Aanvalsleider Zakaria Amrani (RKAVV) werd zondag soms met ongeoorloofde middelen afgestopt (foto: AW)
Aanvalsleider Zakaria Amrani (RKAVV) werd zondag soms met ongeoorloofde middelen afgestopt (foto: AW)

Dubbel competitieprogramma RKAVV in lang Paasweekend

Sport 478 keer gelezen

Door een alleen wat betreft de einduitslag (2-1) minieme thuisoverwinning is hoofdklasser RKAVV (8e) zondag zijn opponent Alphense Boys (7e) op de ranglijst tot op 1 punt genaderd. De Leidschendammers hebben ook nog eens een duel minder gespeeld. Gezien het aantal kansen en mogelijkheden had RKAVV de wedstrijd voor rust al met een grotere marge moeten kunnen beslissen. Beide clubs troffen elkaar al voor de 3e keer dit seizoen. In Alphen aan den Rijn werd het in november 2-1, waarna RKAVV een paar dagen later voor de beker thuis met 4-0 won. De soms ongrijpbare aanvalsleider Zakaria Amrani scoorde al snel 1-0. Niet lang na rust werd het 1-1 uit een counter. Remco Overdevest scoorde op aangeven van Joep Roovers 2-1. Dezelfde Roovers, die zijn basisdebuut vierde omdat Ayoub Boukhari tegelijkertijd in Amsterdam zijn debuut in het Nederlands zaalvoetbalteam maakte, schoot even later nog een vrije trap op de lat. Trainer Maurizio Ceccucci liet zijn ploeg in fases iets ingezakt rond eigen helft voetballen. “We wisten dat Alphense Boys daarmee moeite heeft en dat ze centraal achterin kwetsbaar zijn als er daardoor ruimtes achter hun laatste linie ontstaan. Die tactiek werkte prima. Helaas verzuimden we om direct na rust de wedstrijd op slot te gooien.” Ceccucci genoot ook van spelmaker en ‘straatvoetballer’ Amrani. “Ja, Zaka speelde zeker goed!” Van alle regioclubs komt RKAVV het Paasweekeinde twee keer in actie. Zaterdag reist de equipe van trainer Maurizio Ceccucci af naar Meppel waar om 14:00 uur tegen Alcides (12e) wordt afgetrapt. Paasmaandag speelt RKAVV om 14:00 uur thuis tegen SJC (2e) uit Noordwijk.

RKAVV

Forum Sport

Eersteklasser Forum Sport (7e) verloor zaterdag van Voorschoten’97 (3e). In Voorburg werd het 0-3. Trainer Dennis den Turk sprak van een kansloze nederlaag. “Het was de volwassenen tegen de jonkies. We hebben totaal niks gecreëerd. Onze voorhoedespelers zijn geblesseerd of nog niet wedstrijdfit. Ook onze verdedigers Martijn Brummer en Sebastiaan van Beek zijn nog geblesseerd. Desondanks kun je als ploeg er wel veel meer strijd tegenover zetten. Dat ontbrak zaterdag zeker van onze kant.” De grote middenmoot in de zaterdag 1e klasse A zit dicht op elkaar. Den Turk waant zich dan ook nog lang niet veilig. “De competitie blijft leuk zo, allemaal dicht bij elkaar. Door die personele problemen zitten wij nu in een moeilijke fase. De kweekvijver bij Forum Sport is op dit moment minder groot. Het 2e elftal moet spelers uit het 4e lenen en de O23-1 moet zelf al alle zeilen bijzetten om niet te degraderen. Gelukkig wonnen ze zaterdag. Het is eigenlijk raar dat assistent-trainer Marcel l’Ami en ik in deze situatie een beroep moeten doen op twee eerstejaars JO19-1 spelers.” De vertrekkende Den Turk, volgend seizoen hoofdtrainer bij zondag eersteklasser FC Boshuizen, stelt zichzelf maar één doel. “Forum Sport in de eerste klasse houden en dan klaar. Die eerste klasse wordt volgend seizoen een leuke maar pittige competitie. Door het invoegen van clubs uit de zondag eerste klasse die op zaterdag verder gaan degraderen er dan volgens mij 4 clubs.” Zaterdag speelt Forum Sport om 14:30 uur op sportpark Ockenburgh tegen Die Haghe (12e).

Wilhelmus

De enorm gehavende zondag tweedeklasser Wilhelmus (6e) verloor in Den Haag met 3-0 van HMSH (11e). Van de laatste 6 competitieduels wonnen de Voorburgers alleen bij Laakkwartier (0-1). Voor vertrekkend trainer Oscar Laguna Burgos nadert een sober einde van zijn verblijf bij de club. “Het is even moeilijk om de moed erin te houden, zeg ik je eerlijk. Daar kunnen de spelers uit het 2e en de O23 natuurlijk niets aan doen. Iedereen doet zijn best. Kevin Besamusca is voor 60% fit, maar ik moet hem toch opstellen. Dat zegt genoeg. Na het Paasweekend hoop ik dat een aantal spelers weer kunnen aansluiten. Nu viel ook Dennis van der Poel geblesseerd uit. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Gelukkig hadden we al een flink puntentotaal opgebouwd, maar we hebben zeker nog een paar overwinningen nodig om volgend seizoen zaterdag tweedeklasser te kunnen worden.” HMSH-aanvoerder Ahmet Akbulut (ex-Wilhelmus) was blij. “We spelen degradatievoetbal. Voor ons was het de tweede overwinning in 3 duels. Ik vond Wilhelmus inderdaad erg jong.” Paasmaandag speelt Wilhelmus om 14:00 uur thuis tegen koploper HVV.

Stompwijk’92

Derdeklasser Stompwijk’92 (2e) was zondag competitievrij, maar won een oefenduel bij het Haagse SV Erasmus met 0-7 door doelpunten van Kite Beuvink (2), Lorenzo Korte (2), Faycal Chaibou, Nick Ammerlaan en Daniël Knijff. Trainer Patrick Kamperveen zag zijn ploeg pas na een uur spelen het eerste doelpunt scoren. “Erasmus zat in de 4e klasse met maar 5 clubs, waarvan er ook nog eens 3 stopten, geloof ik. De KNVB legde vervolgens alle clubs in onze 3e klasse op om één keer op om tegen ze te oefenen zodat zij konden blijven voetballen.” Hij vond het desondanks een nuttig oefenduel. “Paasmaandag spelen we thuis om 14:00 uur tegen ODB, dat achter ons 3e staat. Zondag verloren ze bij SVH (2-3), dus die zullen wel revanchegevoelens hebben. Lekker ‘ballen’ en wedstrijdritme houden zijn dan geen overbodige luxe. Maandag moeten we er weer staan!”

SEV

Vierdeklasser SEV (3e) won zaterdag in Den Haag ‘slechts’ met 0-2 bij De Ster (12e) door doelpunten van Paul Janssen (strafschop) en Michael Bolleboom. Voor trainer Kenneth Soechit is het niet vanzelfsprekend dat van de ‘kleintjes’ met grote cijfers gewonnen wordt. “We hadden best veel last van hun ‘knollenveld’. Mijn ploeg is niet gewend om op een dergelijk natuurgrasveld te spelen. Op het hoofdveld van de Kastelenring hebben we kunstgras. Ook misten we veel kansen. Het was zo’n ‘inpakken & wegwezen’-wedstrijd met een heerlijk broodje na afloop.” Met die laatste opmerking raakt Soechit een ondergewaardeerd fenomeen. De heerlijke Surinaamse gerechten in de clubgebouwen van bijvoorbeeld TAC’90, Wanica Star en De Ster zijn misschien nog wel belangrijker dan voetbal. Soechit vindt dat ‘zeker niet’. “Voetbal is voor mij het belangrijkste!” Zaterdag voetbalt SEV om 14:30 uur thuis tegen het Oliveo (2e) van Stompwijker, trainer en ex-prof Edwin Vurens. Het verschil op de ranglijst is 9 punten.

RKAVV Vrouwen

Vrouwen tweedeklasser RKAVV (6e) verloor zaterdag bij GJS (8e) in Gorinchem met 3-0. Trainer Nikita van der Wijngaard speelde deze competitiejaargang nog maar één keer met een alleen maar uit eerste elftalspeelsters bestaand elftal. Nu miste ze 6 speelsters. “We misten weer eens een aantal belangrijke speelsters vanwege blessures. Donna Houtman en Louise Meeuwissen van de MO19-1 startten in de basis, Jip Posthumus en Mandy Martens van Vouwen 2 begonnen op de bank, en Anissa Kadi en Anisa Sahin van de MO17-1 werden door assistent-trainer Maurice Verschoor na hun eigen wedstrijd opgehaald voor de 2e helft.” Ze vindt de uitslag wat geflatteerd. “De 1e helft waren wij de bovenliggende partij; de 2e helft was GJS dat. Zij scoorden hun kansen en wij niet. Er is zeker hard gewerkt, maar de uitslag is niet wat we wilden en hadden verwacht.” Het Paasweekeinde is RKAVV Vrouwen 1 competitievrij. Zaterdag 23 april komt Zuidland (5e) op bezoek. Het verschil is 1 punt. Van der Wijngaard geeft haar speelsters rust. “Volgende week gaan we weer werken richting Zuidland thuis.”

Forum Sport Vrouwen

Vrouwen derdeklasser Forum Sport (2e) was competitievrij. Zaterdag speelt de equipe van trainer René Jansen om 15:30 uur op de Buurtweg in Wassenaar bij Graaf Willem II VAC (8e).

 

Ook Mikel de Jong (Wilhelmus) uit het 2e elftal kwam er zondag niet aan te pas; links HMSH-aanvoerder Ahmet Akbulut (foto: AW)
Melanie Zalm (RKAVV Vrouwen) doet een vergeefse poging om een succesvolle aanval op te zetten (foto: Linda Kemperman)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant