VCC’ er Karl Nieuwoudt wordt gestumpt door keeper Edwards (foto: Catch of the Day BV).
VCC’ er Karl Nieuwoudt wordt gestumpt door keeper Edwards (foto: Catch of the Day BV).

Voorburg CC aan kop na dubbele winst

Sport 66 keer gelezen

In het dubbele weekend maakte Topklasser Voorburg CC duidelijk dat het de titelaspiraties serieus neemt. Op zaterdag had VCC geen kind aan Dosti, dat voor 83 all out was. Op zondag dolf het bezoekende VOC het onderspit. 

Op zaterdag sloegen bowlers Viv Kingma en Bas de Leede al vroeg in de wedstrijd drie maal toe. Ook toen Delano Potgieter en Ali Ahmad in de aanval werden betrokken, zag Dosti geen kans een broodnodige versnelling te realiseren. De e Amsterdammers waren na 35 overs en vier ballen all out waren voor 83 runs. Boissevain en Shariz Ahmad, de twee jonge legspinners, namen samen vier wickets voor slechts 23 runs. VCC passeerde de Dosti-score na slechts 22 van de vijftig beschikbare overs.

VOC
Een dag later kwam VOC op bezoek. Dat bleek niet opgewassen tegen een sterk battend, bowlend en fieldend VCC: 233-190. VCC won de toss en ging batten. Na de eerste Powerplay stonden er 39 runs op het scorebord. Nederlandse graspitches aan het begin van het seizoen spelen trager dan Zuid-Afrikaanse pitches hartje zomer, ondervond Malan (26) toen hij offspinner Jain probeerde te cutten en werd gevangen. Musa Ahmad (52) maakte zijn eerste 50 voor zijn nieuwe club. Bas de Leede (62) en Delano Potgieter (49) droegen flink bij aan de forse Voorburgse score van 233 runs.
Innings VOC
O’Dowd en Edwards van VOC zijn twee early order batters van het Nederlands elftal. Het was dus zaak voor VCC het scoringstempo laag te houden of beter nog, beide batsmen zo snel mogelijk in te rekenen. De vanuit Voorburgs perspectief gewenste langzame start kwam er. Wickets pakken was echter een ander verhaal. Op 45 viel Edwards dan toch in de olifantenval die Bas de Leede voor hem had opgezet. Een steenkorte bal hoekte hij naar Potgieter, die in het verre veld een knappe vang pakte. Toen ook danger man O’Dowd (59) werd ingerekend, wederom door een mooie vang van Potgieter, was VCC de bovenliggende partij.

Na het vertrek van De Kok, Durrani en Niaz leek VCC betrekkelijk eenvoudig te gaan winnen. Arnav Jain en Pieter Seelaar knokten zich echter terug in de wedstrijd met een partnership van 55 runs. Er moesten weliswaar zeven à acht runs per over worden gemaakt, maar dat was in dit stadium niet onmogelijk. De doorbraak kwam in de 42e over, toen Philippe Boissevain een waanzinnige vang pakte op eigen bowlen: Jain uit voor 31. Het kwam nu aan op Seelaar. Tight overs van Potgieter en Kingma deden de gevraagde runrate echter verder oplopen. Het laatste verzet werd gebroken toen Schoonheim in zijn eigen wicket liep en Viv Kingma twee keer toesloeg met een langzamere bal: VOC 190 voor 9 -- en de facto all out.

Stand Topklasse Poule B: Voorburg CC 3-6, Excelsior en VRA 3-4, VOC en Salland 3-2, Dosti 3-0.

Uit de krant