Invaller Stijn van Rijn scoorde van afstand 1-1 en trof even later in een identieke situatie nog de paal (foto: AW).

Stijn van Rijn bezorgt Stompwijk’92 gelijkspel tegen koploper

Sport 763 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Alleen SEV pakte het voetbalweekend geen punten, maar speelde dan ook tegen de zeer sterke titelkandidaat RVC Celeritas.

De citaten uit onderstaand artikel zijn uit ‘Sporttribune’, het wekelijkse sportradioprogramma tussen 19:00-21:00 uur op Midvliet FM, de lokale omroep voor Leidschendam-Voorburg, Stompwijk e.o. De interviews met Maurizio Ceccucci, Thomas Dijksman en Rico Westdorp zijn ook als podcast te beluisteren op midvliet.nl, uitzending gemist, sporttribune.

Stompwijk’92

Zondag derdeklasser Stompwijk’92 speelde met 1-1 gelijk tegen koploper Voorschoten’97 (zo.). Voor rust was de afstand tussen de linies te groot. Het had wel 0-3 kunnen staan. Na rust waren de linies gesloten en werd gevochten voor iedere meter. Invaller Stijn van Rijn scoorde van afstand 1-1 en trof even later in een identieke situatie nog de paal.

Aanvoerder Rico Westdorp (UVS, Quick, FC Boshuizen & DUNO) is aanvoerder. “Nick Ammerlaan en ik zijn eigenlijk de enige routiniers ja. Maar ik heb het heel erg naar mijn zin!” De liefde dreef Westdorp naar Stompwijk. “Mijn vriendin komt uit het dorp. We wonen er samen met mijn zoontje.” Hij voetbalde op hoog niveau. “Ik wilde mijn voetballoopbaan afsluiten bij DUNO, maar het ‘moeten’ ging mij tegenstaan. Ik stopte.” De voorzitter van Stompwijk’92 bracht hem in contact met trainer Patrick Kamperveen. “De voorzitter is familie van mijn vriendin. Ik wilde weer gaan voetballen. Kamperveen had kennelijk op mijn naam gegoogled. Hij was direct enthousiast. Ik ook. Vroeger zei ik altijd wat van onnodige fouten van medespelers. Dat doe ik niet meer. Ik wil deze jonge ploeg graag helpen.”

Lovend is Westdorp over de bescheiden Lars van Santen. “Nog een JO19-speler hè! In het Plutosport Spelersklassement van Leidenamateurvoetbal.nl is hij Speler van de Maand 3e Klasse van september en oktober geworden. Zijn 1e wedstrijd dit seizoen hield hij geen bal bij zich, maar bleef hij zich aanbieden om de bal te krijgen. Dan heb je lef. Hij ontwikkelt zich heel goed. En zo hebben we wel meer talenten rondlopen.”

Wilhelmus

De zondag tweedeklasser stuntelde voor rust (0-2) tegen HMSH maar herrees door doelpunten van Nick Hendrikse, Jake Smart en Cedric Aké na rust uit de as. Keeper Thomas Dijksman, vorig seizoen nog VUC, deelde in de malaise voor rust. “Ja, die 2 doelpunten waren mijn schuld. In de kleedkamer bood ik ook mijn excuses aan. Ik had mijn doel nooit leeg moeten laten, liep te ver uit.”

Het voetbalverhaal van Dijksman is opmerkelijk. Tien jaar geleden voetbalde hij nog bij Forum Sport. “Ik heb daar 5 jaar selectievoetbal gespeeld. Onder André Lourens.” Lourens herinnert zich hem nog wel. “Thomas was een dienende verdedigend ingestelde voetballer, die ik op ‘4’, ‘6’ of ‘8’ kon laten spelen. De vrije trap thuis tegen Vitesse Delft toen we naar de 1e klasse promoveerden draaide hij er destijds mooi in. Hij was ook aardig temperamentvol.” Dijksman moet lachen. “Zeg maar gerust een ‘schopper’. Ik knapte het vuile werk voor anderen op. Steve Kenepa verdedigde nooit mee. Die vrije trap was de 1-0, nadat het in Delft 0-1 was geworden. Met 1000 man om het veld liep het stroef. Die bal van mij in de kruising brak de ban. We wonnen met 3-0.” Dat hij keeper werd was eigenlijk toeval. “Ik stapte van Forum Sport over naar VUC. Daar brak ik de eerste wedstrijd mijn been. Na anderhalf jaar revalidatie raakte ik op de laatste training voor mijn rentree weer geblesseerd. Daar baalde ik van. Ik stopte met voetballen, maar bleef betrokken bij VUC, waar mijn vrienden speelden. Op een gegeven moment werd gevraagd of ik een partijtje op de training mee wilde keepen. Om een lang verhaal kort te maken; dat ging best goed. Ik was achter Rudy Lakwijk en Steven Verstraten reserve-keeper en heb mijn momenten in het 1e elftal gehad. Mijn hoogtepunt was een Haaglanden Voetbal Cup duel tegen het ‘grote’ Scheveningen. We wonnen en ik was ‘man van de wedstrijd’. Zondag was weer mijn 1e wedstrijd na een blessure. Die blunders zullen een gebrek aan wedstrijdritme geweest zijn hahahaha.”

RKAVV

Na 232 reiskilometers werd zondagmiddag Sportcomplex ‘Stadion de Esserberg’ van de Groningse Sport Vereniging (G.S.V.) Be Quick 1887 in Haren bereikt. Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci speelt natuurlijk ook ik liever tegen clubs ‘om de hoek’, maar dat laat nog wel even op zich wachten. RKAVV wil haar seniorenafdeling graag naar de zondag verhuizen, maar mag van de KNVB niet met haar eerste elftal horizontaal overstappen naar de zaterdag hoofdklasse. Ceccucci: “Daar bemoei ik me niet mee. Volgend seizoen zal het zeker nog niet aan de orde zijn, denk ik, maar als het er ooit van komt kan ik mee. Op zaterdag ga ik sowieso altijd ergens naar voetbal kijken.”

RKAVV was tegen de stugge nummer twee op de ranglijst heer en meester. “Alleen drukten we dat niet in meer doelpunten uit; wel in kansen en mogelijkheden.” Het doelpunt van matchwinner Remco Overdevest in de slotfase was dan ook volledig terecht. Ceccucci: “Op de terugreis hebben we het in de bus met een hapje en een drankje gevierd. De komende weken spelen we cruciale duels tegen naaste concurrenten Alphense Boys, HBS en SJC. De top 3 is in zicht.”

RKAVV Vrouwen

Omdat de blessuregolf bij de RKAVV Vrouwen aanhoudt moesten hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard en haar assistent Maurice Verschoor een beroep doen op speelsters uit de MO17-1, MO19-1 en Vrouwen 2 om de wedstrijdselectie te completeren. Door een kopbal van de van een blessure teruggekeerde Sylvia van Leeuwen kwam RKAVV op 1-0. Op slag van rust werd het 1-1. Na rust werd het duel fysieker, maar bleef het 1-1, wat door het gehavende RKAVV als een overwinning kon worden gevierd. ARC bleef 4e en RKAVV staat nu 10e in de tweede klasse B.

SEV

Zaterdag vierdeklasser SEV staat in de top 3 maar moest haar meerdere in koploper RVC Celeritas, met Umit Bektas, Jergo Leijdekkers & Giovialli Serbony (allen ex-hoofdklasser Tonegido), erkennen; 0-4. SEV kreeg na de 0-1 kansen en mogelijkheden (Jasper Koning, Dylan van Dijk), maar kwam door een ongelukkig eigen doelpunt van Michiel van der Zwan met 0-2 achter. Een kopdoelpunt van Paul Janssen uit een vrije trap werd door de scheidsrechter, die de treffer aanvankelijk goedkeurde, op een vlagsignaal van de clubgrensrechter alsnog en, volgens ‘vriend & vijand’, ten onrechte afgekeurd. Het ervaren Celeritas speelde na rust de wedstrijd vakkundig uit en scoorde in de slotfase nog twee keer.

Forum Sport

De nagenoeg weer complete zaterdag eersteklasser deed door doelpunten van Lorenzo Seymonson (2), Marc du Chatenier en Haitem el Marid (strafschop) goede zaken op de ranglijst. Bij Voorschoten’97(za.) werd het 1-4. De club onder leiding van hoofdtrainer Dennis den Turk staat nu 6e. Zaterdag speelt Forum Sport de op 2 oktober gestaakte wedstrijd uit tegen en bij Argon in Mijdrecht uit. Bij een stand van 2-2 konden destijds de laatste 26 minuten niet worden gespeeld als gevolg van een ernstige blessure van een Argon Speler. Een goed resultaat tegen nummer 2 Argon zou opnieuw een klim op de ranglijst kunnen betekenen.

Forum Sport Vrouwen

Zonder de verhinderde hoofdtrainer René Jansen, maar met ex-trainer Erik van der Linden als zijn vervanger, was Forum Sport ruim op tijd aanwezig op sportpark Escamp in Den Haag voor de uitwedstrijd bij VCS. De thuisclub was dat niet. Die kwam vlak voor en na het eigenlijke aanvangstijdstip individueel en druppelsgewijs op het sportpark aan. De wedstrijd had eigenlijk verder schriftelijk kunnen worden afgedaan. De trotse en ongeslagen koploper zonder puntverlies in de derde klasse won met 0-17.

Sylvia van Leeuwen (RKAVV Vrouwen) kopt 1-0 binnen (foto: Jack van der Hulst).
Thomas Dijksman (Wilhelmus) is keeper en was vroeger speler van Forum Sport ((archief)foto’s: AW).