Logo hetkrantje-online.nl
<p>Edwin Agyare (RKAVV) op weg naar 1-1; de sliding van Jari de Jong (ex-RKAVV) kwam te laat (foto: AW).</p>

Edwin Agyare (RKAVV) op weg naar 1-1; de sliding van Jari de Jong (ex-RKAVV) kwam te laat (foto: AW).

Hoofdklasser RKAVV legt Scheveningen haar wil op maar verliest toch

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - Ook RKAVV sloot zaterdag de 1e fase van de seizoensvoorbereiding met een oefenduel af. Op Houtrust werd een onderhoudend tweeluik uitgevochten. Dat het 2-1 werd lag aan de gebrekkige samenwerking tussen scheidsrechter en grensrechter, die bij de 1-0 een duidelijke buitenspelsituatie totaal over het hoofd zagen.

Dat beide ploegen minstens gelijkwaardig aan elkaar waren is verbazingwekkend maar verklaarbaar. Beide ploegen speelden sinds oktober geen wedstrijden meer. Desalniettemin revancheerde RKAVV zich. Vorige week werd het in Leidschendam 2-4 tegen derde divisionist Quick. De eerste kans nu was voor RKAVV, maar na zes minuten kopte nieuweling Tristan Croes (ex-Wippolder) rakelings naast. Trainer Maurizio Ceccucci: “Centraal achterin speelde hij een goede wedstrijd, zoals iedereen beter speelde dan vorige week. Tristan ligt goed in de spelersgroep, manifesteert zich alsof hij al jaren bij ons speelt en is nadrukkelijk aanwezig. Tot zijn verbazing liet ik hem van de week videobeelden van zijn acties tegen Quick zien. Zoiets had hij nog nooit meegemaakt. Ik kon hem precies zeggen waar het vorige week misging. Nou, dat heeft hij goed opgepakt.”

Op slag van rust werd het dus 1-0. Dit ook tot verbazing van de doelpuntenmaker zelf, die heel goed wist dat hij buitenspel stond. Bijna trok RKAVV nog voor de pauze de achterstand weer recht, maar Jaydi Walta volleerde de bal net naast het doel. Scheveningen had moeite met de manier waarop RKAVV ook na rust speelde, maar kansen voor Overdevest (2x) gingen er niet in. Overdevest zelf was wel de aangever bij de 1-1 van invaller Edwin Agyare, die hun onderling één-tweetje afrondde. Dat RKAVV op voorsprong zou komen leek een kwestie van tijd. RKAVV deed te weinig met twee indirecte vrije trappen in het zestienmetergebied, nadat de doelman van Scheveningen de bal te lang in zijn handen hield. Een stiftbal van Joep Roovers, die solo op de keeper afging, werd door Jari de Jong (ex-RKAVV) van de lijn gehaald. Dat Scheveningen alsnog won, was voor de statistieken. 

Midweeks oefende RKAVV Onder 23 bij Quick (5-0). Trainer Patrick van Pruijssen: “Een zeer geflatteerde nederlaag met mooie leermomenten. De omschakeling en veldbezetting bij balverlies en spelhervattingen moeten beter, maar we hadden het meeste balbezit en kregen de meeste kansen. Ook die wedstrijd werd op video vastgelegd en gebruiken we in de nabespreking.”

Ceccucci is tevreden over de 1e fase. “We gaan met een goed gevoel het zomerreces in. Dat het zaterdag goed ging wil nog niet heel veel zeggen natuurlijk. Beide clubs hadden lang geen wedstrijd gevoetbald. En ook op de training hebben we geen wedstrijdsituaties kunnen nabootsen, omdat we lange tijd individueel en in kleine groepjes moesten trainen. Op de winterstop na hebben we vanaf oktober wel getraind. Dat is wel een voordeel. De laatste weken hebben we weer onderlinge partijen met fysieke persoonlijke duels gespeeld. Dat haalt het natuurlijk niet bij echte wedstrijden tegen andere clubs, maar daar heeft iedereen mee te maken gehad.” Ceccucci verwacht van zijn spelers dat ze zich gedurende het zomerreces van 3 weken blijven inspannen. “De medische staf heeft voor iedereen een trainingsprogramma opgesteld. In het programma staan opdrachten die spelers individueel moeten uitvoeren en daarna op internet kunnen afvinken. Donderdag 29 juli starten we weer.”

Van Pruijssen vult aan. “We hebben zin in komend seizoen, hebben met 1 en O23 een goeie groep, en kijken naar beide competities waaraan we deelnemen uit.”

Meer berichten