De race bestaat uit 250 meter zwemmen, 13,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.
De race bestaat uit 250 meter zwemmen, 13,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen.

Midzomer Triathlon van TTL keert terug op de kalender

Sport 119 keer gelezen

Leidschendam - Duursportvereniging TTL houdt op vrijdag 24 juni na een afwezigheid op de triathlonkalender van twee jaar weer de Midzomer Triathlon (MZT) in Vlietland. 

“Net als in het verleden hebben we een achtste triatlon (500 meter zwemmen, 27 kilometer wielrennen en 5 kilometer hardlopen) met een aparte editie voor de mannen en de vrouwen en een variant voor middelbare scholieren. Hun race bestaat uit 250 meter zwemmen, 13,5 kilometer fietsen en 2,5 kilometer hardlopen”, vertelt Hans Beukema. “In tegenstelling tot de laatste twee edities van 2018 en 2019 organiseren wij de MZT niet in het stadshart van Leidschendam maar weer in Vlietland. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de pandemie achten wij de kans op het veilig en verantwoord organiseren van een dergelijk sportevenement daar groter dan in het centrum zelf.”

Hij vervolgt: “We hebben enorm veel zin in het organiseren van een nieuwe MZT. We hebben het net als veel voormalige deelnemers erg gemist. Heb je nog nooit aan een laagdrempelige triatlon meegedaan en wil je jezelf of als estafetteteam eens uitdagen, dan is dit je kans. Meedoen en gezond finishen is belangrijker dan winnen. Mensen kunnen zich al aanmelden.”

Kijk voor deelname of informatie op www.midzomertriathlon.nl of mail naar info@midzomertriathlon.nl.

Uit de krant