Eindelijk waren er weer wedstrijden voor Trinity kids en Trinity RA.
Eindelijk waren er weer wedstrijden voor Trinity kids en Trinity RA.

Trinity kids winnen danswedstrijd in Almere

Sport 432 keer gelezen

Leidschendam - Voor het eerst sinds twee jaar tijd konden de wedstrijden van CGN weer live in een sporthal plaatsnemen. Zowel Trinity kids als Trinity RA hadden afgelopen seizoen getraind voor dit moment. Live strijden tegen groepen uit heel Europa. Met bijna 60 deelnemende groepen was het een dag vol dans- en muziekgeweld.

Vorig jaar deed Trinity nog mee aan de online wedstrijden met groepen vanuit alle delen van de wereld. Door corona konden de wedstrijden in de sporthal helaas geen doorgang vinden. Trinity bleef doortrainen. Zowel online, als buiten op de parkeerplaats bij sporthal de Fluit. Gelukkig mochten ze afgelopen september weer de gymzaal in. En met succes, want beide groepen kregen er leden bij.

Trinity kids deed mee met hun show “Bewegen is gezond”. Sinds het begin van de lockdown zijn we minder gaan bewegen. Maar bewegen is juist belangrijk, én gezond. Met hun show willen ze duidelijk maken dat je op verschillende manieren van bewegen. Met hun eigen, grote radio (speciaal gemaakt voor hun show), trampoline, muzieknoten, paarden en andere speelgoed lieten ze zien dat je altijd lekker kan bewegen. En dat bewegen op muziek misschien wel het allerleukste is.

Op zaterdag 19 februari om 10 uur liepen ze met wel 12 leden tussen de 4 en 10 jaar de vloer op. Dankzij de hulp van alle ouders kon het decor goed worden neergezet en waren ze klaar voor hun allereerste show van dit seizoen. Zodra de muziek begon kwam er een bom energie de sporthal in. Het publiek deed mee, de kids straalde en de jury waardeerde de show. Aan het begin van de middag was de prijsuitreiking. Trinity kids werden eerste met een puntenaantal van 68,13.

Trinity RA was aan het einde van de ochtend aan de beurt. Met hun show ‘Juntos’ lieten ze zien dat je met samenwerken erg ver komt. Het afgelopen jaar was niet makkelijk voor deze groep, maar uiteindelijk hebben ze er samen voor gezorgd dat ze de beste show van dit seizoen lieten zien op de vloer. Ondanks een uitvallend lid vanwege corona. De leden van deze groep stegen boven zichzelf uit. Dit resulteerde in een puntenaantal van 62,65. Goed voor een zesde pek in hun class.

Zaterdag 12 maart mag Trinity RA naar Leeuwarden waar ze opnieuw zullen strijden tegen andere groepen uit heel Europa. Zaterdag 26 maart in de finale en zullen zowel Trinity kids als Trinity RA strijden om het kampioenschap van Nederland.

Wil je ook meedoen met deze groepen? Kom dan mee trainen op maandag. Trinity kids (van 4 tot 10 jaar) traint van 18.15 tot 19.15 op de leenkamp 11 In Leidschendam. De Ra (vanaf 11 jaar) is van 19.15 tot 20.45 in de gymzaal te vinden. Meer informatie op www.showband75.nl of Trinity Winterguard op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant