Pechvogel Bo v. Viegen (Stompwijk’92), 5e min. hamstringblessure; na 2 coronaseizoenen revalidatie v.e. kniebandenoperatie (foto: AW).
Pechvogel Bo v. Viegen (Stompwijk’92), 5e min. hamstringblessure; na 2 coronaseizoenen revalidatie v.e. kniebandenoperatie (foto: AW).

Ambitieus Stompwijk’92 wijt kleine uitnederlaag volledig aan zichzelf

Sport 190 keer gelezen

Stompwijk ‘92 speelde zondag uit tegen SV Madestein. Helaas liep de club hier tegen de kleinsmogelijke nederlaag aan.

Door Alexander Wagener

In zijn laatste seizoen legt trainer Patrick Kamperveen de sportieve lat hoog bij de (nog) zondag derdeklasser. “De club stapt in 2022-2023 over naar het zaterdagvoetbal. De zaterdag is voor mijn kinderen. Mijn zoon voetbalt in de JO17 in de jeugdopleiding bij Sparta in Rotterdam en mijn dochter basketbalt bij ZZ Leiden op het hoogste niveau. Hun sportieve ontwikkeling wil ik niet missen. Dit Stompwijk’92, een combinatie van ervaren oudere spelers en veel jeugd, is een slapende reus. Ons doel is kampioen worden, zodat de club horizontaal over kan stappen naar de zaterdag 2e klasse.” Dat doel deed zijn elftal zondag bij en tegen SV Madestein nog geen eer aan. “Dit was onze slechtste wedstrijd van het voorseizoen. Misschien waren het de zenuwen, de grootse verwachtingen en de uitstekende vorm die in de voorbereiding gecreëerd was die ons de 1e competitiewedstrijd parten speelden.”

Het zag er aanvankelijk ook totaal niet naar uit dat de dorpsclub een minieme nederlaag zou gaan lijden. Er zat meer lijn in het spel van Kamperveens ploeg en de ploeg kreeg meer scoringskansen dan de thuisclub. “Het ging ons in de beginfase te gemakkelijk af, waarna onzorgvuldigheid en jeugdige gemakzucht de kop op speelde. Halverwege de 1e helft mocht 1 aanvaller 4 van onze verdedigers voorbij lopen en de bal breed leggen, waardoor het 1-0 werd.” Bart van Boggelen had voordien al een grote scoringskans maar kreeg de bal niet onder controle en een vrije trap van Nick Ammerlaan werd ternauwernood door de keeper tot corner verwerkt. Rico Westdorp (HBS, Quick, FC Boshuizen & DUNO-verleden) en Van Boggelen troffen nadien nog de lat, er was nog een bal op de paal en Ammerlaan en Kevin van Bemmelen gingen tevergeefs alleen op de keeper af.

Kamperveen, die Lorenzo Korte (blessure), Daniël Knijff, Pim van de Arend, Sem en Jaco Sweere (allen vakantie) nog miste, vond dat de arbitrage ook in het nadeel van zijn ploeg was. “De man vestigde alle aandacht op zichzelf. Er werden werkelijk belachelijke overtredingen gemaakt, waar onze talentvolle spits Kite Beuvink de dupe van werd. Hij werd, 2 minuten in het veld, gewoon van achteren het veld uit geschopt, wat voor zijn directe tegenstander ‘slechts’ geel betekende. Verschillende spelers bij de tegenstander gingen wel 20 keer op het veld zitten, waarna de scheidsrechter het spel steeds weer voor behandeling stillegde. Die tijd kregen we er nauwelijks bij. Lars van Santen (18!) en keeper Jesper van Leeuwen waren de enigen die een ruime voldoende scoorden. Dit Stompwijk’92 heeft veel in huis, maar de grootste tegenstander zondag waren wij zelf!”

De jonge clubvoorzitter Michel Guijt (39), in Den Haag aanwezig langs de lijn, ging nog even wat dieper in op de laatste ontwikkelingen bij Stompwijk’92. “Stompwijk’92, waarin (zaal)voetbal, handbal, en de binnensporten volleybal, badminton, gymnastiek, aerobics en judo verenigd zijn, had 3 eigen besturen. Daar hebben we nu één bestuur van gemaakt. Ook hebben voor alle teamsporten eenzelfde kledinglijn ingevoerd. Dat we volledig op zaterdag gaan spelen heeft te maken met onze wens om weer tegen clubs uit de eigen streek te willen gaan voetballen. De meesten spelen al langer op zaterdag. Dat trekt meer publiek, dus meer kantine-inkomsten. Wij zijn klaar voor de toekomst!”

Overige uitslagen

De overige uitslagen van de in het weekend gespeelde competitiewedstrijden zijn: RKAVV-Hoogeveen 3-4, Forum Sport-Nootdorp 2-3, HVV-Wilhelmus 3-1, Semper Altius-SEV 2-4, Sleeuwijk-RKAVV Vrouwen 1-0 en Forum Sport-Westlandia Vrouwen 7-1.

Programma
Op het programma voor komend weekend staat: SC Monster-Forum Sport Vrouwen (12:30 u), RKAVV-DSVP Vrouwen (13:30 u), SEV-De Ster (14:30 u), Stompwijk’92-SVH (14:00 uur), Wilhelmus-Full Speed (14:00 u), Argon-Forum Sport (14:30 u) en TOGB-RKAVV (14:00 u).

Uit de krant