Een mooi eerbetoon van RKAVV aan de onfortuinlijke spits Jeremy van Lochem.
Een mooi eerbetoon van RKAVV aan de onfortuinlijke spits Jeremy van Lochem.

You Tube LIVE-zege RKAVV bij Drentse koploper Hoogeveen

Sport 660 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoofdklasser RKAVV reed zondag 194 kilometer naar Hoogeveen. Daar wonnen de Leidschendammers met 0-1 bij de gelijknamige koploper. Matchwinner werd Remco Overdevest, die een kwartier voor tijd voorbereidend werk van de van corona herstelde Ayoub Boukhari afrondde. 

De busreis terug naar Leidschendam was ineens een stuk aangenamer. Dat beide ploegen voor spektakel kunnen zorgen bleek ook al op zondag 26 september vorig jaar toen Hoogeveen met 3-4 in Leidschendam won. De wedstrijd zondag was op You Tube LIVE te volgen op Hoogeveen TV, waarop ook nog een samenvatting en interviews na afloop op te zien zijn. Hoofdtrainer Maurizio Ceccucci is uiteraard een meer dan tevreden man. “De zege op Hoogeveen was inderdaad heel mooi. We hebben keihard gewerkt, de organisatie stond goed, we gaven weinig kansen en mogelijkheden weg en we scoorden een keer. Dat was meer dan genoeg.”

De spelersgroep en complete staf toonden voorafgaande aan het belangrijke competitieduel, waarin af- of aanhaken bij de top in de hoofdklasse A op het spel stond, hun medeleven met de onfortuinlijke spits Jeremy van Lochem, die de wedstrijd vanuit huis op You Tube meekeek. Een MRI-scan eerder in de week wees uit dat de nog jonge speler vorige week zondag thuis tegen VOC voor de tweede keer in anderhalf jaar zijn meniscus en voorste kruisband gescheurd heeft toen hij zich verstapte. “Dat eerbetoon was ook heel mooi”, zegt Ceccucci. “Helaas betekent dit mogelijk het einde van zijn voetballoopbaan. Laten we niet te veel op de toekomst vooruit lopen, maar dit is gewoon heel triest.”

Forum Sport

Zaterdag 5 maart kwam de zaterdag eersteklasser voor het laatst in actie. Nadat vorige week Forum Sport-BOL wegens corona bij BOL niet doorging, ging zaterdag AFC-Forum Sport ook wegens corona, dit keer bij AFC, niet door. Deze week speelt de club van hoofdtrainer Dennis den Turk 3 duels in 7 dagen.. “Die zaterdag 5 maart speelden we met 1-1 gelijk tegen de koploper WV-HEDW. Dat we dat deze week tegen BOL, S.V. Honselersdijk, beiden thuis, en tegen AFC uit volgende week dinsdag niet vergeten. Het zal pittig worden om deze fase door te komen, maar goed het is zoals het is. De spelersgroep is op Luuk Goedbloed na fit, dus we hebben keuzes te over. Jordy de Wit is speelgerechtigd. Luuk traint wel maar is nog niet wedstrijdfit.

Wilhelmus

Zondag tweedeklasser poetste midweeks in de inhaalwedstrijd bij top 3 club Wippolder (0-0) de eerder geleden thuisnederlaag op COAL (1-3) weg. Die lijn kon niet worden voortgezet, omdat Laakkwartier-Wilhelmus wegens corona (Sjoerd Dekker, Carlo Goedhart & Kevin Besamusca) niet doorging. Hoofdtrainer Oscar Laguna Burgos was inderdaad blij met de 0-0 bij Wippolder. ”Dat was een mooi resultaat, alleen hebben nu enorme personele problemen. We zijn Dennis van der Poel, Remy Kant, beiden knieblessures, en Amit Jagai wegens een neusoperatie al even kwijt. Daar kwamen zondag dus de genoemde coronagevallen bij. En nu zijn we ook de langdurig geblesseerden Cedric Aké (lies), Yuri Bruno (enkel) en Bud de Bree (knie) minstens 6 weken kwijt. Dus ik moet je eerlijk zeggen dat we eerst maar eens moeten kijken of we er 11 kunnen opstellen zondag.”

Stompwijk’92

Door doelpunten van Nick Ammerlaan (2), Kite Beuvink, Daniël Knijff en Rick de Haan won derdeklasser Stompwijk’92 zondag met 5-0 van de laag geklasseerde studentenvoetbalvereniging Taurus. In aanloop naar 2 uitwedstrijden in 4 dagen deze week en volgende week zondag tegen koploper Kethel Spaland geeft dat hoofdtrainer Patrick Kamperveen veel vertruwen. “ODB, Voorschoten’97, Kethel Spaland, DHL, SEP, SVH en al die anderen zijn allemaal finales. We speelden zondag bij momenten heel goed. We kweken inderdaad zelfvertrouwen zo en in korte tijd doen we veel wedstrijdritme op.”

SEV

Vierdeklasser SEV lijkt de strijd om de titel na zaterdag te hebben verloren. In Leidschendam werd het 0-2 voor naaste concurrent Vredenburch, waardoor het zicht op de koplopers Oliveo, RVC Celeritas en Graaf Willem II VAC (virtueel 3e,, minder puntverlies) ernstig vertroebeld is. Hoofdtrainer Kenneth Soechit spreekt van een ongelukkige zaterdag. “Het zat echt niet mee. We kwamen er niet doorheen. Voor rust kregen we zat mogelijkheden; na rust speelden we op den duur meer tegen onszelf. Vredenburch staat niet voor niets 5e. Na de 0-1 was het alles of niets. Het eigen doelpunt was voor ons fataal.”

Forum Sport Vrouwen

Twee uitnederlagen bij naaste concurrenten LYRA (2-1) en SV Charlois (5-0) betekenden dat de zaterdag derdeklasser niet langer ongeslagen zonder puntverlies is. Hoofdtrainer René Jansen blijft er nuchter onder. “Het kan raar lopen in 1 week. Maar ook dat is voetbal. Zo stromen de punten binnen en zo stromen ze weg. Vorige week woensdagavond tegen de nummer 2 in 3A in De Lier waren wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij. We vergaten onszelf alleen te belonen. Bibi van der Linden zorgde 10 minuten voor tijd voor 1-1, maar kort daarna wuifde de clubscheidsrechter een vlagsignaal van onze grensrechter weg, waardoor het 2-1 werd. Geen excuus, want daarna kregen we nog 3 kansen dier er jammer genoeg voor ons niet in gingen.”

De wedstrijd zaterdag bij SV Charlois was totaal anders. Jansen zag zijn ploeg goed beginnen. “ We zaten tegen de nummer 3 in 3E goed in de wedstrijd, maar kwamen door een persoonlijke fout bij een corner al gauw met 1-0 achter. Onze vrouwenvoetballers bleven voetballen en deden allemaal hun stinkende best maar het lukte allemaal net niet. In de omschakeling na een niet bestrafte overtreding op 1 van ons en nog een persoonlijke fout stond het al gauw 3-0. Wij moesten en gingen meer risico nemen, maar door weer een niet bestrafte overtreding werd het 4-0. De 5-0 was helaas ook een persoonlijke fout. Die worden gemaakt en horen helaas ook bij voetballen.”

Terugkijkend op beide wedstrijden trekt Jansen zelf ook het boetekleed aan. “Of ik het had kunnen veranderen weet ik niet, maar 2 topwedstrijden binnen 3 dagen is gewoonweg te veel. Iedereen gaf alles, maar het lukte gewoon niet. We zijn het met onze jonge ploeg, waarvan het merendeel nog maar net in de senioren speelt, gewoon niet gewend om 2 van dit soort wedstrijden in 1 week te spelen. Dat is mijn leermoment en ik zal dit niet meer laten gebeuren tenzij, het echt niet anders kan. De spelers zullen hier sterker uitkomen en de draad weer op pakken en wij gaan zien hoe het seizoen zal eindigen voor ons. Wij gaan door op de ingeslagen en blijven verzorgd aanvallend voetballen. Vrouwen 1 heeft een fantastische reeks neergezet en gaat er samen alles aandoen om weer zo’n reeks neer te zetten. Te beginnen zaterdag thuis tegen FC Rijnvogels 2. Het kampioenschap hebben wij nog in eigen hand. Nous maintiendrons.”

RKAVV Vrouwen

Vrouwen tweedeklasser RKAVV won zaterdag thuis met 4-2 van naaste concurrent IFC. Aansluiting bij IFC, Zuidland en ARC (allen gezamenlijk 3e in 2B) is gevonden. Door 2 tegendoelpunten en doelpunten van Nina van der Hoeven (strafschop), Jessie van Leeuwen en Romy van der Helm was het bij rust al 3-2. Een eigen doelpunt 10 minuten voor tijd betekende een einde aan alle illusies voor IFC. Hoofdtrainer Nikita van der Wijngaard noemde het een ‘heerlijke’ overwinning. “Zeker met de midweekse 2-1 overwinning op FC Maense erbij! En zaterdag speelden we voor het eerst dit seizoen een basiselftal met alleen maar Vrouwen 1 selectiespelers met een vertrouwd centrumverdedigingsduo Michelle Hersmis en Jessie van Leeuwen, beiden terug van blessures. Een meer dan terechte winst. In vergelijking met woensdag beloonden we onszelf nu wel!”

Daniël Knijff (Stompwijk’92) scoorde 1 van de 5 goals tegen Taurus (archieffoto: AW).
Jessie van Leeuwen (RKAVV Vrouwen) wordt bejubeld nadat ze even eerder met een kopbal heeft gescoord (foto: Jack v.d. Hulst).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant