Kandidaat Sporter LD-VB 2021 zeilster Elise de Ruyter werd geïnterviewd door Alexander Wagener (foto: Peter v.d. Aar).
Kandidaat Sporter LD-VB 2021 zeilster Elise de Ruyter werd geïnterviewd door Alexander Wagener (foto: Peter v.d. Aar).

Vliet Awards 2021

Sport 561 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Op Midvliet werden maandag de genomineerde sporters en vrijwilligers(organisaties) voor de VlietAwards 2022 gepresenteerd. De genomineerden kwamen naar de studio op de Damlaan in Leidschendam en werden daar live geïnterviewd. 

De 7 categorieën individuele vrijwilliger, jonge vrijwilliger (tot 25 jaar), vrijwilligersorganisatie, sporter m/v, sporttalent, sportteam en onbeperkte topper (sport en/of vrijwilliger) kwamen allemaal aan bod, zodat de kijker en luisteraar eventueel zijn of haar keuze kan maken. 

Op de website vlietawards.nl kan nog tot en met zondag 27 februari worden gestemd. In alle categorieën kan 1 stem worden uitgebracht. De vrijwilligersprijswinnaars worden bepaald door de jury en internetstemmers; de sportprijswinnaars door de sportjury, voorzitters van sportclubs in Leidschendam-Voorburg en internetstemmers.

De uitzending werd vooruitlopend op de uitreiking van de VlietAwards 2022 op vrijdag 4 maart verzorgd. Ondanks de versoepeling van de coronaregels kan de uitreiking niet in grote kring worden gevierd. Sport&Welzijn Leidschendam-Voorburg, de organisator van de sport- en vrijwilligers(organisatie)prijzen, hoopt volgend jaar weer een sportgala te mogen organiseren, zoals Leidschendam-Voorburg dat voor de uitbraak van covid-19 gewend was.

Wat betreft de sportprijzen werd een shortlist van kandidaten bepaald door de sportjury, bestaande uit betaald voetbalscheidsrechter Edwin van de Graaf, voormalig RKAVV-clubvoorzitter Henry Steffens en sportverslaggever van Midvliet Sport en Het Krantje, Alexander Wagener. 

Zeilster Elise de Ruyter werd in 2021 Europees en Wereldkampioen in de (Olympische) forty niners (49) FX-klasse met een gelegenheidspartner; haar vaste partner was geblesseerd. Cricketster Babette de Leede is een toonaangevende batswoman (slagvrouw) en wicketkeeper (achter de 3 paaltjes) van landskampioen 2021 Voorburg Cricket Club en WK-kwalificatiedeelnemer het Nederlands Vrouwen Elftal. 

Ex-Cartouche hockeyer en internationaal tophockeyscheidsrechter Coen van Bunge floot in 2021 de Olympische (2020) hockeyfinale in Tokio. De Ruyter kwam naar de Midvliet-studio, Babette werd vanuit Zuid Afrika, waar ze momenteel cricket, telefonisch geïnterviewd, en Coen floot op het moment van de live-uitzending een hockeywedstrijd en werd dus niet gesproken. Zij zijn kandidaat in de categorie Sporter. 

Langebaanschaatsster (IJsclub Stompwijk) en shorttrackster (Indoor Hardrij Club Leiden) Julie van Santen deed in 2021 onder leiding van haar oom, shorttracktrainer & voormalig Olympiër Cees Juffermans aardig van zich spreken in de Europese Starclass shortrackcompetitie. Robynn Gies voetbalt bij RKAVV, traint bij de ADO Den Haag Vrouwen Future Talents en behoort tot de beste 20 speelsters in haar leeftijdsklasse van Zuid-Holland. Zij zijn kandidaat in de categorie Sporttalent 2021.

Van Santen kwam naar de studio en Gies werd telefonisch geïnterviewd omdat ze ziek thuis zat. Namens vrouwenlandskampioen cricket VCC waren Annemijn van Beuge en Carlijn van Koolwijk maandagavond te gast bij Midvliet. Namens Forum Sport JO19-1 waren dat keeper Bas Tanis en linkerverdediger Kai Vols om te vertellen over het herfstkampioenschap in de landelijke 2e divisie, waardoor het team in 2022 in de landelijke 1e divisie mag uitkomen. 

SEV G1 werd ook herfstkampioen in zijn klasse. SEV G-activiteitencoördinator Kirsten Wijers kon door een acute zorgsituatie live noch telefonisch geïnterviewd worden. De 3 teams zijn kandidaat Sportteam 2021. Downer en judoka van Sportcentrum Rust Morten Scholten (16) kwam met zijn vader vertellen over de 3e prijs die hij in december op het Arnhemse BUSHi Open A-Judo Toernooi had behaald. De lichamelijk beperkte Donald Hessing is succesvol jeugdtrainer bij Forum Sport en was dat bij SEV, RKAVV en Excelsior Rotterdam. Over het uitoefenen van zijn vak ondanks een beperking kwam hij vertellen. 

Charlon Crestian is doof en een stille onmisbare kracht binnen de G-afdeling van SEV. Dik 25 jaar is hij aan de voetbalclub verbonden. Hij voetbalt, fluit wedstrijden, en begeleidt tal van andere activiteiten binnen de club. Met zijn zoon Arrold als gebarentolk kwam hij op enthousiaste wijze in de studio vertellen over wat hij doet. Alle drie zijn ze kandidaat Onbeperkte Topper 2021. 

Op de website midvliet.nl onder ‘uitzending gemist’ en ‘extra uitzending’ kan het programma opnieuw worden beluisterd. Dan weten de stemmers op wie ze stemmen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant