Christopher Anasagasti in actie (foto: pr HSV Catch).
Christopher Anasagasti in actie (foto: pr HSV Catch).

Christopher Anasagasti van Catch naar toernooi op Aruba

Sport 626 keer gelezen

Leidschendam - Uitkomend voor de junioren en senioren honkbal van HSV Catch te Leidschendam-Voorburg, is de talentvolle honkballer Christopher Anasagasti afgelopen vrijdag afgereisd naar Aruba om van 5 tot 9 oktober deel te nemen aan een internationaal toernooi. 

De korte stop van Catch heeft daar de kans, zich namens de Nederlandse talentenselectie van de Future Star Baseball Academy, in de schijnwerpers te spelen bij Amerikaanse scouts. 

Enkele dagen voor zijn vertrek werd Christopher Anasagasti nog in het zonnetje gezet door de aanwezige honkbaljeugdleden U-16 en bestuur van Catch. Zij wensten hem middels veel applaus heel veel succes, maar wilden hem ook bedanken voor zijn inspanningen in het begeleiden van de jeugdspelers (honkbalaspiraten U-16) gedurende trainingen. Zijn komst zorgde duidelijk voor een extra technische impuls binnen deze jeugdgroep. Hij was praktisch elke dag wel op het honkbalveld te vinden en maakte graag tijd vrij om aanwezige jongens iets extra’s bij te leren. 

Zo zijn er inmiddels twee aspiranten geselecteerd voor de honkbalselectie van Regio Den Haag (The Hague Bears), om kans te maken Nederland te gaan vertegenwoordigen in Europa en Amerika, tijdens Little League toernooien. Ook binnen de softbaltak zijn twee jeugdspelers geselecteerd.

Bij terugkomst uit Aruba vervolgt Christopher Anasagasti zijn sportopleiding en staat het honkbalseizoen van 2022 voor de deur.

Uit de krant