Sportverslaggever Alexander Wagener van Het Krantje is ook actief voor Midvliet (archieffoto Midvliet).
Sportverslaggever Alexander Wagener van Het Krantje is ook actief voor Midvliet (archieffoto Midvliet). Dick Janssen

Meer aandacht voor Sport in de regio

Sport 110 keer gelezen

Leidschendam - Midvliet, Den Haag FM, haagsetopsport.nl en hethaagsamateurvoetbal.nl hebben de handen ineengeslagen ten behoeve van de sportverslaggeving in de regio Haaglanden. 

In september start het vernieuwde live sportprogramma Sportsignaal. Met verslaggevers langs de velden die live verslag doen, interviews, voor- en nabeschouwingen van vele sportwedstrijden in de regio op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en in voorkomende gevallen tot 18.00 uur. De uitzendingen starten in de tweede helft van september als ook de competities beginnen en zijn zowel te volgen op Midvliet als Den Haag FM.

Midvliet en Den Haag FM hebben ervaring met sportverslaggeving. Gezamenlijk met de twee websites ontstaat nu een groot platform van waaruit de sport in de regio weer een prominente plek krijgt bij de lokale media. De medewerkers van het succesvolle Sporttribune bij Midvliet en van Sportsignaal op Den Haag FM verzorgen gezamenlijk de uitzendingen.

Initiatiefnemers Arjan Groenewegen, Vyron Verkijk en Ronald Mooiman benadrukken het belang van sportverslaggeving in de regio. Mooiman: “Verslaggeving over lokale en regionale sport hoort gewoon bij goede lokale nieuwsvoorziening.” Midvliet bestuurder Cees Siermann: “Door deze samenwerking ontstaat een groot en breed pallet aan medewerkers waardoor voor langere tijd de live-sportverslaggeving gegarandeerd is. Sport is een belangrijk onderdeel van de lokale, publieke omroepfunctie van de omroepen.”

Mensen met interesse in een rol bij dit programma kunnen zich melden bij een van beide omroepen. Meer informatie via info@sportsignaal.nl.

Uit de krant