Na het verlies van vorige wedstrijd wisten de dames van EHC het duel tegen Hercules afgelopen weekend winnend af te sluiten (foto: pr).

Dames EHC buigen achterstand om naar overwinning

Sport 290 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De dames van EHC speelden zaterdag 19 februari  eindelijk weer een thuiswedstrijd met publiek. Na het verlies van vorige week moest er wat recht worden gezet.

Tegenstander dit keer was Hercules dames 2. EHC begon nog wat onwennig aan de wedstrijd. Er werd te gehaast gespeeld. Daarentegen zat de verdediging goed dicht en was er uitstekend keeperswerk. Halverwege de eerste helft had EHC een voorsprong van twee doelpunten, 3-1. Door snelle tegenaanvallen en afstandsschoten liep EHC uit naar een stand van 7-3. De laatste vijf minuten van de eerste helft probeerde EHC een nieuw aanval systeem, dit pakte nog niet zo goed uit waardoor Hercules kon inlopen naar 7-6. Rust.

De tweede helft begon EHC zwak. Aanvallend liep het niet en verdedigend liet EHC steekjes vallen. Hercules profiteerde hiervan en met drie doelpunten op rij van hen, was de score omgedraaid, 7-9. Pas na 10 minuten deed EHC wat terug. Na enkele wissels te hebben doorgevoerd ging zowel de aanval als verdediging beter lopen. Met vier doelpunten op rij had EHC de achterstand weggewerkt. Er werd hard gewerkt en geknokt voor de punten. EHC breidde langzaam de voorsprong uit en na zestig minuten waren zij verdiend de winnaar. Eindstand 18-13.

Aankomende twee weekenden zijn de dames vrij. Op maandag 7 maart spelen ze thuis de inhaalwedstrijd tegen Stompwijk’92. Zondag 13 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen DIOS.