Joeri v.d. Salm (Stompwijk'92) werd matchwinner tegen Alphen (archieffoto 2015: AW).
Joeri v.d. Salm (Stompwijk'92) werd matchwinner tegen Alphen (archieffoto 2015: AW).

Good old Joeri van der Salm matchwinner voor Stompwijk’92 in Alphen

Sport 429 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Om de reguliere competitie in het weekend van 4 en 5 juni te kunnen laten eindigen was in sommige poules een (volledig) midweeks voetbalcompetitie programma noodzakelijk. Dinsdagavond speelden Forum Sport (mannen & vrouwen) en SEV; gisteravond (= donderdagavond 12 mei) Stompwijk’92.

Stompwijk’92

Op sportpark De Bijlen aan de Sportlaan in Alphen aan den Rijn won de zondag derdeklasser met 1-2 bij Alphen door doelpunten van Kite Beuvink (een directe vrije trap van 25 meter) en de winnende van invaller Joeri van der Salm. Trainer Patrick Kamperveen kon niet beschikken over Nick Ammerlaan, Daniël Knijff, Koen Kemna, Lorenzo de Korte, Kevin van Bemmelen en Bart van Santen. “Alphen wachtte ons ook nog eens van eigen helft op. Wij waren niet slim genoeg om daar mee om te gaan, maar wel de betere ploeg. Zij waren dat de laatste 20 minuten van de wedstrijd. Ondanks dat kregen wij nog steeds kansen. Ik vond beide keepers erg goed.” Spits Kite Beuvink doet de laatste weken van zich spreken door het scoren van veel doelpunten, waaronder 2 hattricks. Dat is bij andere clubs niet onopgemerkt gebleken. “RKAVV zoekt contact met hem. Ze waren er donderdagavond ook”, zegt Kamperveen, die belangstellende clubs weinig kans geven. “Drie keer per week trainen en hele verre uitwedstrijden in het weekend gaat hij, denk ik, niet doen.”

Opvallend was het winnende doelpunt van Joeri van der Salm (33), die 2 jaar geleden al afscheid van selectievoetbal had genomen wegens zijn blessuregevoeligheid. “Als ik fit genoeg ben en nergens last van heb train ik nog wel steeds mee met het 3e elftal, dat ons 2e selectie-elftal is. Onlangs keepte ik zelfs nog een wedstrijd in het 1e! Het is ook een leuke en gezellige groep. Zolang mijn eigen team, het 4e, niet hoeft te spelen vind ik het geen probleem om het 1e te helpen.” Hij vindt het ook niet erg om pas het laatste kwartier in te vallen. “Je weet van tevoren dat het helpen is, dus toen ik de vraag kreeg om als wisselspeler op de bank te komen zitten zei ik gelijk ja. Door de blessures van Nick en Lorenzo werd de spoeling in de voorhoede een beetje dun.” Hij klopt het af, maar fysiek gezien gaat het goed met hem de laatste tijd. “Dat is wel fijn ja. Met het 4e dingen we nog mee om het kampioenschap en in de zaal, waar ik keeper van het 1e ben, zitten we nog in de race voor promotie van de Hoofd- naar de Topklasse! Als ik daarbij ook het 1e af en toe kan helpen in hun strijd om het behalen van de nacompetitie is dat alleen maar leuk!”

Forum Sport

Uit respect en waardering vormde de Voorburgse eersteklasser dinsdagavond bij het betreden van het hoofdveld voor aanvang van de wedstrijd een erehaag voor de kampioen in 1A uit Amsterdam WV-HEDW, dat dus al 5 wedstrijden (!) voor het einde van de competitie kampioen werd. Voor rust werd er niet gescoord. Een kwartier na rust kreeg Haitam el Marid de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij miste een strafschop. Niet veel later benutte WV-HEDW wel een strafschop, nadat Timo Ploemen, die rood kreeg, een tegenstander vasthield en hands had gemaakt. Forum Sport toonde veerkracht en kwam door een kopbal van Edoardo Saurwalt op 1-1. Forum Sport is de enige club die deze competitie niet van de kampioen verloor. In Amsterdam werd het op 5 maart ook 1-1.


Edoardo Saurwalt (Forum Sport), hier zaterdag in de tang tegen Monnickendam, scoorde 1-1 tegen kampioen WV-HEDW (foto: AW).

SEV

Om de nacompetitie te bereiken mag vierdeklasser SEV de laatste competitiewedstrijden niets meer laten liggen tegen de lager geplaatste clubs waartegen nog gevoetbald moet worden. Door doelpunten van Jasper Koning (4), Michiel van der Zwan (2) en Michael Bolleboom, en goed spel maakte de spelersgroep een statement naar de trainers- en begeleidingsstaf dat dit goed was begrepen. De 1e van de laatste 5 cruciale duels werd in Delft met 1-7 gewonnen.


Jasper Koning (SEV) scoorde 4x tegen DVC (archieffoto: PR SEV).

Forum Sport Vrouwen

Tegelijkertijd met het eerste mannenelftal moest het eerste vrouwenelftal van Forum Sport dinsdagavond even verder op het eigen VoetbalPark ’t Loo de topper tegen LYRA uit De Lier spelen. Door de 1-0 overwinning en een doelpunt van Roxy Visser blijft Forum Sport Vrouwen koploper in 3E en kan LYRA geen kampioen meer worden. Nummer 2 sv Charlois heeft 7 punten minder, maar moet nog 4 wedstrijden spelen. Forum Sport speelt punten achterstand en twee duels minder gespeeld. Forum Sport speelt nog thuis tegen DSVP 2 (21 mei) en Sportclub Monster (4 juni). Het kampioenschap en promotie naar de zaterdag 2e klasse is dus zeer nabij. Trainer René Jansen is in de wolken. “Het was zeer spannend, maar we hadden de controle over de hele wedstrijd. Voor rust hadden we al meer afstand moeten nemen. Na rust kregen we gelijk 3 100% kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Hierdoor bleef het tot de laatste minuut onnodig spannend. Wij zijn op de goede weg. Nog 2 wedstrijden volle bak volhouden en geen fout meer maken en we zijn kampioen!”


Roxy Visser (Forum Sport Vrouwen) scoort hier het enige doelpunt tegen LYRA (foto: Ap de Heus).

Edoardo Saurwalt (Forum Sport), hier zaterdag in de tang tegen Monnickendam, scoorde 1-1 tegen kampioen WV-HEDW (foto: AW).
Jasper Koning (SEV) scoorde 4x tegen DVC (archieffoto: PR SEV).
Roxy Visser (Forum Sport Vrouwen) scoort hier het enige doelpunt tegen LYRA (foto: Ap de Heus).

Uit de krant