Celeste Plak van Team NL bij de 10@10 challenge (foto: NOC-NSF).
Celeste Plak van Team NL bij de 10@10 challenge (foto: NOC-NSF).

Sporten uitproberen in Nationale Sportweek

Sport 127 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot 26 september organiseert Sport en Welzijn (SenW) leuke, sportieve activiteiten voor jong en oud. Zoals de 10@10 challenge op diverse basisscholen, Nostalgie langs de Vliet, een EHBO cursus en webinars voor sportverenigingen.

Bij de ‘10@10 challenge’, op woensdag 22 september, ontdekken kinderen in 10 minuten 10 verschillende sporten met bekende Nederlandse topsporters. ‘Nostalgie langs de vliet’, op vrijdag 24 september, is een actieve wandeling rondom het platteland van Stompwijk voor vitale 55-plussers. 

Voor sportverenigingen zijn er van 20 t/m 23 september interactieve Webinars met thema’s als duurzame accommodatie, kansen voor 50+ Sport, gezonde sportomgeving, clubkadercoach, sociale veiligheid, positief coachen, welkom op de club en open & veilige sport voor iedereen. De EHBO cursus met het thema ‘ouderen’ wordt op maandag 20 september gehouden.

Aanmelden voor de verschillende activiteiten kan hier.

Sport en Cultuurkaart
De Nationale Sportweek geeft het startschot voor een sportief jaar. Met de Sport en Cultuurkaart kunnen inwoners het hele jaar door verschillende sporten uitproberen. Via de website van Sport en Cultuurkaart kun je gemakkelijk een gratis proefles aanvragen en in contact komen met sportverenigingen en sportaanbieders.

Welke sport ga jij deze week uitproberen? De Sport & Cultuurkaart is er voor jong en oud dus bekijk snel het aanbod op www.sportenculltuurkaart.net en meld je aan voor een gratis kennismaking.

‘Sport doet iets met je’
Het thema van de Nationale Sportweek is dit jaar wederom ‘Sport doet iets met je’. Wethouder sport Astrid van Eekelen: ”Wat fijn dat we weer in beweging komen. Maak gebruik van de mogelijkheid om gratis sporten uit te proberen. Er zijn heel veel leuke verenigingen in onze gemeente en er is ontzettend veel te doen.”

Terug naar de sportclub
Richard Kaper, manager sportparticipatie bij NOC*NSF: “Tijdens de Nationale Sportweek dagen we iedereen uit om te ontdekken wat sport met je doet. Omdat Nederland als gevolg van de coronacrisis sportief tot stilstand kwam, is het dit jaar extra belangrijk om te laten zien hoe leuk het is om te sporten en om te ervaren hoe toegankelijk sportclubs eigenlijk voor iedereen zijn. In september kan en mag hopelijk alles weer, ook voor de sport. Tijdens de Nationale Sportweek willen we zoveel mogelijk mensen helpen de weg (terug) naar de sportclub te vinden.”

Uit de krant

Uit de krant