Logo hetkrantje-online.nl
<p>Zakaria Amrani (rechts) schoot RKAVV tegen HBS van afstand naar een 1-0 voorsprong (foto: Hans van der Valk/The Arsenal).</p>

Zakaria Amrani (rechts) schoot RKAVV tegen HBS van afstand naar een 1-0 voorsprong (foto: Hans van der Valk/The Arsenal).

HBS winnaar jubileumtoernooi RKAVV; eerste activiteit geslaagd

  •   keer gelezen   Sport

Afgelopen zaterdag vond het slotstuk plaats van RKAVV 100 jaar Jubileumtoernooi, waaraan naast hoofdklassers RKAVV en HBS en de eersteklassers Forum Sport & VUC deelnamen.

Door Alexander Wagener

HBS (4-0) en RKAVV (3-1) wonnen de 1e speelavond van respectievelijk VUC en Forum Sport. Beide clubs maakten zaterdag onderling uit wie het toernooi zou winnen. Het werd 1-1 door een afstandsschot van Zakaria Amrani in de kruising en een zeer late tegentreffer in extra tijd. Omdat HBS één doelpunt meer had gescoord in de 1e wedstrijd wonnen de Hagenezen het door goede wedstrijden en de grote publieke belangstelling (‘het mocht weer!’) zeer geslaagde toernooi. Pjer Bom (Forum Sport) werd met 4 doelpunten toernooitopscorer.

RKAVV-trainer Maurizio Ceccucci zag zijn ploeg ruim een uur moeilijk spelen tegen Forum Sport en bijna het toernooi winnen. zondag gaat de hoofdklasse van start. Toernooiwinnaar en RKAVV-competitiegenoot HBS begint zondag de competitie thuis tegen vv Emmen, terwijl RKAVV tegelijkertijd (14:00 uur) thuis aantreedt tegen Purmersteijn. Voor Ceccucci was de finale dan ook een laatste testcase. “Hoe ver we na onze in 2 fasen verdeelde voorbereiding zijn is moeilijk te zeggen. Dat kan je pas een oordeel over vellen als je een paar tegenstanders hebt gezien en je kunt vergelijken hoe fit je ten opzichte van hen bent.” Wat het spel van zijn ploeg betreft hield Ceccucci dubbele gevoelens aan beide toernooiwedstrijden over. “Onze eerste helft tegen Forum Sport was zeer slecht. We hadden met 0-3 achter kunnen staan. Dat deed Forum Sport prima. De 2e helft kregen we meer grip op hun spel en trokken we de wedstrijd alsnog over de streep. Tegen HBS was de beleving van mijn ploeg anders en beter. Ik vond ons ook iets beter aan de bal, maar daarentegen kreeg HBS wel iets meer kansen. Maar als pas in de 95e minuut de 1-1 wordt gescoord is dat zuur. We hebben dat maandagavond dan ook besproken .” Ceccucci vervolgt: “Deze week is het zaak om fris te zijn en te blijven, en scherp te trainen richting zondag.” Dan ontbreken Jeremy van Lochem, Remco Overdevest, Hayden Bergen en Justin Lopes nog bij RKAVV. Ayoub Boukhari is een twijfelgeval.

Op het aanvankelijk sprankelende optreden tegen RKAVV volgde een goede 2e wedstrijd van Forum Sport tegen VUC (4-2). Overall was trainer Dennis den Turk tevreden. “Tegen RKAVV hadden we het betere van het spel en domineerden we ruim een uur. Tegen VUC gingen we op dezelfde manier van start en creëerden we veel kansen. Bij rust had het zeker 5-0 moeten staan, maar we beloonden onszelf niet. Daardoor brachten we onszelf na rust in moeilijkheden. Maar we hebben nog een paar weken om aan onze doelmatigheid te werken.” De bekerwedstrijden zijn voor Den Turk een onderdeel van de voorbereiding. “Het allerbelangrijkste is dat we klaar zijn voor de competitiestart op 25 september. Die wedstrijden kunnen we nog veel spelers aan het werk zien. Voor onze jongens betekent dat zij zichzelf nog aan ons te bewijzen. We zijn op de goede weg. Helaas gaan er nog wel wat spelers op vakantie. Of Jordy de Wit en Djai l’Ami de competitiestart eind september halen is twijfelachtig.”

Vrouwen tweedeklasser RKAVV nam zaterdag in Amsterdam deel aan het DVVA Vrouwentoernooi en speelde 5 wedstrijden van 25 minuten. Paal, lat en reddingen op de lijn voorkwamen dat van EDO (0-0) gewonnen werd. Ook tegen DVVA (0-0) beloonde RKAVV zichzelf niet. Door een doelpunt van afstand, haar specialiteit, brak Jessie van Leeuwen de doelpuntenban tegen Kadoelen (1-0). In de halve finale werd van het Utrechtse Hercules (2-1) gewonnen door doelpunten van Francis Koning en Lotte Barmentloo. De finale werd met 1-0 verloren van Sparta Nijkerk. Trainer Nikita van der Wijngaard was uitermate tevreden. “Alles waar we voor hebben getraind kwam eruit. Er gaan nog spelers met vakantie, maar bij de competitiestart eind september is iedereen weer terug.” Voordeel voor Van der Wijngaard is dat gedurende de wedstrijdloze maanden veel met de jeugd samen is gevoetbald. “De komende bekerwedstrijden zullen dan ook meiden van de MO19 met ons meedoen. Dat zien we ook nog als voorbereiding. Als we trainen en wedstrijden op de mat leggen zoals afgelopen zaterdag dan heb ik er het volste vertrouwen in.”

Meer berichten