantje. Begonnen bij Het Voorburgse Krantje, nam hij na enige tijd ook de sport over van Het Leidschendamse Krantje, later Het Krantje Leidschendam-Voorburg.

Op dit moment staat alles even op een laag pitje doordat het competitievoetbal stilligt, maar er is licht aan het eind van de tunnel te zien.

Geboren en getogen Leidschendammer Alexander Wagener (maar inmiddels al jaren woonachtig in het Westland) loopt al zo lang voor Het Krantje rond op de voetbalvelden in de regio, dat iedereen hem wel kent. Waarbij hij met name bij SEV een bekend gezicht is. Maar ook is hij actief als presentator/programmamaker bij de Leidschendamse lokale omroep Midvliet en jurylid van de Sportprijs (intussen Vliet Awards geheten).

Alexander heeft zelf ge(zaal)voetbald bij SEV en Gymnova (nu RKAVV) in Leidschendam. “Maar ik was niet zo’n hoogvlieger”, vindt hij zelf. Al snel werd hij scheidsrechter. Ook was hij nog een tijdje jeugdsecretaris bij SEV en zaalvoetbalbestuurder en even vlagger bij SEV.

Na bijna 25 jaar te hebben gewerkt voor diverse jeugdzorginstellingen en daarna in de gehandicaptenzorg is hij nu woonbegeleider/jeugdzorg. Hij woont samen en is vader van een dochter, een zoon en een pleegzoon.

Meer berichten