Na haar toespraak werden er door de wethouder en een deelnemer drie boules geworpen om de opening te verrichten (foto: pr).
Na haar toespraak werden er door de wethouder en een deelnemer drie boules geworpen om de opening te verrichten (foto: pr).

Wethouder opent unieke jeu-de-boulesbaan Grand Cru ‘82

Sport 341 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder van sport, Astrid van Eekelen, kwam dinsdag 3 mei naar Fluitpolderplein 1B, om daar een, speciaal voor ouderen met een mobiele beperking, aangelegde baan te openen.

Op 14:00 uur na een introductie door het bestuur, sprak de wethouder de aanwezigen toe. Zij legde de nadruk op het belang van bewegen en sport voor de aanwezige doelgroep. Niet alleen het bewegen op zich maar ook bewegen in de buitenlucht is, niet alleen voor de aanwezigen goed, maar voor iedereen. Het sociale aspect dat aan deze baan ook wordt toegevoegd haalt ouderen uit hun isolement. Na deze woorden werden er door de wethouder en een potentiële deelnemer drie boules geworpen om hiermee de opening te verrichten. Na de feestelijke opening werd er nog even nagepraat waarna ook de aanwezigen van de gemeente zich waagde aan het gooien van enkele boules.

De baan is tot stand gekomen met subsidie uit het lokaal sportakkoord. Na het indienen van een gedegen aanvraag en begroting gaf de gemeente goedkeuring om de reeds aanwezige baan geschikt te maken voor mensen met een mobiele beperking. De baan is iedere dinsdag- en donderdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur open. In de maand mei nog gratis, daarna vraagt de vereniging een kleine vergoeding voor het gebruik ervan.

Uit de krant