De finale in Haarlem was eem eindstrijd tussen beide teams van de Voorburgse Rugby-Club; dus een eerste en een tweede plaats (foto: pr VRC).
De finale in Haarlem was eem eindstrijd tussen beide teams van de Voorburgse Rugby-Club; dus een eerste en een tweede plaats (foto: pr VRC).

Voorburgse rugbyers toernooikampioenen

Sport 740 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Traditiegetrouw is het Nederlandse rugby toernooienseizoen tijdens Pasen gestart met  toernooien in Etten-Leur en Haarlem. In het voorseizoen wonnen de benjamins (8-9 jaar) van de Voorburgse Rugby-Club reeds in Breda en Delft, dus waren de verwachtingen hooggespannen.

In Etten-Leur werden de poulewedstrijden probleemloos gewonnen waarna een absolute thriller van een halve finale tegen de Rotterdamse Rugby-Club volgde. Er waren 15 minuten extra tijd nodig voordat de winnende try door het team uit Voorburg werd gemaakt. In de finale werd er nipt gewonnen van The Dukes uit Den Bosch en daarmee kroonden de spelers uit Voorburg zich als kampioen van het toernooi van Etten-Leur.

Twee andere teams reisden af naar het paastoernooi van Haarlem. Ook op dit toernooi wisten beide teams uit Voorburg al hun poulewedstrijden te winnen waardoor ze zich plaatsten voor de halve finales. In de halve finales werd er gewonnen van DIOK en de Houtsche RC. Hetgeen resulteerde in een finalewaardige eindstrijd tussen beide teams van de Voorburgse Rugby-Club met een beker voor de eerste en tweede plaats als eindresultaat. Alsof dit prachtige resultaat nog niet genoeg was, wisten ook de jongere clubgenoten het toernooi voor de turven (6-7 jaar) te winnen.

Lucas Avink (hoofdtrainer): “Ik vind het echt heel bijzonder dat onze rugbyers zo goed en constant presteren op deze sterk bezette toernooien waaraan alle grote clubs van Nederland deelnemen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant