Logo hetkrantje-online.nl
<p>Met de schuimblokken werden ter afsluiting van het seizoen allerlei bouwwerken gemaakt (foto: Remco Bruijne).</p>

Met de schuimblokken werden ter afsluiting van het seizoen allerlei bouwwerken gemaakt (foto: Remco Bruijne).

Afsluiting turnseizoen AVGV met bouw van blokkentoren

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - De AVGV Recreatie+ - groepen sloten het turnseizoen in turnhal Cascade af met een wedstrijd torenbouwen met schuimblokken. Het was tevens een afscheid van AVGV, want de club gaat op in fusievereniging LV Gymnastics.

De turnhal heeft twee grote bakken met schuimblokken, zodat de turners veilig kunnen landen bij oefeningen op de brug, rekstok of bijvoorbeeld trampoline. Die bakken moeten jaarlijks leeggemaakt worden voor de schoonmaak en voor de vervanging van versleten blokken. Een monnikenklus. De energieke turners van AVGV (t/m 12jr) hebben hierbij goed geholpen door eerst de duizenden blokken uit de kuilen te halen, zodat de beheersstichting SSLV de kuilen kon schoonmaken. 

Na het leeghalen van de kuilen leefde de jeugd zich uit met een wedstrijd blokkenbouwen. De kids gingen enthousiast aan de slag en maakten de mooiste bouwwerken, een piramide, een sportcentrum en een metershoge toren. Echt prachtige bouwwerken.  Met allerlei lekkernijen erbij werd het een prachtig afsluitingsfeestje van het seizoen.

Naast een seizoensafsluiting is het ook een afsluiting van een tijdperk van drie aparte gymnastiekverenigingen in Leidschendam-Voorburg: AVGV, Gymnova en SOS. Deze clubs, elk met een lange historie, zijn na een steeds intensievere samenwerking samengegaan in de nieuwe vereniging LV Gymnastics. 

Nadere info bij info@lvgymnastics.

Meer berichten