Logo hetkrantje-online.nl
<p>Justin van Rijswijk speelde nog niet veel in het eerste van RKAVV maar heeft toch al 4 keer gescoord, waaronder de winnende in Emmen.</p>

Justin van Rijswijk speelde nog niet veel in het eerste van RKAVV maar heeft toch al 4 keer gescoord, waaronder de winnende in Emmen.

Justin van Rijswijk zondag matchwinner bij RKAVV

  •   keer gelezen   Sport

Leidschendam - RKAVV won zondag bij Emmen (0-1). Justin van Rijswijk werd matchwinner.

Door Alexander Wagener

“De eerste keer in het eerste elftal”, zegt Van Rijswijk maandagavond. “Ik speelde nog niet veel in ‘1’, maar toch al 4x gescoord.” Twee onafgemaakte coronaseizoenen en blessureleed aan het begin van zijn eerste twee selectievoetbalseizoenen zorgden daarvoor. 

“Het uitblijven van een basisplaats lag daar niet aan, maar ik kon me ook niet bewijzen. Daarna wel! Toen speelde ik me in de basis. Ik stond er toen het moest. Dat is ook geluk hebben.” Nieuwe spelers van buitenaf speelden hem daar ook niet uit. “Ze zijn echt goed voor de spelersgroep en de onderlinge concurrentie. Ik heb nu al weer op 3 posities gespeeld; centraal achterin, controlerend en aanvallend op het middenveld. Dat is mijn voordeel. Ik ben op meerdere posities inzetbaar.” Voetballen in ‘1’ maakt het voor Van Rijswijk extra leuk. “Ik speel mijn hele leven al bij RKAVV en ken er iedereen.” 

De komende zondagen speelt RKAVV thuis. “Ik hoop dat spits Jeremy van Lochem na dik een jaar knieblessureleed snel bij ons kan aansluiten en dat veel supporters ons tegen Velsen (12 september; 14:00 uur) en Hoogeveen (26 september; 14:00 uur - red.) komen zien.”

Meer berichten