Invaller Kite Beuvink (Stompwijk'92) op weg naar 1 van zijn 2 doelpunten tegen HDW (foto: AW).
Invaller Kite Beuvink (Stompwijk'92) op weg naar 1 van zijn 2 doelpunten tegen HDW (foto: AW).

Stompwijk’92 en Wilhelmus moeten het doen met invalkeepers

Sport 1.054 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Na een flitsende start (2-0) en ondanks een moeilijke fase in het tweede deel van de eerste helft won de Voorburgse tweedeklasser Wilhelmus (4e) zondag uiteindelijk vrij eenvoudig met 6-0 van de Rotterdamse studentenvoetbalvereniging Antibarbari (3e) door doelpunten van de nieuwe aanvoerder Ruben Gyamfi, Jasper Wartna, Kevin Besamusca, Yuri Bruno (2) en invaller Mike Veltman. 

Zondag speelt de club van hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos bij Wippolder in Delfgauw, dat 2e staat in de zondag 2e klasse D. “Hun trainer Mark Moen (ex-speler Tonegido, red.) is een goede vriend van me. Anthony Sintniklaas speelt daar. Met hem heb ik nog samen gespeeld en als trainer mee samen gewerkt. Ik ken er veel spelers en clubmensen omdat ik uit Delft kom.”

JO23-1 doelman Robbin van Nunspeet keepte zijn eerste hele competitiewedstrijd, omdat Tom Ebens (JO19-1) ziek was. Keeperstrainer Chiel Lentz (45) fungeerde als reservedoelman. “Dat heb ik nu al zo’n 40 wedstrijden gedaan sinds ik hier keeperstrainer ben. Ooit heb ik 8 minuten gespeeld, toen Justin van Look, die nu bij Forum Sport keept, een rode kaart kreeg.” 

Van Nunspeet is al weer de 5e keeper die dit seizoen bij Wilhelmus onder de lat verscheen. “Eerste doelman Thomas Dijksman stopte nadat hij van Oscar en mij te horen kreeg dat hij een tijdje in het 2e moest gaan keepen om echt fit te worden. Ricardo Schimmel is al lange tijd geblesseerd. We hebben toen de keuze voor Tom Ebens uit de JO19-1 gemaakt. Robbin is de keeper van de JO23-1. Beide keepers zijn de afgelopen periode met hun elftallen naar landelijk divisie niveau gepromoveerd. Tussendoor heeft ook de doelman van de JO17-1 nog een keer gekeept.”

Lentz vond Van Nunspeet niet onverdienstelijk keepen tegen Antibarbari. “Hij debuteerde niet, want hij had al de bekerwedstrijd tegen Forum Sport gespeeld en 2 minuten tegen Meeuwenplaat meegedaan toen de scheidsrechter geblesseerd uitviel en dat duel werd gestaakt. Zijn trap en inzicht zijn kwaliteiten. Minder is zijn mentale weerbaarheid. Daar moet hij nog aan werken. In principe is Robbin komend seizoen onze eerste doelman, die de concurrentiestrijd met Tom moet aangaan.” 

Onder het nieuwe trainersduo hoofdtrainer Ramon van Steekelenburg en assistent-trainer Dex van der Veer blijft Lentz keeperstrainer. “Eerst gaan we dit seizoen goed afsluiten. De top 4 zou een fantastische prestatie en een mooi afscheid voor Oscar zijn.”

Laguna Burgos is blij met de twee talentvolle keepers. “In principe was Robbin de eerst aangewezen persoon om door te schuiven, maar hij gaf mij in een persoonlijk gesprek aan het seizoen in principe in de JO23 af te willen maken. In principe maakt Tom het seizoen dus op zaterdag met de JO19-1 en op zondag bij ons af. Robbin is stand-in voor als er wat aan de hand is, zoals zondag dus gebeurde.” 

Over de wedstrijd had Laguna Burgos dubbele gevoelens. “Ik vond dat we goed en scherp begonnen, maar de laatste 20 minuten voor rust domme dingen deden. Daardoor kregen we het lastig. Na rust speelden we dominant en fantastisch voetbal met hele mooie goals.” De bescheiden stille kracht Ruben Gyamfi was voor het eerst aanvoerder. “Nadat ik Matthijs Wartna gesproken had dat ik hem van het aanvoerderschap af zou halen gaf Kevin van der Poel aan geen aanvoerder te willen zijn. Met Matthijs heb ik een en ander intern besproken.”

Ruben Gyamfi is nu 1e aanvoerder en Cedric Aké 2e aanvoerder. “Ruben heeft als voetballer in de loop der jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt. Ik heb hem nu meer verantwoording gegeven.” 

Zelf maakt Laguna Burgos komend seizoen de overstap naar SV Den Hoorn, dat van het zondag- naar het zaterdagvoetbal overstapt. “Een mooie nieuwe uitdaging en na 10 jaar hoofdtrainerschap in een andere rol, assistent-trainer. Voor mijn werkwijze verandert dat uiteindelijk niet heel veel. Ik heb het hoofdtrainerschap bij een andere club afgeslagen, omdat SV Den Hoorn mij het beste gevoel voor nu gaf. In de voetbalregio is de club denk ik één van de mooiste. De club heeft potentie, jeugd, goed sportpark en een grote supportersschare. In mijn achterhoofd zit ook nog steeds dat ik het UEFA-A trainersdiploma wil behalen. Maar mijn prioriteit ligt bij Wilhelmus. Ik wil de periode van 5 jaar goed afsluiten.”

Monsterzege

De nummer 3 in 3A Stompwijk’92 won met 9-1 van de nummer laatst HDW door doelpunten van Nick Ammerlaan (4), invaller Kite Beuvink (2), Lorenzo Korte, Rick de Haan en Daniël Knijff. Bij 4-1 kreeg een HDW-speler de rode kaart. Ex-spits Joeri van der Salm (33) maakte zijn keepersdebuut. “Als spits van het eerste ben ik vaak geblesseerd geweest, maar ik speel nog wekelijks in het vierde. Omdat Jesper van Leeuwen het weekend op vakantie ging en Jordi Bennis vorige week woensdagavond tijdens een ingelaste competitie geblesseerd raakte heb ik donderdagavond met de selectie meegetraind en zondag gekeept. Ik ben ook keeper in het eerste zaalvoetbalteam.” Hoofdtrainer Patrick Kamperveen kon dat zien. “In de partijtjes 4 tegen 4 op een heel klein veld was hij beter dan Jesper.”

De wedstrijd kon hij grotendeels met de handen op zijn rug keepen. “En dat deed hij bij de 0-1 volgens mij ook”, zegt assistent-trainer Rob van Benten cynisch. Van der Salm moet erom lachen. “Op het afstandsschot stond ik aan de grond genageld.” Wat hem betreft was zijn optreden eenmalig. “Het was inderdaad mijn keepersdebuut, maar ik heb al vele keren als reservekeeper op de bank gezeten. Toen Guus Vincenten, de keeper met de fantastische reflexen, enkele jaren in de zaal stopte hadden we ineens geen keeper meer. Toen ben ik het maar gaan doen en ik vind het nog leuk ook! Je moet als zaalkeeper ook veel meevoetballen. Dat ligt me wel.” Hij liet zich niet ompraten door Kamperveen. “Hij vroeg of ik deze week mee wilde blijven trainen om er zondag weer bij te zijn, maar ik speel liever in het 4e. Zondag hadden we 15 man, maar dat kan komend weekend weer heel anders zijn.” 

RKAVV-Alcides

Ondanks een vroeg doelpunt van spits Yani Bouras (een leep stiftballetje over de naar hem toe vallende keeper vanuit een moeilijke hoek) en een dominante thuisploeg speelde RKAVV zondag in Leidschendam met 1-1 gelijk tegen Alcides. Eerstejaars JO19-1 speler Bas van der Sterre maakte als late invaller zijn debuut in RKAVV 1. Met de 5e plaats in de tussenstand van de hoofdklasse A als inzet speelt RKAVV komende zondag in Purmerend tegen Purmersteijn.

Door doelpunten van Edoardo Saurwalt en Haitam el Marid (2) won Forum Sport zaterdag bij Zwaluwen’30 HCSV in Hoorn met 1-3 en bleef het 5e in de 1e klasse A. Zaterdag in Amsterdam wacht de ongeslagen koploper zonder puntverlies WV-HEDW (doelsaldo: +25!).

Na zaterdag deelt SEV de 3e plaats in de 4e klasse E met Oliveo (Pijnacker), de club van de geboren Stompwijker, ex-prof en hoofdtrainer Edwin Vurens. Door doelpunten van Wessel van Huizen, Jasper Koning (2) en Niels van Houwelingen werd thuis met 4-1 gewonnen van RAS.

Dennis den Turk

Trainer Dennis den Turk, nu nog Forum Sport) heeft een nieuwe club. Hij traint en coacht komend seizoen 2022-2023 de zondag eersteklasser FC Boshuizen, de Leidse fusieclub tussen LFC, UDWS en VNA sinds 2003 aan de Boshuizerkade. In het seizoen 2013-2014 speelde de club in de Hoofdklasse A. “Ik werd door de club benaderd met de vraag of ik open stond voor een gesprek. Dat gesprek ben ik aangegaan en verliep van beide kanten heel fijn. Wat me aantrok is de ambitie van de club. Ze wil hogerop en terug naar de Hoofdklasse.”

De keepers Joeri van der Salm (Stompwijk’92) en Robbin van Nunspeet (Wilhelmus) (foto’s: AW).
Tussen 2 weifelende verdedigers in schiet Jasper Wartna (Wilhelmus) de 2-0 binnen (foto: AW).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant