Gepromoveerd naar de eerste klasse, nieuwe tegenstanders, de meiden hadden er zin in (foto: pr EHC).

Dames EHC winnen eerste competitiewedstrijd

Sport 215 keer gelezen

Leidschendam - Na anderhalf jaar verplichte pauze was het eindelijk weer zover, de start van een nieuwe zaalcompetitie. De laatste wedstrijd die gespeeld werd was de kampioenswedstrijd, maart 2020.

Gepromoveerd naar de eerste klasse, nieuwe tegenstanders, de meiden hadden er zin in. Het team is nagenoeg, op enkele blessures na, hetzelfde gebleven. In gloednieuwe shirts, gesponsord door Hoveniersbedrijf Van Marwijk, verschenen de meiden in een volle EHC-European Sports Dome voor de wedstrijd tegen Foreholte.

Om 19.00 uur klonk het beginsignaal, met direct een 1-0 voorsprong voor EHC. De eerste 10 minuten ging het gelijk op, waarbij Foreholte de voorsprong pakte, 2-3. Daarna kwam EHC beter in de wedstrijd. Door een-tweetjes, schijnbewegingen en benutte pingels liep EHC uit naar 8-4. Er werd slim gespeeld en gebruik gemaakt van de snelle tegenaanval. Foreholte probeerde vanaf het midden wat terug te doen. EHC bleef de voorsprong houden en bij een stand van 13-7 gaan de meiden de rustten.

Na een peptalk van Xaveer en Annemiek startten de meiden met de tweede helft. De eerste paar minuten verliepen wat rommelig. Daarna pakte EHC het weer op en kon de voorsprong, via een drietal breaks achter elkaar, worden uitgebreid naar 20-9. De laatste 10 minuten werd de wedstrijd beheerst uitgespeeld. De cirkel werd een paar keer gevonden en met een schot in de laatste seconde werd de eindstand bepaald op 25-14.

Volgende week spelen de meiden om 16.15 uur bij Hellas.