Dennis den Turk langs de lijn in actie. Forum Sport en hij gaan uit elkaar (tekst en foto : Alexander Wagener).
Dennis den Turk langs de lijn in actie. Forum Sport en hij gaan uit elkaar (tekst en foto : Alexander Wagener).

Dennis den Turk moet na zes jaar weg bij Forum Sport

Sport 303 keer gelezen

Voorburg - Forum Sport en hoofdtrainer Dennis den Turk (52) gaan vanaf seizoen 2022-2023 niet met elkaar verder. Dat was de uitkomst van het gesprek dat de Technische Commissie (TC) en Den Turk op oudejaarsdag met elkaar hadden. 

Door Alexander Wagener

Den Turk zit in zijn 6e seizoen bij de Voorburgse eersteklasser. De eerste 3 jaar was hij assistent-trainer. Dit seizoen maakt Den Turk gewoon af. “In mijn achterhoofd hield ik rekening met de mogelijkheid dat de club een andere koers wil gaan varen. Zes jaar bij één club is best lang voor voetbalbegrippen.” 

Den Turk kijkt totaal niet om in wrok. “Je weet dat dit in voetbal kan gebeuren. Ik ben Forum Sport dankbaar dat ze me 6 jaar de kans hebben gegeven. Voor die tijd was ik nooit seniorentrainer bij een amateurclub geweest.” 

Hij kreeg de complimenten van de TC. “Bas Steffens met mij en later ik met Marcel l’Ami; wij hebben de club nog meer op de kaart gezet en veel jeugd ingepast. Dat wilde de TC ook. Dario van Breukelen (nu Katwijk) en Tom Bijen (FC Rijnvogels) zijn naar hoger spelende clubs doorgestroomd. Maar voor mijn gevoel was ik, ook door corona, hier nog niet klaar.” 

Vanuit de spelersgroep is met verbazing gereageerd. “Dat maak ik althans op uit de vele positieve reacties die ik heb gekregen. Die deden me goed. Ik wil verder in het voetbal, heb mijn hele leven al, ook lang als profspeler, in het voetbal gezeten. Als er een club met ambities interesse heeft kom ik graag luisteren.” 

Mocht er geen club komen dan gaat Den Turk met veel plezier bij zijn dochters Deau (Jong Ajax Vrouwen) en Bibi (RKAVV JO15-1) kijken. “Door mijn werk in binnen- en buitenland heb ik ze eigenlijk nauwelijks zien voetballen. Daar krijg ik dan meer de tijd voor.”

Uit de krant