SEV G1 op de kampioensfoto voor de trappen van Het Raadhuis van Leidschendam (foto: PR SEV).
SEV G1 op de kampioensfoto voor de trappen van Het Raadhuis van Leidschendam (foto: PR SEV).

Najaarskampioenschap SEV G1 in de 1e klasse smaakt naar meer

Sport 1.311 keer gelezen

Voor het eerst sinds 15 jaar werd een G1 team van SEV zaterdag weer eens kampioen. SEV G1 werd najaarskampioen in poule 10 van de 1e klasse. De kampioenswedstrijd bij PGS/Vogel G1 op Ockenburgh in Den Haag werd onder druk van het naderende kampioenschap weliswaar verloren (2-0), maar de Leidschendammers hadden in de competitie een nipte marge opgebouwd waardoor het kampioenschap ze niet meer kon ontgaan. De vreugde op het veld, in de kleedkamer en in het spelersbusje terug naar Leidschendam was enorm groot. Onderweg terug naar het eigen clubgebouw op sportpark Kastelenring werd eerst nog halt gehouden met het voormalige gemeentehuis van Leidschendam; Het Raadhuis. Voor de trappen naar de hoofdingang van het immense gebouw werd een kampioensfoto gemaakt.

SEV G1

Bij het toegangshek van het sportpark werden de kampioenen opgevangen door een kleine supportersschare, die met rookfakkels uiting gaven aan hun vreugde om de behaalde prestatie. Het leek alsof SEV G1 landskampioen was geworden. In het clubgebouw werden de kampioenen getrakteerd op een fritesmaaltijd en was het nog tot 17:00 uur gezellig napraten. Het kampioensteam van de begeleidende stafleden Rob de Bruijckere, Charlon Crestian, Vincent Koster en Kirsten Wijers beleefde een merkwaardige eerste deel van het seizoen. In september werd in de bekercompetitie nog verloren van PGS/Vogel en Oliveo, die in de najaarscompetitie achter SEV eindigden. Met een goed gevoel start SEV G1 na de winterstop in een nieuwe winnaarspoule.

RKAVV Vrouwen

Als enige eerste elftal in Leidschendam-Voorburg & Stompwijk sloot tweedeklasser RKAVV Vrouwen 1 zaterdag de eerste helft van het seizoen 2021-2022 af met een thuisoefenduel tegen derdeklasser FC Rijnvogels 2. Het nog steeds door blessures geteisterde Vrouwen 1 werd aangevuld met spelers uit Vrouwen 2. Er werd 3x 30 minuten gevoetbald. Door doelpunten van Sylvia van Leeuwen (3), Romy van der Helm (2), Lianne van Oosterwijk en Kim Coelman won RKAVV met 7-2. Half wedstrijd maakte keeper Chantal Lalkens haar debuut in Vrouwen 1. Met erg mooi combinatievoetbal en een verdiende overwinning gaat RKAVV Vrouwen 1 met een goed gevoel de winterstop in. De geblesseerde spelers krijgen alle tijd om verder te herstellen, waardoor hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard met vertrouwen kan uitkijken naar de tweede seizoenshelft.

RKAVV en Maurizio Ceccucci gaan door

Met een promovideo op de clubwebsite maakte het bestuur van hoofdklasser RKAVV zondagavond wereldkundig dat hoofdtrainer Maurizio Ceccucci voor een zesde seizoen heeft bijgetekend. Uit overleg met de selectiespelersgroep en de betrokken stafleden bleek heel veel vertrouwen in de 46-jarige oefenmeester. Het bestuur is vooral blij dat Ceccucci de afgelopen 5 jaar al veel eigen jeugdspelers in het eerste elftal heeft laten debuteren, waardoor hij optimaal invulling geeft aan het door de club opgestelde technisch beleidsplan. Bovendien, zo stelt het bestuur, wordt onder leiding van Ceccucci al jaren aantrekkelijk en aanvallend voetbal gespeeld. In het videofilmpje zegt Ceccucci blij te zijn met de contractverlenging. “Ik heb mijn contract bij deze mooie club mogen verlengen. Daar ben ik trots op. Mede door de voorgaande twee afgebroken seizoenen hebben we wel om de prijzen gestreden maar is het helaas nog niet gelukt om prijzen te kunnen winnen. Met deze spelersgroep wil ik heel graag een prijs winnen. Het knaagt dat dit nog niet gelukt is.”

Ceccucci heeft het gevoel dat zijn werk bij RKAVV er nog niet op zit. “Er zit ontzettend veel rek en potentie in onze spelersgroep. Ik kijk er naar uit om weer onder normale omstandigheden te kunnen gaan trainen en spelen. Ook hoop ik dat het niet weer maanden gaat duren voordat we weer competitie kunnen spelen en dat we snel weer onze geweldige achterban langs de lijn kunnen zien staan. Het draagvlak bij spelersgroep en technische commissie is er om er iets moois van te maken. Ik heb bij deze fantastische club volle bak kantines en tribunes meegemaakt. Dat wil ik weer en meer!” Nu RKAVV Maurizio Ceccucci langer aan zich heeft verbonden, gaan het bestuur en de technische commissie de komende tijd verdere invulling aan de selectie geven. De KNVB heeft het weekend besloten om de competities in de A-categorie (prestatieve competities) niet eerder dan in februari te hervatten, zodat de clubs zich fysiek en mentaal goed kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

Forum Sport Vrouwen

Derdeklasser Forum Sport Vrouwen 1 sloot zaterdag de eerste seizoenshelft af met een indoortraining. “Helaas was dit geen indoorvoetbaltraining maar een slottraining in de sportschool”, zegt hoofdtrainer Reé Jansen. “Op uitnodiging van Exercise Voorburg hebben we met z’n allen op de spinningfiets gezeten en gebuffeld. Ondanks dat er de laatste tijd niet getraind en gevoetbald kon worden was iedereen er gewoon. Het was afzien maar de prestatie van het team was top. Net als op het veld!” Jansen is trots op de eerste seizoenshelft. “We zijn de ongeslagen lijstaanvoerder zonder puntverlies, moe maar voldaan. De winterstop komt op een meer dan welkom moment.” Jansen heeft de plannen voor het nieuwe jaar al klaar liggen. “En nu dus maar hopen dat wij snel weer het veld op kunnen. Zodra het mag en kan gaan wij direct weer beginnen natuurlijk. De planning en periodisering voor de selectiespelersgroep zijn al klaar. Wij beginnen sowieso altijd met een fitheidstest. En verder zullen we de meiden in grote en lange partijvormen veel voetbalminuten laten maken om vervolgens gedoseerd toe te werken naar de eerste competitiewedstrijd die in principe begin februari door de KNVB gepland zal worden.” Het eerste oefenduel stond oorspronkelijk in een trainingskamp begin januari gepland. Jansen: “Maar dat trainingskamp gaat door de strengere lockdown helaas niet door. We hebben nu oefenduels gepland staan op 15, 22 en 29 januari, mits die haalbaar zijn natuurlijk. Het eerste oefenduel is tegen tweedeklasser Ariston’80 uit Delft. We meten ons graag met clubs uit hogere klassen.”

Deau den Turk

Middenin afgelopen weekend rond middernacht kon Shirley van der Mark, de moeder van Deau den Turk, klaarblijkelijk de slaap nog niet vatten. Op Facebook postte ze: “Zaterdag 18-12-2021, Heerenveen Beloften-Ajax Beloften 0-2. De 0-1 gescoord door Deau! Haar eerste officiële doelpunt voor Ajax!” Dit vraagt later op zondag om nadere uitleg. Van der Mark: “Deau heeft al eerder in een oefenwedstrijd gescoord, maar dit was haar eerste doelpunt in een competitieduel, een officiële wedstrijd dus. Ja, een geweldig Kerstcadeau voor haarzelf natuurlijk.” Haar trots steekt ze niet onder stoelen of banken. “Ze is In zo n korte tijd klaargestoomd voor een plaats op het middenveld in plaats van centraal in de verdediging en stond al zo snel 3x achtereen in de basis. Voor die basisplaats heeft Deau de afgelopen maanden echt hard getraind. Ik ben echt trots op haar; een trotse moeder ja!”

Zelf is Deau niet minder blij dan haar moeder. “Ik focus me nog steeds op meerdere posities; ‘3’, ‘4’ en ‘8’; centraal achterin of links op het middenveld. Scoren voor Ajax is tot nu toe het hoogtepunt in mijn voetballoopbaan.” Deze week hoort ze hoe ze de komende 2 rustweken tot de hervatting van de groepstraining individueel moet blijven trainen. “Over volgend seizoen wordt helemaal nog niet gesproken nu. Mamma heeft mijn doelpunt jammer genoeg niet gezien. En papa (oud-voetbalprof Dennis den Turk, red.) heeft helaas nog geen wedstrijd kunnen zien. Mijn doelpunt is wel op videobeelden op de website van Ajax te zien. Op Ajax TV is weinig van Jong Ajax Vrouwen te zien. Tot nu toe 3x of zo. Voor de jongens is veel meer media-aandacht. Dat vind ik wel jammer.”

Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci (RKAVV) heeft voor het seizoen 2022-2023 bijgetekend (foto: PR RKAVV).
Forum Sport Vrouwen is dit seizoen nog ongeslagen zonder puntverlies (foto: privé).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant