V.l.n.r. verenigingsmanager Forum Sport Martijn de Zoete, wethouder sport Astrid van Eekelen en voorzitter Forum Sport Mark van den Honert (foto: gemeente LV).
V.l.n.r. verenigingsmanager Forum Sport Martijn de Zoete, wethouder sport Astrid van Eekelen en voorzitter Forum Sport Mark van den Honert (foto: gemeente LV).

Eerste voetballers op nieuw kunstgrasveld Forum Sport

Sport 126 keer gelezen

Voorburg - Leden van voetbalvereniging Forum Sport uit Voorburg sporten sinds afgelopen weekend op een spiksplinternieuw hoofdveld. Tijdens de winterstop is het vervangen, nadat het eerder vroegtijdig door de KNVB werd afgekeurd.

Door een goede samenwerking van de KNVB, Forum Sport en de gemeente Leidschendam-Voorburg hadden de leden geen last van de afkeuring en vervanging van het veld op VoetbalPark ‘t Loo aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Het was even spannend toen de KNVB het hoofdveld van Forum Sport in de zomer van 2021 eerder afkeurde dan verwacht. Dit kwam door het intensieve gebruik van het veld, ook buiten de voetbaltrainingen- en wedstrijden om.

Dispensatie KNVB

Normaal gesproken gaat een kunstgrasveld 10 jaar mee. Na 8 jaar komt de KNVB om het te keuren. Toen dat afgelopen zomer gebeurde, bleek dat het veld zo intensief gebruikt is, dat het de keuring niet haalde. Het hoofdveld missen was geen optie voor de voetbalclub. Forum Sport, de KNVB en gemeente Leidschendam-Voorburg zochten daarom samen naar een oplossing. 

De KNVB verleende dispensatie tot aan de winterstop na uitvoering van werkzaamheden waardoor de schokabsorptie en het effect van de balstuit werden verbeterd. Forum Sport kon de eerste helft van de competitie dus veilig gebruik maken van het veld. In december en januari is het veld vervangen voor een kunstgrasveld met kurk-infill, zoals de gemeente inmiddels doet bij alle kunstgrasvelden die vervangen worden.

Wethouder van sport, Astrid van Eekelen: “Ik ben trots op iedereen die eraan heeft meegewerkt om dit zo snel voor elkaar te krijgen. Iedereen had hetzelfde doel, namelijk zorgen dat het hoofdveld tot aan de winterstop gebruikt kon worden en daarna het veld vervangen. Dat is gelukt, een mooi resultaat. Heel fijn dat er afgelopen weekend weer lekker op gevoetbald kon worden.”

Voorzitter Forum Sport, Mark van den Honert: “Een schoolvoorbeeld van effectieve samenwerking en korte lijntjes. Alle lof voor de gemeente, bureau BAS (onderhoud velden) en de KNVB voor hun snelle en adequate handelen. Het resultaat mag er zijn. Laten we hopen op vele mooie wedstrijden!”.

Uit de krant