De damesploeg van EHC bracht Lotus het eerste verlies toe, al heeft die ploeg wel veel minder wedstrijden gespeeld (foto: pr EHC).

Dames EHC winnen nipt van het nog ongeslagen Lotus

Sport 246 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De dames van EHC speelden zaterdag 19 maart een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen Lotus, dat echter wel vijf wedstrijden minder speelde heeft dan EHC.

EHC begon fel en gedreven aan de wedstrijd. Het eerste doelpunt was dan ook voor de thuisploeg. Snel maakte Lotus de 1-1. Binnen zes minuten stond het 2-3. Daarna werd door beide ploegen 10 minuten niet gescoord. EHC zette een tandje bij en met een 4-0 run werd de achterstand omgebouwd naar een voorsprong, 6-4. Een van de linkerhoeken, die sinds begin van het seizoen met een blessure op de bank zat, mocht intussen haar rentree maken. Hoewel het eerste schot nog recht op de keeper ging, ging het tweede als vanouds met een lobje over de keeper het doel in. Met nog een laatst doelpunt bepaalde EHC de ruststand op 8-5.
De tweede helft begon EHC wat zoekend en vond Lotus de aansluiting weer, 9-8. EHC creëerde wel kansen, maar vergat ze te verzilveren. Door de verdediging en de keepster werd hard gewerkt. Tot 14-13 ging het gelijk op. Na een snelle tegenaanval verdubbelde EHC de voorsprong. De wedstrijd werd beheerst uitgespeeld en zo kwam de eindstand uit op 16-14.

Volgende week spelen de dames een thuiswedstrijd tegen Dios, waar eerder nipt van verloren werd. De dames gaan voor revanche. De wedstrijd start om 19.30 uur.