De jubileumtalkshow is reeds opgenomen (foto: RKAVV PR).
De jubileumtalkshow is reeds opgenomen (foto: RKAVV PR).

Jubileumtalkshow RKAVV in plaats van receptie

Sport 380 keer gelezen

Leidschendam - Maandag 10 januari bestaat RKAVV exact 100 jaar. De jubileumcommissie van de voetbalvereniging had voor deze maand talloze festiviteiten gepland. Deze worden nu in principe verplaatst naar het voorjaar. De verjaardag zelf gaat wel door. Zondag 9 januari om 19:00 uur is de première van de ‘RKAVV 100 Jaar Talkshow’.

Door Alexander Wagener

Sandra Gijsbertsen-Zweekhorst maakt deel uit van de jubileumcommissie. “We vinden het ontzettend jammer dat we door de pandemie geen jubileumreceptie en alles daar omheen kunnen houden. Dat zou te veel omloop op het sportpark teweeg brengen. Gelukkig kunnen de reguliere jeugdtrainingen vanaf maandag wel weer gewoon doorgaan, heeft het demissionaire kabinet maandag besloten. Dus dat is positief nieuws” Geconfronteerd met de maatregelen schakelde de jubileumcommissie al snel naar plan B. Gijsbertsen-Zweekhorst: “Een verjaardag zelf kun je natuurlijk niet uitstellen. Het idee van een talkshow ontstond al vrij snel. Jonas Bloemen gaat die presenteren. Zondag hebben we de talkshow in ons clubgebouw met iedereen op gepaste afstand al opgenomen. De talkshow geeft een mooi overzicht van RKAVV door de jaren heen.”

De huidige teammanager van RKAVV 1 Jonas Bloemen presenteerde zich tijdens het oefenduel RKAVV-ADO Den Haag in april 2012 al als mediaman. Als mascotte in muizenpak was hij de brutale jongen die, met het masker nog bungelend boven zijn hoofd, na afloop profs als Lex Immers en Ali Boussabon interviewde en óók nog zelf de cameravoering vanaf statief deed. Bij hem aan de talkshowtafel schuiven burgemeester Jules Bijl, sportwethouder Astrid van Eekelen, (oud-)bestuursleden, (oud-) hoofdtrainers, jeugdtrainers, vrouwenvoetballers, ereleden en de jubileumcommissie aan. Gijsbertsen-Zweekhorst: “Ook zijn opgenomen interviews met voormalig ADO Den Haag Vrouwen eredivisievoetballer Jessie van Leeuwen, Jong Ajax Vrouwen voetballer Deau den Turk en de bouwploeg van het clubgebouw te zien. De bouwploeg geeft een kijkje achter de schermen. En óók is een historisch overzicht van oude unieke RKAVV-beelden, die ons vanuit diverse archieven beschikbaar zijn gesteld, te zien”.

Sandra Gijsbertsen-Zweekhorst (50) zelf voetbalde ook bij RKAVV. “Ik heb er mijn man Sebastiaan leren kennen, toen ik bij de meiden voetbalde. Onze jongens Luuk (O23) en Niek (O15) voetballen er ook; dochter Katja handbalt bij EHC.” Vrouwenvoetbal heette toen nog damesvoetbal. “Dat staat echt op een RKAVV-voetbaltas die ik nog uit die tijd heb!” Ze somt de mensen op die ook aanschuiven. “Jeugdtrainers Frank den Elzen, Raymond Hazebroek en Tomas Da Palma Horta, de vrouwenvoetballers Claudia van der Hulst en Merijn Buitenhek, de trainers Maurizio Ceccucci, Bas Steffens en Jos van der Helm, bestuursleden Wendy Verhage en Edwin Langeweg. De ereleden An Nolet en Ton Gruson krijgen in de talkshow het jubileumboek uitgereikt.”

Het jubileumboek van RKAVV kan via rkavv100@rkavv.nl voor €19,22 besteld worden.

Uit de krant