Jacco Scholten (Forum Sport) volleert zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong (foto: AW).
Jacco Scholten (Forum Sport) volleert zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong (foto: AW).

Forum Sport hervat competitie met winst op Valken’68

Sport 570 keer gelezen

Voorburg - Op de nieuwe grasmat van het hoofdveld op VoetbalPark ’t Loo won eersteklasser Forum Sport zaterdag de 1e competitiewedstrijd na de 2e coronalockdown met 2-0. 

Halverwege de 1e helft schoot de mee opgekomen centrale verdediger Jacco Scholten een vrije trap van Nychel l’Ami beheerst langs de doelman nog voordat de bal de grond had geraakt. Pas in de 90+ minuut werd het 2-0. Invaller spits Sven Koppenol (17!) uit de JO19-1 passeerde de laatste verdediger, die Koppenol alleen nog door het maken van een overtreding van mogelijk scoren wist te beletten. Vanaf de strafschopstip schoot Haitam el Marid zijn ploeg naar de eindstand.

De voetbalsfeer op ’t Loo was er weer alsof het nooit was weggeweest. Het voetbal was niet oogstrelend, maar wat verwacht je als je competitief begin december voor het laatst in actie bent geweest. Trainer Dennis den Turk sprak dan ook van een zwaarbevochten maar smakelijke overwinning. “Over en weer kregen we kansen, maar we speelden compact en hadden in keeper Justin van Look de man van de wedstrijd.” Den Turk heeft nog geen nieuwe club, maar dat zal niet lang meer duren. “Ik was in beeld bij Die Haghe, maar de club koos voor Marcel Koning. Prima keuze. Tien jaar geleden hebben we samen de Beloften van ADO Den Haag getraind en gecoacht.” 

De nieuwe trainer Bas Steffens liep zaterdag al rond op ’t Loo. Den Turk heeft daar totaal geen moeite mee. “Bas haalde me in zijn eerste periode bij Forum Sport als assistent-trainer binnen, waarna ik hem ben opgevolgd. Het is goed dat hij nu terugkeert. Hij hoeft de club niet te leren kennen. En ik mag hem graag.” 

Steffens is blij met zijn terugkeer. “Voor de buitenwacht misschien verrassend. De interesse van de club had ik niet direct verwacht, maar vind ik wel heel eervol. Ik heb vorige week een presentatie gehouden. Vooral aan de mensen die ik nog niet ken. Ik vind dat we de spelersselectie aan faciliteiten nog meer kunnen en moeten bieden om stappen te maken. Het 1e, 2e en JO23-1 wordt één grote spelersgroep waar we mee gaan werken. Marcel l’Ami blijft assistent-trainer. Met de invulling van de overige posities in de staf en begeleiding zijn we bezig. Ik verwacht niet veel veranderingen.” 

Dat Steffens niet alleen maar met zijn hoofd al bij Forum Sport zit bewees hij een dag later. Zijn huidige club en hoofdklasser HBS won thuis met 6-1 van Alphense Boys.

Overige uitslagen

SC Remo-SEV 3-5. Doelpunten SEV: Valentijn Ebbers (2), Jasper Koning (2) & Justin Wühl.

Die Haghe-RKAVV Vrouwen 1-1. Doelpunt RKAVV: Nina van der Hoeven.

RKAVV-TAC’90 2-1. Doelpunten RKAVV: Ayoub Boukhari & Tristan Croes. 


Te midden van medespelers & staf viert Robin Steffens 250 duels in RKAVV 1 (foto: PR RKAVV).

Aanvoerder Robin Steffens werd gehuldigd. Hij speelde in november zijn 250e wedstrijd in het eerste elftal tegen SJC, waartegen hij in 2010 als invaller ook zijn debuut had gemaakt. Lijstaanvoerder Mark de Leede speelde in zijn tijd 261 competitiewedstrijden in RKAVV 1. Steffens dreigt dat record dit seizoen nog te gaan breken. Sponsor- & jubileumcommissie-voorzitter Marcel Gräffner en 1e elftalmanager, jeugdtrainer & RKAVV mediaman Jonas Bloemen werden door het bestuur voorafgaand aan het duel benoemd tot Lid van Verdienste.

FC IJsselmonde-Wilhelmus 1-1. Doelpunt Wilhelmus: Dennis van der Poel (90+!).

Sporting Leiden-Stompwijk’92 1-4. Doelpunten Stompwijk’92: Nick Ammerlaan, Lorenzo Korte, Stijn van Rijn & Lars van Santen. 

Erik van Manen is met ingang van 2022-2023 de nieuwe trainer van de derdeklasser. Hij wordt de opvolger van Patrick Kamperveen, die Van Manen drie jaar geleden opvolgde.

Te midden van medespelers & staf viert Robin Steffens 250 duels in RKAVV 1 (foto: PR RKAVV).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant