Training van Maurice Steijn bij de vrouwen van Forum sport (foto: pr).
Training van Maurice Steijn bij de vrouwen van Forum sport (foto: pr).

Maurice Steijn gaf gasttraining bij Forum Sport Vrouwen

Sport 155 keer gelezen

Voorburg - Trainer René Jansen van zaterdag vrouwen derdeklasser Forum Sport had donderdagavond 5 mei  een verrassing voor zijn spelersgroep geregeld. De speelsters werden, voordat hun training begon, in trainingskledij in de bestuurskamer verwacht. Daar maakten ze kennis met de kersverse nieuwe hoofdtrainer van eredivisionist Sparta Maurice Steijn, die de spelersgroep een gasttraining kwam geven. 

Niet iedereen van de spelersgroep was zich ervan bewust dat ze training zouden krijgen van de voormalige profvoetballer van ADO Den Haag en NAC en de voormalige trainer van ADO Den Haag, VVV Venlo en Al-Wahda FC (Dubai). 

Jansen en Steijn kennen elkaar van de trainerscursus bij de KNVB. “Ik ben ook KNVB-docent. René kwam onlangs op herhaling, omdat hij ieder jaar punten moet halen om zijn trainersdiploma te kunnen blijven gebruiken. Toen hij me vroeg om een gasttraining te geven was ik nog niet bij Sparta ingestapt.” 

René kneep ‘m wel even toen hij vorige week dat nieuws vernam. “Ik zou het heel jammer hebben gevonden als het niet door was gegaan, maar het kwam hem gelukkig nog uit. De spelersgroep zit in de beslissende fase van de competitie, doet het erg goed, heeft kampioenskansen, dus ik vond dat ze wel iets extra’s verdienden.” 

Steijn begeleidde een uitgebreide warming up, waarbij veel met de bal werd gewerkt. Vervolgens werd een in een grote onderlinge partij tegen elkaar gevoetbald. Steijn legde zo nu en dan het spel even stil om uit te leggen hoe spelers met en zonder bal aan de voet zich zouden kunnen bewegen in het veld. “Ik vond het heel erg leuk om te doen en ik meen te hebben gezien dat zij het ook leuk vonden. Het is even wat anders dan profs trainen, maar het enthousiasme hier was groter dan ik soms meemaak.” 

Na afloop werd in het clubgebouw samen met de mannenselecties van de zaterdag eersteklasser en de Onder 23 nog wat gedronken en nasi gegeten en Olympique Marseille-Feyenoord op tv gekeken.

Uit de krant