Logo hetkrantje-online.nl
<p>Steffen Mulder was goed voor vier wickets in het belangrijke duel tegen Punjab (foto: Catch of the Day BV).</p>

Steffen Mulder was goed voor vier wickets in het belangrijke duel tegen Punjab (foto: Catch of the Day BV).

Mulder en Kamal van VCC slopen koploper Punjab

  •   keer gelezen   Sport

Voorburg - Tegen koploper Punjab eisten Steffen Mulder en Sajjad Kamal de hoofdrol voor zich op. Samen wandelden zij met ogenschijnlijk speels gemak door de gevreesde Rotterdamse battingside heen. Door deze fantastische zege deelt Voorburg CC nog steeds de tweede plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs in de Topklasse.

Het was een beladen duel, want bij verlies zou VCC vijfde worden en net buiten de boot vallen. Punjab begon zeer voorzichtig en gespannen aan de innings. Topbat Stephan Myburgh werd al snel uitgeschakeld door de combi Nieuwoudt/ De Grooth en Rehmat Zulfiqar van de combi Mulder/ De Leede. 

Daarna was het tijd voor de Mulder & Kamal-show. Ook de middle order van Punjab kreeg namelijk geen vat op de twee Voorburgse seamers. Steffen Mulder kwam met 4 voor 19 van het veld en Sajjad Kamal, die het seizoen nog begon in VCC2, met 3 voor 16. Punjab 84 all out. 

Tot en met seizoen 2020 had Steffen Mulder 377 wickets genomen voor VCC en inmiddels gaat hij richting de 400 slachtoffers, een ongekende prestatie. Battend leverde de Punjab-score geen problemen op voor VCC. Mohit Hingorani was de ‘anchor man’ en bleef met 35 runs not out. Bas de Leede maakte er 26. VCC passeerde het Punjab-totaal voor slechts twee wickets. 

De duels tegen ACC, Dosti en HBS gaan nu bepalen of VCC gaat deelnemen aan de play-offs in augustus.

Meer berichten