Logo hetkrantje-online.nl
<p>Yani Bouras, hier tijdens het jubileumtoernooi vorige week zaterdag tegen HBS, scoorde 3x (foto: H. v.d. Valk). </p>

Yani Bouras, hier tijdens het jubileumtoernooi vorige week zaterdag tegen HBS, scoorde 3x (foto: H. v.d. Valk).

Dominant RKAVV stuurt Purmersteijn met gelijkspel huiswaarts

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - RKAVV-statisticus en elftalmanager Jonas Bloemen had exact uitgerekend dat RKAVV en Purmersteijn na 321 dagen weer eens een competitiewedstrijd speelden.

Door Alexander Wagener

Twee onafgemaakte voetbalcompetities maken hongerig. Terwijl de amateurvoetbal competities in de 2e en 3e divisie vorige week al begonnen waren en de 1e klasse en lager pas aan de vooravond van hun 3 1e ronde KNVB-beker poulewedstrijden staan ging de zondag hoofdklasser in een opgeleukt eigen huis ferm en zeer kansrijk van start. Het leverde ‘slechts’ 1 punt op.

De inmiddels voorlaatste competitiewedstrijd was op 11 oktober 2020 thuis tegen De Zouaven zonder publiek. In het 100-jarig jubileumjaar speelt RKAVV dit seizoen in een aantrekkelijke hoofdklasse poule. Bijna de helft van het aantal clubs waartegen gevoetbald wordt komt uit het eigen district, wat de club interessante thuisontmoetingen oplevert tegen HBS, TAC’90 (beiden Den Haag), TOGB (Bergschenhoek), SJC (Noordwijk), Alphense Boys en VOC (Rotterdam). Over publieke belangstelling tegen Purmersteijn (Purmerend) hadden de Leidschendammers zondag niet te klagen. Daar had de club dan ook zelf flink voor gezorgd met een mooi voorprogramma. Er was een voorwedstrijd RKAVV Veteranen - Stompwijk’92 Veteranen, een Pupil van de Week (Jordi van Tol uit de JO09-2) en de inmiddels traditie geworden loterij. 

Bij thuiswedstrijden van RKAVV 1 wordt geen toegangsprijs geheven, maar wordt het publiek door aanschaf van het programmablad met 1 of meerdere nummers deel te nemen aan een loterij met aantrekkelijke prijzen. De eigen supportersvereniging Tifosi Leidschendam verkocht zelfs alle 90 speelminuten van het spel ‘Raad de Minuut’ (waarin RKAVV scoort), waardoor dat de toeschouwer ook nog wat op kon leveren.

Nog 2 ‘weetjes’ van Jonas Bloemen vooraf leerde RKAVV dat sinds 2015 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen niet meer gewonnen werd en dat 10 jaar geleden tijdens het 90-jarig jubileumseizoen RKAVV de 1e competitiewedstrijd op eigen veld met 3-0 van Purmersteijn won. Dat was nu wel anders. In een door het scoreverloop (0-1, 2-1, 2-2, 3-2) en aantal doelpunten aantrekkelijk duel werd het uiteindelijk 3-3. RKAVV-spits Yani Bouras scoorde een hattrick. 

Een dag na de wedstrijd begon Ceccucci maandagavond voorafgaande aan de uitlooptraining met een nabespreking. “Wat natuurlijk nog steeds overheerste was de teleurstelling. We speelden aanvallend gezien goed tot zeer goed, creëerden heel veel kansen, maar speelden als team niet vast genoeg om tegengoals te voorkomen. Dat zijn dingetjes om over na te denken.” Dinsdagavond werden de wedstrijdbeelden op video geanalyseerd. Voor Ceccucci was het wel duidelijk. “We gaven 2 goals weg door Purmersteijn op een kansrijke plek een vrije trap te geven en door ze een benutte strafschop cadeau te doen. Daar hebben we naar gekeken.”

Met het oog op het naderende competitietreffen tegen en bij Emmen bekeek de trainingsstaf maandagavond ook nog de wedstrijdbeelden van HBS-Emmen (3-0). Oud-hoofdtrainer van RKAVV Bas Steffens boekte een overtuigende overwinning met zijn HBS. “Ik weet niet wat we kunnen verwachten. Emmen zal zich zeker voor eigen publiek willen revancheren. Voorheen speelden we daar op een klein en slecht hoofdveld met kunstgras. Daar ligt nu natuurgras op. Wij spelen en trainen op een groot kunstgrasveld. Dat zal wennen worden. Daarom trainen we deze week op natuurgras.” 

Hayden Bergen is nog niet wedstrijdfit voor een hele wedstrijd. De van blessures herstellende spelers Justin Lopes (verdediger) en Jeremy van Lochem (spits) zijn nog niet zo ver om zich bij de groepstraining aan te sluiten. Ceccucci: “Jeremy komt van ver. In de voorbereiding op vorig seizoen scheurde hij een knieband, waaraan hij eind vorig jaar werd geopereerd. Zijn herstel ging met ups en downs. Ik had hem en Justin al graag in de spelersgroep teruggezien.”

Meer berichten