Het tijdelijke complex aan De Star in Leidschendam (archieffoto).
Het tijdelijke complex aan De Star in Leidschendam (archieffoto).

VVD blij met permanente plek voor rugbyclub VRC

Sport 280 keer gelezen

Leidschendam - Voorburg - De Voorburgse Rugby Club (VRC) krijgt een permanente locatie op sportpark Westvliet. Tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad spraken alle partijen hun steun uit voor dit voorstel van wethouder Astrid van Eekelen. 

VRC heeft zijn bestaansrecht bewezen in de gemeente. Met dit plan is het voortbestaan van deze vereniging vastgesteld. Als alles verloopt zoals gepland, kan VRC per september 2022 verhuizen van De Star in Leidschendam naar sportpark Westvliet.

VVD Leidschendam-Voorburg is heel blij met de steun van de gemeenteraad. Raadslid Harma Aris: “Sporten, bewegen en een actief verenigingsleven zijn cruciaal in onze samenleving. Onze opdracht aan het college was om een permanente locatie voor VRC te vinden. En dat is gelukt. Het plan biedt zelfs nog meer. Er komen ook 6 beachvolleybalvelden voor Volevo en 50 parkeerplaatsen bij. Dit alles is een prachtige toevoeging aan het sportaanbod in onze gemeente.”

De verenigingen gaven in de vergadering aan heel blij te zijn met de voorgestelde locatie. VRC kan nu van 250 naar 500 jeugdleden groeien. Beachvolleyballers kunnen nu in de eigen gemeente terecht. In januari stemt de gemeenteraad officieel over het voorstel. Zoals het er nu naar uitziet kan snel daarna begonnen worden met de aanleg van de kunstgras velden voor rugby en beachvolleybal en kleedkamers.

Uit de krant