Dames EHC kampioen (foto: Michel Finkelnberg).

Dames EHC zijn kampioen en promoveren naar Hoofdklasse

Sport 432 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg p De dames van EHC speelden zaterdagavond de kampioenswedstrijd tegen ODIS. Tijdens het warmlopen was de spanning voelbaar, er moest namelijk gewonnen worden.

EHC begon voortvarend aan de wedstrijd en binnen drie minuten stond het 4-1. De rechteropbouwster van ODIS was gevaarlijk met afstandsschoten waardoor de voorsprong werd verkleind tot één doelpunt. Door een tijdstraf aan de kant van ODIS kreeg EHC meer ruimte. Hiervan werd goed gebruik gemaakt en liep EHC weer wat uit. ODIS gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot één doelpunt. De laatste 5 minuten van de eerste helft gaf EHC wat gas bij en met een ruime voorsprong konden de dames gaan rusten, 10-6.

In de rust werd gezegd dat de dames makkelijke doelpunten moesten blijven maken en vooral niet mochten verslappen. De tweede helft begon EHC daarom ook sterk, 12-6. Het laatste kwartier verslapte de verdediging van EHC. ODIS kwam terug tot twee doelpunten. De laatste vijf minuten speelde EHC de wedstrijd beheerst uit, al werd er nog wel een 7-meter gemist. Bij de eindstand van 16-14 kon het kampioensfeest beginnen.

Het kampioenschap was nog niet helemaal officieel. Lotus, de nummer twee, kon nog over de EHC heen, maar dan moesten zij zondag wel winnen met 35 doelpunten verschil. Zondag kwam het verlossende berichtje. Lotus had gewonnen, maar niet zo ruim. De dames van EHC zijn, na het kampioenschap in 2020 en promotie naar de eerste klasse, kampioen geworden in de eerste klasse en promoveren naar de hoofdklasse.