Nick Ammerlaan (Stompwijk’92) scoorde maandag 3 keer (archieffoto: AW).
Nick Ammerlaan (Stompwijk’92) scoorde maandag 3 keer (archieffoto: AW).

Zes-punten-paasweekend’ RKAVV werd 4-punten-spektakel

Sport 664 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Zaterdag en Paasmaandag speelde hoofdklasser RKAVV een dubbel competitieprogramma.

Door een eigen doelpunt en door doelpunten van Edwin Agyare, Remco Overdevest en Sebastian Haarlemmer (O23-1) stond het zaterdag halverwege bij Alcides in Meppel 0-4, maar was de eindstand 2-4. Maandag thuis in Leidschendam zag het gezien het aantal kansen en mogelijkheden ernaar uit dat opnieuw gewonnen zou worden. Tegenstander SJC uit Noordwijk, dat hoger op de ranglijst staat en nog om het kampioenschap strijdt, boog echter een 1-0 achterstand (doelpunt: Tristan Croes) om in een 1-2 voorsprong. In de extra tijd van de tweede helft zorgde Asim Metin uit een strafschop voor de verdiende 2-2 eindstand. Zondag speelt RKAVV om 14:00 uur de Haaglanden-derby tegen en bij het HBS van zijn ex-RKAVV trainer Bas Steffens, dat ook (8) punten hoger op de ranglijst staat.

De lange busreis naar Drenthe bleek zaterdag dus de moeite waard. O23-spits Sebastian Haarlemmer, die voor de winterstop al een keer inviel, maakte zijn basisdebuut. De lijn om het goede veldspel van Alcides uit naar Tweede Paasdag door te trekken kwam ook verwachtingsvol uit. De kansen en mogelijkheden werden echter niet optimaal benut, waardoor SJC in een beter resultaat kon blijven geloven. Trainer Maurizio Ceccucci was dan ook teleurgesteld in het gelijkspel. “Met nu nog 7 wedstrijden te gaan en 11 punten achterstand op koploper Hoogeveen weten we dat nog alles mogelijk is. De plaatsen onder die van Hoogeveen geven recht op het spelen van nacompetitie. We moesten en moeten dus winnen. We spelen altijd om te winnen, dus tegen HBS ook!” Hij is blij met wat RKAVV aan talenten op de achtergrond kweekt. “Sebastian maakte zijn basisdebuut tegen Alcides, en beide wedstrijden zijn nog eens 4 spelers uit de O23-1 ingevallen.” Ceccucci ziet in de slotfase van de competitie zeker nog mogelijkheden om een rol van betekenis te spelen. “Hopelijk lopen we tegen en bij HBS punten in. Het kan! Met die nog 7 wedstrijden te gaan is alles mogelijk maar het zal lastig worden.”

Forum Sport

Door een doelpunt van Marc du Chatenier boog eersteklasser Forum Sport zaterdag bij Die Haghe op Ockenburgh in Kijkduin een voor rust opgelopen achterstand om in een naar later bleek 1-1 eindstand. Beide clubs lieten nadien zien meer te willen, wat voor het publiek een niet mooi maar wel spannend kijkspel opleverde. Trainer Dennis den Turk prees zijn ploeg en Die Haghe dat het geen schaamteloze provocatie wedstrijd werd, waar met name de gastheren soms patent op lijken te hebben. “Nee, van beide kanten was het een wedstrijd met veel strijd en inzet, en met een goede scheidsrechter die het allemaal goed onder controle had en goed door liet voetballen.” Zijn spelersgroep heeft nog steeds te kampen met veel blessureleed, waardoor opnieuw en ruimhartig gebruik moest worden gemaakt van jeugdspelers. “Soufiane Marfouk begon in de basis en de bank bestond alleen maar uit jongens van de JO19-1 en één van de O23-1. Sommige jongens, zoals spits Luuk Goedbloed, gaan weer volledig meetrainen met de groep. Daarentegen heeft Jordy de Wit de ellepijp in één van zijn armen gebroken. Het is nou eenmaal nog de realiteit dat we de talentvolle jongens uit de JO19 en de O23 nodig hebben om ze bij ons te kunnen laten spelen.” Zaterdag speelt Forum Sport om 14:30 uur thuis tegen Zwaluwen’30 HCSV uit Hoorn.

Wilhelmus

Paasmaandag verloor de thuisspelende tweedeklasser Wilhelmus met het meest minieme verschil (0-1) van koploper HVV, die in 17 wedstrijden slechts twee keer verloor en die op weg lijkt te zijn naar het kampioenschap en de daarmee gepaard gaande promotie naar de eerste klasse. Dat de Voorburgers de gedoodverfde kampioen in toom wist houden in de wetenschap dat de club nog steeds een waslijst aan blessures kende vond trainer Oscar Laguna Burgos dan ook zeer knap. “En dat met 3 jongens uit de JO19-1! Cas van Delft en Mika Lommers stonden voor het eerst in mijn basiselftal en waren, en dat zeg ik niet gauw, de twee beste spelers op het veld! Daniël Holtappel viel al na een kwartier ook zeer verdienstelijk in. Ik heb na afloop iedereen een groot compliment gemaakt. Er is maandag fantastisch gestreden.” De wedstrijd verdiende in zijn ogen ook geen winnaar. “Het was zo’n typisch spannende 0-0 wedstrijd. Een bal belandde 13 minuten voor tijd bij HVV op de lat, waarna zij even later de 0-1 scoorde. Invaller Etiënne van Kleef miste in de extra tijd van de tijd van de tweede nog 2 hele grote kansen. Het zat HVV mee en ons effe niet mee.” Zondag

Stompwijk’92 

Door doelpunten van Nick Ammerlaan (3) en Stijn van Rijn won derdeklasser Stompwijk’92 maandag in een spectaculair verlopen wedstrijd met 4-3 van naaste concurrent ODB uit Den Haag. Na 10 minuten oponthoud door de reacties van Haagse zijde op twee rode kaarten (1 rechtstreeks rood wegens natrappen en 1 na een 2e gele kaart) in de slotfase werd het duel met een strafschop hervat. Nick Ammerlaan tekende ermee de 4-3 eindstand aan, waardoor Stompwijk’92 naar de 2e plaats op de ranglijst klom. Trainer Patrick Kamperveen prees de veerkracht van zijn ploeg. “Onze organisatie was voor rust beter, 2-0. Na rust zorgde de brute kracht van ODB en slap verdedigen van ons voor 2-3. Twee vechtpartijen, waarbij spelers van ons klappen kregen, en een tijdelijke onderbreking verder werd het 4-3. We hebben ons goed herpakt. Met 6 hijgende herten in ons nek staan we nu 2e!”

SEV

Zaterdag vergrootte nummer 2 in 4E Oliveo het onderlinge puntenverschil op de ranglijst met nummer 3 SEV van 9 naar 12 punten. Het kwaliteitsverschil tussen beide clubs werd zaterdag in Leidschendam duidelijk uitgedrukt; 0-6. De kampioensstrijd in 4E blijft spannend en boeiend, want koploper RVC Celeritas speelde met 2-2 gelijk bij de naaste concurrent van SEV Graaf Willem II VAC, dat zaterdag om 14:30 uur gastheer is van de Leidschendammers. Voor de Roggewoning-bewoners uit Den Haag scoorden overigens twee ex-spelers van Forum Sport; Laurens Bentvelsen en Leo Dijkhuizen. Voor RVC Celeritas scoorde ex-Tonegido spits Jergo Leijdekkers 1-2. SEV-trainer Kenneth Soechit raakt niet in de war van de nederlaag met zeer ruime cijfers. Nacompetitie blijft onverminderd haalbaar voor de Leidschendammers. “Oliveo was gewoon 2 maten te groot. Vooral in het creëren van kansen en mogelijkheden en in de afronding haalden ze een hoog rendement. Met onze staf en spelersgroep zullen we de laatste 7 competitiewedstrijden flink aan de bak moeten om de 3e of 4e plek in de eindstand, die recht geeft op het spelen van nacompetitie, veilig te kunnen stellen.”

RKAVV Vrouwen

De vrouwen tweedeklasser speelde en trainde het lange Paasweekend niet. Zaterdag komt Zuidland in Leidschendam op bezoek. In 2B is het verschil 1 punt in het voordeel van Zuidland. De aftrap is om 12:30 uur.

Forum Sport Vrouwen

Door de 1-0 nederlaag van koploper LYRA in de Westlandse vrouwenvoetbal derby bij Maasdijk en de 4-7 winst van Forum Sport bij Graaf Willem II VAC namen de Voorburgse voetbalvrouwen weer de koppositie in 3E over. Voor Forum Sport scoorden Ginger Wouters (4), Eline Hoogteijling (2) en het grote talent uit de MO19-1 Dunya Yigitdol. Trainer René Jansen liet niets aan het toeval over en ging in Maasdijk kijken hoe de wedstrijd daar verliep, voordat hij zich bij zijn ploeg aansloot, die later op de zaterdag pas moest aantreden. “Omdat de koppositie weer kon worden overgenomen stond onze wedstrijd ineens onder een andere druk. De spanning voor de wedstrijd was dan ook iets hoger dan normaal, maar 7x scoren in een uitwedstrijd is natuurlijk prima. Het team voetbalde als vanouds. Het was heerlijk te zien dat er zoveel kansen werden gecreëerd.”

Centrale verdediger Tristan Croes (RKAVV) scoorde maandag 1-0 (archieffoto: AW).
Ginger Wouters (Forum Sport Vrouwen) scoorde zaterdag 4 keer (foto: FS).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant