Deelnemers aan de wandeling waren enthousiast over de mooie route met alle aspecten van het Nederlandse landschap" (foto: pr SenW).
Deelnemers aan de wandeling waren enthousiast over de mooie route met alle aspecten van het Nederlandse landschap" (foto: pr SenW).

Nostalgische wandeling zorgt voor positief neveneffect

Sport 360 keer gelezen

De Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september werden ook in Leidschendam-Voorburg meerdere sportieve activiteiten georganiseerd. 

Bijvoorbeeld de Nostalgie langs de Vliet-wandeling voor 55-plussers met ruim 50 deelnemers. Maar ook de 10@10 Challenge waar leerlingen op school 10 sporten in 10 minuten leren kennen en een EHBO-webinar voor sportverenigingen, waar vijf sportclubs aan deelnamen, werden enthousiast ontvangen.


Wethouder Astrid van Eekelen was bij de start van de wandeling (foto: pr SenW).

Wethouder Astrid van Eekelen was ook bij de start van wandeling. Zij roept iedereen op om kennis te maken met sportverenigingen in de gemeente.  ”Beweging is belangrijk voor jong en oud. Op sportgebied is er voor iedereen wel iets te doen. Dus maak gratis kennis met een van de leuke verenigingen die onze gemeente rijk is”

De deelnemers aan de wandeling waren enthousiast: “Prachtig mooie landelijke route met alle aspecten van het Nederlandse landschap, veel variatie en een goede begeleiding langs de route. Graag nog veel meer en veel vaker wandelingen.” 

De wandelingen heeft een aantal deelnemers gemotiveerd om met regelmaat samen af te spreken om ook zelf te gaan wandelen. Combinatiefunctionaris Joyce van der Sloot van SenW: “We zijn blij om dit te horen, dit is een zeer gewenst actief en sociaal neveneffect.”

De Nationale Sportweek is voorbij, maar inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen het hele jaar gratis sporten uitproberen met de Sport en Cultuurkaart. Via www.sportencultuurkaart.nl kun je een gratis proefles aanvragen. Ook kunnen geïnteresseerden zo snel contact maken met sportverenigingen en -aanbieders.

Afbeelding

Uit de krant