Britt Wentink (Forum Sport Vrouwen), kilometervreter & stofzuiger op het middenveld (foto: AW).
Britt Wentink (Forum Sport Vrouwen), kilometervreter & stofzuiger op het middenveld (foto: AW).

Wisselende successen vlaggenschepen lokale voetbalclubs

Sport 149 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De voetbalclubs in Leidschendam-Voorburg behaalden wisselende successen afgelopen weekend. 

RKAVV

De mannen hoofdklasser speelde zondag met 1-1 gelijk bij SDO in Bussum. Tristan Croes kopte RKAVV voor rust naar 0-1. In de slotfase werd de wedstrijd even stilgelegd. Na de charge van een SDO-speler op een speler van RKAVV, waarvoor hij rood kreeg, ontstond een opstootje, waarmee een klein deel van het publiek zich ook bemoeide. De scheidsrechter meende tijdens het opstootje te hebben gezien dat Hayden Bergen een slaande beweging maakte, waardoor beide ploegen met 10 man verder moesten. Op slag van het laatste fluitsignaal was Croes nog dichtbij zijn 2e treffer, maar na goed terugleggen van Khashayar Saeb schoot hij de bal over het doel. “Dat laatste is eigenlijk het verhaal van de wedstrijd. We scoren niet, maar komen wel vaak in scoringspositie. We verzuimden om SDO pijn te doen. Van dat opstootje, meer was het niet, heb ik weinig gezien. Publiek aan de boarding viel mijn spelers lastig. En bij terugkeer kreeg Hayden tot onze verbazing ook rood. De situatie van ons is nu apart. We hebben nog 5 wedstrijden en niets meer te winnen of te verliezen. Maar ik wil nog wel wedstrijden winnen om het seizoen goed af te maken.” Zondag speelt RKAVV om 14:00 uur thuis tegen Be Quick 1887 uit het Groningse Haren.

Forum Sport

De mannen eersteklasser won zaterdag met 0-1 bij BOL in het Noord Hollandse Broek op Langendijk door een doelpunt van Haitam el Marid. Trainer Dennis den Turk kon niet beschikken over de basisspelers en routiniers Mike de Graaf en Marc du Chatinier. Edoardo Saurwalt, Luuk Goedbloed en Sebastiaan van Beek waren dat weer wel, maar zijn nog verre van wedstrijdfit. De jeugdspelers Mick van Leeuwen, Sven Koppenol en Jop Postmus, en O23-speler Nick Heijsteeg waren door trainer Dennis den Turk aan de wedstrijdselectie toegevoegd. “En daar komt nog bij dat Haitam el Marid en Lucius Gyamphi ook verre van fit waren. De overwinning was echt een teamprestatie. En we eindigden de wedstrijd met die 3 spelers uit de JO19 als invallers!” Forum Sport speelt zaterdag om 14:30 uur thuis tegen Monnickendam.

Wilhelmus

De mannen tweedeklasser verloor zondag met 6-2 van en bij RKDEO in Nootdorp. Nick Hendrikse scoorde beide tegendoelpunten (3-1 & 3-2). Trainer Oscar Laguna Burgos kon met de nederlaag leven. “Het spelen met een elftal in een wisselende samenstelling is meer regel dan uitzondering geworden. Brent Schouten (JO17-1), Mika Lommers, Cas van Delft, Daniël Holtappel en keeper Tom Ebens (allen JO19-1) startten in de basis. Een half uur was het 0-0 en kregen wij de betere kansen. Binnen 7 minuten was het 3-0, waarvan er 2 wegens een overtreding en buitenspel nooit hadden mogen worden toegekend; vond hun trainer ook. Dan zit alles tegen. We waren zeker niet minder, dus ga op zoek naar 3-2, zei ik in de rust. Die 3-2 kwam er. Omdat Tom onder een bal door liep werd het meteen 4-2. De laatste 15 minuten waren we op. Het had zomaar 10-2 kunnen worden als we nog een kwartier hadden doorgespeeld. Deze week keren 8 spelers in de selectie terug. We moeten zondag winnen van de nummer laatst.” Zondag speelt Wilhelmus om 14:00 uur thuis tegen Meeuwenplaat uit Rotterdam.

Stompwijk’92

De mannen derdeklasser won zondag thuis met 3-0 van naaste concurrent om de 2e plaats in 3A DHL uit Delft door een hattrick, 3 doelpunten, van spits Kite Beuvink. Trainer Patrick Kamperveen vond het prachtig allemaal. “Drie identieke goals; opgezet door Rick de Haan, 3 goede loopacties Bart van Boggelen, die op zijn beurt 3x Kite Beuvink bereikt. Onze aangepaste tactiek pakte fantastisch uit. Onder aanvoering van Rico Westdorp werd veel strijd met een op veel plaatsen gewijzigd elftal geleverd. Nick Ammerlaan, Daniël Knijff, Lorenzo Korte en Bart van Santen waren geblesseerd en Koen Kemna was een weekend weg.” Vooraf was voor Kamperveen ook het meespelen van Beuvink twijfelachtig. “Hij had na zijn hattrick vorige week de hele week niet getraind, maar ik moest hem wel opstellen omdat zelfs oud gediende Rick Luiten niet mee kon doen. We hebben een goede stap richting een periodetitel gezet.” Zondag speelt Stompwijk’92 om 14:00 uur uit bij de nummer 7 in 3A SEP in Delft.

SEV

De mannen vierdeklasser was zaterdag competitievrij. Zaterdag speelt SEV om 14:30 uur uit bij KSD Marine op Sportpark Militaire Sportterreinen op de Oude Waalsdorperweg in Den Haag.

RKAVV Vrouwen

De vrouwen tweedeklasser verloor zaterdag met 4-2 van en bij nummer 2 in 2B ARC in Alphen aan den Rijn. Voor RKAVV scoorden Jessie van Leeuwen en Kim Smulders. Trainer Nikita van der Wijngaard zag haar ploeg een uur lang niet scoren. “Voor rust lieten we zelf kansen liggen om op voorsprong te komen. Bij rust was het 2-0 en begin 2e helft werd het zelfs 3-0. Daarna hebben we wat in het elftal omgezet en kwamen we tot 3-2 terug, maar opnieuw rondden we daarna de kansen zelf niet af. Een buitenkansje van ARC werd wel afgemaakt. De aansluitingstreffer bleef uit, omdat we onszelf niet belonen. Kortom een onnodige verliespartij. We hebben het ARC wel heel moeilijk gemaakt. Zij staan niet voor niets 2e. We hebben laten zien dat we als team kunnen spelen en dat we kunnen schakelen naar meerdere tactieken. Dat deden we 10 speelsters van Vrouwen 1, Anissa Kadi van de MO17-1 en de invallers routinier Claudia van der Hulst, en Nikki Herrmann, Anisa Sahin en Emily Berry uit datzelfde MO17-1. Het aantal fitte speelsters in Vrouwen 1 blijft laag door het hoge aantal blessures.” RKAVV Vrouwen is nu 6e in 2B en speelt zaterdag om 12:30 uur thuis tegen de ongenaakbare koploper, Vrouwen 1 van Jodan Boys uit Gouda, dat deze competitie slechts 1x verloor.

Forum Sport Vrouwen

De vrouwen derdeklasser won zaterdag met 2-3 bij Concordia in Delft door doelpunten van Eline Hoogteijling (2) en Roxanne Visser. Omdat de nummers 2 en 3 in 3E LYRA en FC ’s Gravenzande tegen elkaar gelijk speelden (1-1) staat de ploeg van trainer René Jansen weer alleen bovenaan. De uitslag in Delft doet vermoeden dat het een close finish was. Jansen ziet dat niet zo. “Concordia scoorde uit een te zacht ingespeelde terugspeelbal op de keeper en uit een ‘lucky’ afstandsschot. Wij bepaalden de wedstrijd, creëerden veel kansen, maar beloonden onszelf niet.” Dat hij zijn ploeg zelfs in de slotfase naar voren bleef coachen zat ‘m dus daarin. “Ik wilde de druk op hun doel houden, zodat zij niet eventueel nog eens geluk zouden krijgen uit een foutje van ons. Fouten maken zit altijd in voetbal opgesloten.” Zonder anderen tekort te doen prees hij het spel van Britt Wentink en Hannah Molleman. “Ze zijn de kilometervreters en stofzuigers op het middenveld en voor het team van onschatbare waarde. Uiteraard zijn alle spelers belangrijk, want niemand kan het natuurlijk alleen.” Forum Sport Vrouwen speelt zaterdag om 14:15 uur thuis tegen Foreholte Vrouwen 2 uit Voorhout.

De RKAVV-routiniers Jessie v. Leeuwen & (erachter) Michelle Hersmis + Kite Beuvink (Stompwijk’92) (foto: Jack v.d. Hulst & archieffoto: AW).

Uit de krant