Sportteams krijgen een eigen EHBO teamtas

wo 1 dec 2021, 13:30 Sport

Voorburg - Op initiatief van een aantal Forum Sport leden, ouders, trainers en coaches is het idee ontstaan om een EHBO teamtas te ontwikkelen. Dit omdat er vaak geen EHBO-artikelen aanwezig zijn.

“Dat was vaak een probleem”, aldus teamleider Marcia Koetsier van Forum Sport. “Wanneer een speelster uit ons team tijdens de training een blessure op liep, was er niet direct ijs of verband voorhanden. Nu hebben wij ons eigen materiaal meteen bij de hand”.

Er zijn veel verschillende EHBO-koffers op de markt verkrijgbaar. Echter wordt 80% van de inhoud niet of nauwelijks gebruikt. In samenspraak met een aantal Voorburgers en het Voorburgse bedrijf MijnComfortWinkel is deze tas samengesteld en gekozen.

Reeds een aantal teams heeft deze tas al aangeschaft en vooral de instant coldpacks blijken zeer in trek. Hier heb je namelijk geen vriezer voor nodig, maar door in de verpakking te knijpen wordt de inhoud vanzelf ijskoud en is deze direct toepasbaar. Blessures en zwellingen blijven zo beperkt. Het standaard aantal coldpacks in deze tas is dan ook verhoogd naar 4 stuks.

Er zijn reeds 13 tassen in gebruik genomen en dankzij een sponsor zijn alle damesteams op Forum Sport nu voorzien van een tas met allerlei hulpmiddelen.

Een damesteam van Forum Sport met een aantal van de beschikbaar gestelde speciale EHBO-tassen (foto: Ap de Heus).

Uit de krant