Logo hetkrantje-online.nl
<p>SEV-secretaris Theo Tetteroo jr. (inmiddels met baard) voor de ingang van het clubgebouw (foto: Alexander Wagener).</p>

SEV-secretaris Theo Tetteroo jr. (inmiddels met baard) voor de ingang van het clubgebouw (foto: Alexander Wagener).

Lintje Theo Tetteroo jr. zeker óók voor vrijwilligerswerk bij SEV

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Theo Tetteroo jr. (61) werd vorige week tijdens de lintjesregen Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In het bericht bleef echter een beetje onderbelicht dat hij naast zijn vrijwilligerswerk voor de kerk óók al jaren vrijwilliger is bij SEV.

Door Alexander Wagener

Theo, de oudste van 4 zonen uit het gezin Tetteroo-Meester, is sinds 1969 SEV-lid. “Ik wilde graag op voetbal, maar dat mocht je toen pas vanaf je tiende. Mijn buurjongen Johan Kortekaas zat al op SEV. Dat beviel hem goed en daarom ging ik er ook heen. RKAVV lag wellicht voor de hand, omdat ik rooms katholiek ben, maar mijn ouders vonden het goed. Mijn broers Rob, Frank en Erik mochten pas op jongere leeftijd op voetbal. Nu mogen zelfs peuters al clublid worden, zoals mijn neefje Xavi; zoon van mijn neef Tom van der Lubbe.” Van het nog jonge SEV (sinds 1964!) waren op dat moment meer senioren dan junioren lid. “Ik wilde alleen maar recreatief en leuk voetballen, maar ik heb wel in de C1, nu JO15-1, gespeeld. Dat kwam door de gedreven vrijwilligers Arie Dijkhuizen en Piet van Wijgerden, die trainer en elftalleider waren.”

Als je het clubblad bezorgen als zodanig bestempelt begon Theo rond zijn dertiende al met vrijwilligerswerk. “Het ‘echte’ vrijwilligerswerk begon toen mijn oudste zoon Sander in 1995 ging voetballen. Ik werd al vrij snel jeugdleider van zijn team. Net zoals mijn vader Theo Tetteroo sr. dat bij de elftallen van Rob, Frank, Erik en mij een aantal jaren was geweest. Ik ben van mijn 4 zonen elftalleider geweest en heb het 20 jaar volgehouden.” Ook werd hij gevraagd als jeugdcommissielid. In meerdere leeftijdsgroepen was hij wedstrijdsecretaris. Een aantal jaren was hij lid van de scheidsrechterscommissie, die zorgt voor het indelen van clubscheidsrechters. Theo was daarna 13 jaar jeugdvoorzitter. Als zodanig was hij ook algemeen bestuurslid. “Ik heb destijds veel van jeugdvoorzitter en oud-eerste elftalspeler Theo Knijnenburg en algemeen jeugdsecretaris Nico de Kleijn geleerd. Dat waren echte ‘oervrijwilligers’. Helaas zijn zij relatief kort na elkaar overleden. Hun vrouwen zijn nog steeds bij de club betrokken.”

Toen de functie penningmeester vacant was werd kandidaat Theo door de Algemene Leden Vergadering gekozen. Van 2014-2016 was hij in die functie actief. Vanaf juni 2016 is hij secretaris. “Zeg maar de ‘smeerolie’ binnen de club. De secretaris zorgt ervoor dat alles goed marcheert en dat mensen binnen de club elkaar weten te vinden. SEV is een heel plezierige vereniging om voor te mogen werken met Rob de Ruijter als prima voorzitter.” Theo prijst de binding en loyaliteit bij de familieclub. “SEV is een groot huis waar plaats is voor iedereen. Van peuter tot walking football, jongens en meisjes, waarvoor we nu geen aparte teams hebben maar die met de jongens mee voetballen. Hetgeen overigens prima is voor de ontwikkeling. En we hebben een bloeiende G-afdeling. Dat vind ik fantastisch.” Het SEV-ledental kende de afgelopen jaren een lichte daling. “Ledenwerving is inderdaad een uitdaging. SEV is groter geweest, maar er is gelukkig weer jeugdaanwas. In coronatijd zijn veel leden gelukkig loyaal gebleven.”

Theo is leraar (bedrijfs)economie op het Haagse Zandvliet Lyceum, nadat hij 23 jaar bij KPN en 4 jaar ZZP’er in dat vakgebied actief was. “Een aanleiding tot die loopbaanswitch was SEV. Daar heb ik leren omgaan met groepen jeugdigen van alle leeftijden. Mijn 3 oudste zonen zaten later op het Veurs Lyceum. Die samenloop bracht mij in de onderwijssfeer.” Zelf voetbalt Theo voornamelijk ‘nog op papier’. “Bij de veteranen. Het secretaris zijn brengt verplichtingen met zich mee, waardoor trainen en spelen er vrijwel niet meer in zitten. Wij zaten ooit samen in ‘SUF7’. Het is opvallend hoeveel spelers uit dat team vrijwilliger zijn geworden; wijlen Henk Brouwer Schut, Herman van der Heiden die al jaren de overige senioren traint, Hans van Grootel die tal van functies bekleedde, Frank den Hartog bij Stompwijk’92 en jij nu bij de club van je zoon S.V. Honselersdijk. Een mooie gedachte.” Tot slot wil Theo nog wel wat kwijt. “We hebben het niet gehad over The Yellows, de familiezaalvoetbalvereniging van Tetteroo met 3 competitieteams. Van begin tot eind heb ik met Jan Meester in het bestuur gezeten. Én ik heb nog met 3 van mijn 4 zonen in een elftal gevoetbald (zie foto). Benjamin is een stuk jonger en Rogier staat er niet op. Hij deed vaak mee maar zat niet vast in ons elftal. Ik weet niet hoe leuk zij het vonden, maar ik vond het samen voetballen geweldig!”


SEV 6 2009-2010: Theo (staand rechts) en zijn zonen Sander (staand 2e links) & Richard (zittend 2e rechts) (archieffoto: Angela in ‘t Veld). - foto Angela in ‘t Veld.

Meer berichten