Cedric Aké (Wilhelmus) zorgde bij Meeuwenplaat voor de noodzakelijke 3-3 en 4-4 (archieffoto: AW).
Cedric Aké (Wilhelmus) zorgde bij Meeuwenplaat voor de noodzakelijke 3-3 en 4-4 (archieffoto: AW).

Alleen Wilhelmus pakt punt in inhaal- en bekervoetbalweekend

Sport 440 keer gelezen

SEV, Stompwijk’92 en Forum Sport Vrouwen waren het afgelopen weekend vrij van competitie- of bekerverplichtingen. RKAVV speelde de reguliere competitiewedstrijd bij Alphense Boys. Forum Sport en Wilhelmus speelden eerder voortijdig afgebroken wedstrijden bij respectievelijk Argon (Mijdrecht) en Meeuwenplaat (Hoogvliet) uit. RKAVV Vrouwen verloor het thuisbekerduel van De Jonge Spartaan en ligt uit de bekerstrijd.

Meeuwenplaat-Wilhelmus 4-4

Op 10 oktober werd dit competitieduel al na 2 minuten gestaakt wegens een blessure van de scheidsrechter. Er was toen nog niet gescoord. Remy Kant (2-1), Amit Jagai (3-2) en Cedric Aké (3-3 & 4-4) zorgden dat de constante achterstand uiteindelijk werd ingelopen. Keeper Thomas Dijksman voelde zich ellendig over het scoreverloop. “Aan de tegendoelpunten kon ik dit keer niet veel doen, maar je wilt als keeper het verschil maken natuurlijk. Ik kreeg trouwens veel berichtjes over het artikel in Het Krantje vorige week. Op de club lag Het Krantje zelfs op mijn stoel in de kleedkamer. Toch even wat rechtzetten. Ik scheurde destijds bij VUC een kruisband in mijn knie. En die nacompetitie met Forum Sport wonnen we met 6-1, nadat we het eerste van 2 finale-duels met 1-3 hadden gewonnen. Is die geschiedenis ook weer op orde. De wedstrijd bij Meeuwenplaat ging alle kanten op. Een vergelijkbaar verloop als tegen HMSH vorige week.” Trainer Oscar Laguna Burgos loofde de veerkracht. “Maar ik heb door blessures en bijna wekelijks vakantiegangers nog geen wedstrijd met dezelfde elf gespeeld. Het werd gelukkig nog 4-4. En ik ben blij met de rentree van Kevin van der Poel. Routine kunnen we goed gebruiken.”

Argon-Forum Sport 3-2

Het competitieduel uit de zaterdag 1e klasse werd op 2 oktober bij de stand van 2-2 en met nog 26 minuten te spelen gestaakt als gevolg van een ernstige blessure bij een Argon-speler, waarvoor een ambulance destijds met spoed naar Mijdrecht kwam. Na een weifelend begin namen de Voorburgers zaterdag het heft in handen. Pech en goed keeperswerk voorkwamen dat Forum Sport de leiding nam. Zes minuten voor tijd scoorde Argon wel en ondanks dat er zeven minuten extra werden gespeeld, kwam er geen verandering meer in de eindstand. De ploeg van trainer Dennis den Turk speelde voor de winst, was beter en verloor door een fout van de scheidsrechter. “De eerste 5 minuten hadden we het moeilijk, maar daarna waren we beter en kregen we zeker 5 mogelijkheden om te scoren. Bij een tegenaanval van Argon werd Timo Ploemen behoorlijk fel in zijn rug gelopen. Normaal gesproken betekent dat een overtreding. Daar waren vriend en vijand het over eens en zeiden dat ook richting de scheidsrechter, maar hij floot niet. Mijn ploeg zat er wel doorheen om op deze manier geen punten mee terug naar huis te nemen.” 

Forum Sport begon de uitgestelde hervatting van het duel niet in dezelfde opstelling. Den Turk: “De spelers die al gewisseld waren mochten niet spelen. Enock da Costa uit het 2e speelde centraal achterin, maar hij had tegen Voorschoten’97 al zijn competitiedebuut gemaakt.” Ondanks de nederlaag ziet Den Turk zijn ploeg met de week beter gaan spelen. “De laatste wedstrijden zien we inderdaad een stijgende lijn. En dat ondanks dat we nog wel spelbepalende spelers missen wegens blessures. Die verwacht ik overigens pas terug na de winterstop.”


Remco Overdevest (RKAVV) stiftte zijn ploeg bij Alphense Boys tevergeefs naar 0-1 (archieffoto: AW).

Alphense Boys-RKAVV 2-1

De zondag hoofdklasser verloor voor het eerst sinds 26 september weer een competitiewedstrijd. Het duurde ook 450 minuten dat RKAVV weer eens een tegendoelpunt incasseerde. De nederlaag in Alphen aan den Rijn betekende wel dat RKAVV in de tussenstand op de ranglijst geen 3e werd. De Leidschendammers kregen wel kansen en opende na een half uur ook de score. De ‘virtuose straatvoetballer’ Zakaria Amrani bediende Remco Overdevest met een steekpass, waarna Overdevest de bal subtiel over de uitkomende keeper stiftte; 0-1. En RKAVV kreeg voor rust meer kansen. Direct na rust deelde Alphense Boys RKAVV een waarschuwing uit, waarop keeper Mike ten Kroode subliem redding bracht. RKAVV speelde na rust een stuk minder en werd vooral gevaarlijk met afstandsschoten. Invaller Ayoub Boukhari dwong bijvoorbeeld de keeper op die manier tot het uiterste maar de sluitpost voorkwam een 2e doelpunt. Twintig minuten voor tijd werd het 1-1; zes minuten voor tijd 2-1. In de hectische slotfase regen beide ploegen nog kansen, maar Ten Kroode hield zijn doel schoon, en invaller Jeremy van Lochem en Yani Bouras waren dichtbij de gelijkmaker.

Trainer Maurizio Ceccucci was als altijd realistisch in zijn bespiegeling over de wedstrijd. “We hebben matig gespeeld en niet het niveau gehaald dat we vorige week in Groningen bij Be Quick 1887 (0-1) haalden gehaald. Als we de kansen wel hadden, hadden we ook matig gespeeld maar gewonnen. Nu helaas niet.” Maandagavond trainde Ceccucci met zijn manschappen. “Na zondagen van verre uitwedstrijden en lange busreizen doen we dat niet. Dinsdagavond hebben we met de hele groep de beelden teruggekeken en geanalyseerd om van onze fouten en natuurlijk ook van onze goede momenten te leren. Tot aan de winterstop spelen we nog 4 competitiewedstrijden en volgende week dinsdag thuis tegen, opnieuw, Alphense Boys voor de beker. Kunnen we ons meteen revancheren.” 

Eerst wacht zaterdagavond om 18:00 uur het competitietreffen met HBS op het eigen sportpark Kastelenring. Sinds HBS-trainer Bas Steffens (ex-RKAVV) zijn vertrek bij HBS aan het einde van dit seizoen aankondigde won zijn ploeg twee keer overtuigend. Ceccucci verwacht tegen HBS een ander RKAVV. “Op die wedstrijd gaat nu de focus. Daarna volgen voor de competitie SJC uit en thuiswedstrijden tegen TAC’90 en Alcides. We zullen niet snel in paniek raken en doorgaan met wat we deden. Natuurlijk bonken jongens als Ayoub Boukhari, Jeremy van Lochem en Hayden Bergen op de deur van een basisplaats. Zo hoort dat ook. We hebben een hele sterke bank. Concurrentie is goed en houdt iedereen scherp.”

RKAVV Vrouwen-De Jonge Spartaan 3-4

Tegen de subtopper uit de 3e klasse De Jonge Spartaan uit Middelharnis kwam tweedeklasser RKAVV al vroeg met 0-1 achter, welke stand ook bij rust werd bereikt. In no time stond het na rust zelfs 0-3. RKAVV toonde erna veerkracht. Lisa de Jong en Jessie van Leeuwen zorgden voor 2-3. De 2-4 was een domper. In blessuretijd kopte Kim Smulders nog de aansluitingstreffer binnen; 3-4. Tot afsluitende strafschoppen in het 2e ronde bekerduel kwam het niet, want voor het scoren van de gelijkmaker was het te laat. Trainer Nikita van der Wijngaard zag haar ploeg worstelen. “We creëerden veel kansen maar we scoorden niet. Op de kansen die De Jonge Spartaan kreeg reageerden hun spelers wel scherp. We waren voor hun zeker niet een maatje te klein; eerder een maatje te groot maar de bal wilde er gewoon niet in.” 


Kim Smulders (RKAVV Vrouwen; 6e v. links) kopt de 3-4 binnen uit een corner van Michelle Hermis (foto: Jack v.d. Hulst).

De ziekenboeg blijft onverminderd vol. Van der Wijngaard: “Linda Kemperman, Merijn Buitenhek, Stephanie Groenendijk, Zoëy van der Hulst, Romy van der Helm en Lotte Barmentloo zijn nog geblesseerd en dat blijft de komende weken nog even zo. Merijn is na de winterstop pas terug, Stephanie is gestopt, Zoëy en Romy hoop ik eind november weer op de training terug te zien, Linda traint mondjes maat weer mee, en over Lotte heb ik geen idee wanneer die weer kan trainen. Dat is zeker frustrerend, maar we geven de moed niet op. Tot nu toe hebben 9 meiden uit de jeugd bij ons meegespeeld en nog eens 3 anderen zaten bij ons op de bank. Lisa de Jong heeft aangegeven tot de winterstop te blijven, maar stopt daarna definitief. Ze was al gestopt, maar wilde ons desgevraagd helpen.”

Kim Smulders (RKAVV Vrouwen; 6e v. links) kopt de 3-4 binnen uit een corner van Michelle Hermis (foto: Jack v.d. Hulst).
Remco Overdevest (RKAVV) stiftte zijn ploeg bij Alphense Boys tevergeefs naar 0-1 (archieffoto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant