Momenteel bestaat Trinity uit vier stafleden en tweeëntwintig leden, verdeeld over twee groepen van 4 t/m 10 en vanaf 11 jaar (foto/tekst: Trinity).
Momenteel bestaat Trinity uit vier stafleden en tweeëntwintig leden, verdeeld over twee groepen van 4 t/m 10 en vanaf 11 jaar (foto/tekst: Trinity).

Colorguardgroep Trinity bestaat 10 jaar en blijft maar groeien

Sport 518 keer gelezen

Leidschendam - Wat in 2011 begin als een Colorguard groepje van zes leden en één trainster is inmiddels uitgegroeid tot twee groepen met wel vier trainsters. En Trinity blijft groeien.

Tien jaar geleden besloot Joyce Rodenburgh dat het tijd was voor een colorguard groep in Leidschendam. Zij had een paar jaar daarvoor zelf gedanst bij een colorguard in Den Haag en wilde nu haar eigen groep oprichten. Zogezegd, zo gedaan. In oktober 2011 kon Joyce dankzij Showband ‘75 starten met haar groep. Binnen de kortste keren hadden ze optredens en in 2013 deden ze mee aan hun eerste wedstrijd. Dat het zo goed zou gaan had Joyce niet verwacht, want in 2014 werd Trinity Nederlands kampioen en begonnen ze een tweede groep. Deze groep promoveerde in 2015 naar een hogere class.

Met optredens in binnen- en buitenland werd Trinity al snel een begrip. Soms traden ze op met Showband ‘75, maar ook regelmatig hadden ze ook alleen optredens. “Dankzij Trinity ben ik al in Duitsland en België geweest!”, aldus een lid van Trinity Kids. De leden vinden het niet alleen leuk om te oefenen voor de show, maar vinden het ook geweldig om op te treden.

Stralende kinderen
En dat is wat Joyce, hoofdtrainster, erg belangrijk vindt. Kinderen zien stralen en het leuk vinden wat zij doen is één van haar doelen. “Ik vind het fijn om van ieder kind zijn talent te vinden en die te laten zien. Elk kind is ergens goed in en dankzij onze manier kan dit. Ik probeer in de show elk kind op zijn eigen manier te laten stralen. En daardoor kan ik dus vierjarige met tienjarige laten dansen. Die interactie en samenwerking tussen de kinderen is geweldig om te zien!”, vertelt Joyce. Trinity kids bestaat uit kinderen tussen de vier en tien jaar en vinden het geweldig om bij deze groep. “Als ik iets niet kan, zoeken mijn juffen een manier waardoor ik wel mee kan doen. Dat vind ik heel fijn van dansen bij Trinity.”

Naast Trainster is Joyce ook leerkracht bij KC De Trampoline in Leidschendam. “Kijken naar wat de kinderen wel kunnen in plaats van niet, vind ik erg belangrijk. En dat gebruik ik ook bij het dansen. Je ziet kinderen stralen wanneer ze iets heel goed kunnen. Bij colorguard maak je een show met dans en attributen. Zo kun je ervoor kiezen om je jongste kinderen een lintje te geven, terwijl de oudste met een vlag gooien. Alles kan en mag in de show, dus zo kan je makkelijk met alle leeftijden werken”

De kinderen die dansen bij Trinity voelen dat ook. “Dankzij mijn juffen kan ik nu gooien met mijn vlag. Eerst durfde ik dat niet en hoefde ik het niet te doen, maar nu kan ik het wel!”. Giuliano voegt toe dat de juffen heel geduldig zijn. “Ze helpen je heel erg goed. Het leukste vind ik de overwinningsdansjes die ze doen als ik toch iets probeer en het lukt. Dan gaan ze heel gek dansen voor mijn neus.” Het jongste lid, Isabel, vindt het springen op de trampoline het leukste, want dat kan ook. Je kan van alles je show binnenhalen, dus ook een trampoline of een boot voor de show ‘Haaialarm’. Alles kan en alles mag.

Bij Trinity leren de kinderen verschillende dansstijlen aan. die ze weer gebruiken tijdens hun show en optredens. Zo leren ze streetdance, jazz, ballet en soms zelfs hiphop. En dit alles in combinatie met verschillende attributen zoals een vlag, lint, poms of een ballon. Je kan het zo gek niet bedenken.

Momenteel bestaat Trinity uit vier stafleden en tweeëntwintig leden verdeeld over twee groepen (4 t/m 10 en vanaf 11 jaar). Alle stafleden hebben zelf aan colorguard gedaan en weten waar ze het over hebben. Dankzij hun eigen danservaringen kunnen ze de kinderen zo goed mogelijk lesgeven. Elk seizoen starten ze in september voor hun wedstrijden in de maanden januari tot en met maart. En dat ze het goed doen, blijkt maar weer uit de resultaten van afgelopen seizoen. Wel online, maar ook dit keer wisten ze goud en zilver mee te nemen naar Leidschendam.

Wil je zelf meetrainen met Trinity? Of ken je iemand? Stuur dan een berichtje naar guard@showband75.nl of ga naar Facebookpagina Trinity Winterguard. Voor meer info kijk op www.showband75.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant