Logo hetkrantje-online.nl
<p>Jacco Scholten & Kursat Babanmoglu (op de achtergrond) keerden als enigen na rust terug op het veld (foto: AW).</p>

Jacco Scholten & Kursat Babanmoglu (op de achtergrond) keerden als enigen na rust terug op het veld (foto: AW).

Tweedeklasser DoCos wint bij eersteklasser Forum Sport

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - Forum Sport sloot de eerste fase van de seizoensvoorbereiding 2021-2022 zaterdag thuis af met een oefenduel tegen DoCos uit Leiden. In Voorburg werd het 1-2. 

Voor rust was Forum Sport wat betreft het veldspel de meest dominante ploeg. In de eindpass en de afronding ontbrak het de ploeg erg finesse. DoCos scoorde wel. Doelman Justin van Look tastte volledig mis bij een corner. Nog voordat hij de bal wilde beroeren, was deze al succesvol ingekopt. Na rust keerden alleen Kursat Babanmoglu en Jacco Scholten van de beginformatie terug op het veld. Edoardo Saurwalt zorgde al vrij snel voor de gelijkmaker uit een mooie pass van Gino Bergwerff (ex-RKAVV). Keeper Miro Osman stopte nog een strafschop, maar moest toch nog een doelpunt incasseren. DoCos dat weinig wisselde, had na rust ook het betere van het spel. Ondanks het drukkend warme weer was de strijdlust aan beide zijden bemoedigend. De uitslag deed het trainersduo Dennis den Turk en Marcel l’Ami er niet zo veel toe. Den Turk: “Het belangrijkste was dat we de gehele selectie van 19 man in actie hebben gezien. Sinds oktober vorig jaar waren we niet meer in wedstrijdverband uitgekomen, dus dat is winst!”

De enige nieuweling van buitenaf Haitam el Marid kwam alleen voor rust in actie. Hij is centraal op het middenveld de potentiële opvolger van Tom Bijen, die naar hoofdklasser FC Rijnvogels is vertrokken. Mede door de afwezige geblesseerden rechtsback Gijs Hebing en de centrale verdedigers Jordy de Wit en Sebastiaan van Beek is de selectie opgevuld met spelers uit de eigen Forum Sport-jeugd. Strafschopkiller Miro Osman behoort niet tot die laatste groep. Den Turk: “Miro zat vorig seizoen al in de spelersselectie bij ons. Hij pendelt tussen de 1e en 2e selectie in. Net als Philip Kooper is hij een talentvolle jonge keeper.” Opvallende verschijning op de bank tussen Marcel l’Ami en Dennis den Turk was Matthijs Seilberger. De oud-speler van Forum Sport en RKAVV is spitsentrainer, maar net als defensietrainer Jochem Verbaan (óók oud-speler Devjo/Forum Sport) nam hij nooit plaats tussen de trainersstaf op de bank. “Ik haal steeds meer voldoening uit het trainersvak, dat ik overweeg om de voetbaltrainersopleiding UEFA-C te gaan volgen. Vanuit de club bezien en gezien mijn privésituatie als vader in een jong gezin moeten we nog even kijken hoe en wanneer, maar daar heb ik naast mijn werk nu wel zin in.” Forum Sport gaat nu 4 weken op zomerreces.

Wilhelmus-trainer Oscar Laguna Burgos, vorige week nog in Boedapest toeschouwer bij Tjechië-Nederland, kon nog niet eerder reageren op de mutaties bij zijn club, die komend seizoen uiteraard weer in de zondag tweede klasse uit komt. Het stoppen van Bas de Bree, Tomas Ruijgrok, Gino van der Kleij, (keeper) Martesano Biliosa en Dylan Kasius,, alsmede het vertrek van Jacky Adam (VUC) en Levie Schut (Vitesse Delft) betreurt hij aan de ene kant, maar aan de andere kant ziet hij dat als een uitdaging. “Ik heb super veel zin in het nieuwe seizoen. Zeker na de afgelopen anderhalf jaar waarin we nagenoeg bijna geen wedstrijden hebben gevoetbald. Voor het eerst hebben we te maken met heel veel jongens die stoppen of vertrekken! Dit komt mede door Corona, denk ik. Maar goed, het is zoals het is! Ik denk dat Levie en Jacky onze beste spelers waren. Zij verdienen het om het een niveautje hoger te gaan proberen. Dat is jammer voor ons, maar aan de andere kant ook wel goed te begrijpen. Gelukkig zijn er ook een aantal nieuwe gezichten bij de club! Het is soms ook wel eens goed om een frisse wind te laten waaien binnen een selectiespelersgroep. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. We gaan het vanaf 8 augustus zien, want dan starten we weer met de voorbereiding.”

Bij zaterdag tweedeklasser RKAVV Vrouwen veranderde er vrijwel niets. Alleen buitenspeler Lisa de Jong stopt met voetballen. Trainer Nikita van der Wijngaard vindt dat een aderlating. “In de aanval is zij één van de betere spelers die we hebben. Het trainen en spelen op zaterdag kan niet meer. Het kwam voor dat Lisa vanuit haar werk of later bij een wedstrijd aansloot of eerder van een wedstrijd weg moest. Dat was voor iedereen geen ideale situatie. Het is wel heel jammer dat ze gestopt is.” Ondanks de lockdown heeft RKAVV Vrouwen flink door kunnen trainen. “Individueel, met 2-tallen, 4-tallen en ook de 27-plussers apart toen we in combinatie met de MO17 en MO19 weer onderling tegen elkaar mochten voetballen. Die winst nemen we mee naar komend seizoen!”

Meer berichten