Luchtfoto Tennispark Vreugd & Rust (copyright: KNLTB 2018).
Luchtfoto Tennispark Vreugd & Rust (copyright: KNLTB 2018).

Tennisclub Sobri viert 90e verjaardag op Vreugd en Rust

Sport 187 keer gelezen

Van 10 tot en met 12 september zal op Tennispark Vreugd & Rust in Voorburg het 90-jarig bestaan van tennisclub VLTC Sobri worden gevierd.

Gedurende de drie dagen zullen er diverse tennisactiviteiten worden georganiseerd, beginnend met de finale van het Sobri Clubkampioenschap en eindigend met een prachtige pot tennis door vier toptennissers.

Op zaterdag 11 september keren de leden terug naar het jaar 1931. Dit is het jaar waarop de eerste acht leden met de letters van hun achternaam de naam van de club, ‘SOBRI’, vormden. Tijdens deze terugkeer zal er worden getennist in de traditionele lange witte outfits met houten rackets.
Tennisclub Sobri heeft al sinds het begin van haar bestaan Tennispark Vreugd en Rust in Voorburg-Noord als haar thuisbasis. De club is het afgelopen jaar flink gegroeid naar ruim 320 leden.

Monumentaal clubhuis
In het feestweekend valt ook Open Monumentendag. Het monumentale clubhuis was oorspronkelijk kas of oranjerie van het buiten Vreugd en Rust. Het dak van het clubhuis heeft een bijzondere constructie. Aan de binnenkant wordt het dak gesteund door smeedijzeren trekstangen en bogen; de bogen zijn zogeheten Polonceau spanten. De muren van de oude moestuin - nu tennispark - zijn voor een deel nog intact.

Uit de krant

Uit de krant