Stompwijk’92-spits Kite Beuvink scoorde zondag zijn 3e hattrick in 5 wedstrijden (archieffoto: AW).
Stompwijk’92-spits Kite Beuvink scoorde zondag zijn 3e hattrick in 5 wedstrijden (archieffoto: AW).

Spits Kite Beuvink van Stompwijk ‘92 scoort 3e hattrick in 5 wedstrijden

Sport 222 keer gelezen

De hoofdklasser won zondag met 2-4 bij gastheer De Zouaven in Grootebroek. De doelpuntenmakers waren Khashayar Saeb (1-1), Ayoub Boukhari (1-2), Zakaria Amrani (1-3) en Robin Steffens (2-4). Trainer Maurizio Ceccucci zag dat het goed genoeg was en noemde slechts één bijzonderheid, al is het de vraag of het nog een bijzonderheid mag worden genoemd. “Floyd van Ommeren uit de O23, die vorig seizoen nog in de JO19 voetbalde, maakte als invaller zijn debuut.” RKAVV heeft dit seizoen patent op debutanten. Ceccucci: “Ik heb het niet bijgehouden, maar het zijn er veel.” Met de ‘mooie affiches’ Emmen thuis (zondag om 14:00 uur), de Haaglanden-derby tegen en bij TAC’90 en (kampioenskandidaat) TOGB thuis nog voor de boeg staat er voor RKAVV niet meer dan de sportieve plicht op het spel. Ceccucci: “Nee natuurlijk niet! We spelen altijd om te winnen!”

RKAVV

Stompwijk’92

In 13 minuten voor rust besliste derdeklasser Stompwijk’92 zondag het thuisduel tegen Sporting Leiden; 3-0. Met een loepzuivere hattrick, zijn 3e in 5 wedstrijden (!), scoorde Kite Beuvink alle doelpunten. Trainer Patrick Kamperveen genoot van het spel maar niet van de warmte op het eigen kunstgras hoofdveld. “Sporting begon prima, maar creëerde amper wat. Vanaf het 2e kwartier waren wij de bovenliggende partij. Na rust misten Kite en Faycal Chaibou nog open kansen. Voor de rest had die 2e helft van mij niet gespeeld hoeven te worden in die hitte. Er was niks aan.” Zondag speelt Stompwijk’92 op sportpark Taludhoeve (Taludweg) in Rotterdam vanaf 15:00 uur bij HWD.

Forum Sport

De zaterdag eersteklasser incasseerde niet alleen een late 2-1 nederlaag bij SV Nootdorp maar raakte onderweg ook nog eens spits Luuk Goedbloed (bij begin 2e helft ingevallen na lang blessureleed), aanvoerder Mike de Graaf en spelmaker Haitam el Marid met blessures kwijt. Beide ploegen waren in een opperbeste stemming, omdat Forum Sport (kampioen WV-HEDW thuis 1-1) en Nootdorp (VELO thuis 7-0) midweeks goede resultaten boekten. De wedstrijd was ernaar. 

Trainer Dennis den Turk: “Voor rust was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat waren wij! Lucius Gyamfi zette ons dan ook terecht op voorsprong, Nootdorp speelde voorspelbaar; vanuit de omschakeling de lange bal op de snelle buitenspelers. Na rust zetten ze veel meer druk. Tegen de ook fysiek sterke ploeg hadden we daar te weinig antwoord op. Bovendien moest ik Luuk, Haitam en Mike wisselen. Het is zuur dat we pas in de laatste minuut uit een corner de 2-1 tegen kregen.” Zaterdag staat Forum Sport-VELO (14:30 uur) op het programma.

Wilhelmus

Voor het eerst speelde de zondag tweedeklasser weer met een meer volwaardig 1e elftal dan eerder door heel veel blessures en enkele schorsingen het geval was geweest. Het kreeg uitgerekend kampioenskandidaat Wippolder, waarvan oud-Tonegido spelmaker Mark Moen trainer is, op bezoek. Het werd thuis 1-2. 

Trainer Oscar Laguna Burgos: “De laatste tijd konden we weinig; nu weer iets. De vroege voorsprong door Cedric Aké en de 1-1 ruststand gaven hoop. Na rust golfde het spel heen en weer. Al snel moest ik de niet fitte Cedric en de aan zijn schouder geblesseerde Bud de Bree eruit halen. Vijf minuten voor tijd kreeg Remy Kant, die deze competitie geblesseerd begon en zijn rentree maakte, dé kans op 2-1 en in de 95e minuut had Nick Hendrikse dé winnende op zijn schoen, maar via de 2 palen, écht waar (!), kwam de bal weer het veld in. Ongelofelijk! Een van richting veranderd schoot in de 98e minuut betekende 1-2. Het zit ons ook totaal niet mee!” 

COAL uit (zondag 14:00 uur) of IJsselmonde thuis of Antibarbari uit moet in ieder geval die enige broodnodige winst opleveren om niet in degradatiegevaar te komen. Daarna wordt Wilhelmus dan zaterdag tweedeklasser.”

SEV

De vierdeklasser stelde met 0-0 teleur tegen laagvlieger REMO. SEV liet naaste concurrent voor het bereiken van de promotie nacompetitie Vredenburch op gelijke hoogte op de ranglijst komen. Trainer Kenneth Soechit zag het met lede ogen aan. “We hebben er alles aan gedaan om de ‘geparkeerde bus’ voor het doel van REMO te doorbreken, maar het lukte gewoonweg niet.” In 4E wordt zaterdag RAS-SEV (Albardastraat, Den Haag; 14:45 uur) gespeeld.

Edwin Vurens

In dezelfde poule 4E kan Oliveo uit Pijnacker nauwelijks nog de kampioenstitel ontgaan. De club van de geboren Stompwijker, ex-prof (o.a. Sparta, FC Twente & eenmalig international) en trainer Edwin Vurens won zaterdag thuis met 3-0 van naaste concurrent RVC Celeritas (met de oud-Tonegido spelers Giovialli Serbony, Umit Bektas & Jergo Leijdekkers in de basis) en is nu met 2 punten meer, een wedstrijd minder gespeeld en met nog 3 wedstrijden te gaan koploper. “Die 3-0 was wel een beetje geflatteerd, want we hadden het voor rust lastig.” Het mogelijke kampioenschap wordt Vurens’ laatste wapenfeit bij Oliveo. Volgend seizoen is hij hoofdtrainer bij zaterdag tweedeklasser en familieclub DoCos in Leiden. “Ik vind Oliveo een leuke club maar de club heeft een iets andere cultuur dan waar ik van hou. En met die cultuur is overigens niets mis. Ik kijk erg naar volgend seizoen uit om bij DoCos te beginnen. Het wordt een leuke uitdaging, waar veel zin in heb. Maar eerst Oliveo kampioen laten worden.”

Vurens, die als prof ook nog in Zwitserland voetbalde, stopte in 2003 met voetballen bij de club waar hij doorbrak, RKAVV. Hij is ‘een liefhebber van het spelletje’ en ook als trainer altijd op voetbal gericht gebleven. “Ik heb het niet zo op het ‘gedoe’ er omheen. Ieder mens heeft z’n kwaliteiten. Zo kijk ik ook tegen de mensen aan met wie ik werk. Als ex-prof ben ik niets meer dan wie dan ook. En dat geldt ook voor mijn gezin.” Zijn zonen voetbalden bij RKDEO in woonplaats Nootdorp. “Door studeren in Amsterdam is Tim gestopt. Luc keept bij HBS in de zondag hoofdklasse onder leiding van Bas Steffens. Na de winterstop was hij eerste keeper, maar niet lang daarna scheurde hij een kruisband. Hij is inmiddels geopereerd. Ik verwacht hem pas tegen het einde van het jaar terug op het veld. Hij revalideert en blijft bij HBS. Luc is erg gemotiveerd om terug te keren; óók naar aanleiding van de gesprekken met de nieuwe trainer.”

Forum Sport Vrouwen

In 3E won koploper Forum Sport midweeks thuis van naaste concurrent LYRA met 1-0 door een doelpunt van Roxy Visser. Afgelopen zaterdag kwam het elftal van trainer René Jansen niet in actie. Zaterdag staat Forum Sport-DSVP 2 (15:00 uur) op het programma. Het kampioenschap kan dan nagenoeg worden beslist.

RKAVV Vrouwen

De vrouwen tweedeklasser won zaterdag met 1-5 bij Den Hoorn door doelpunten van Zoey van der Hulst (2), Romy van der Helm en Jessie van Leeuwen. Trainer Nikita van der Wijngaard stelde voor de 2e keer dit seizoen een basiselftal van louter speelsters met een Vrouwen 1 verleden op. “Door het gedwongen invliegen van speelsters uit de MO17, MO19 en Vrouwen 2 hebben we dit seizoen moeite gehad met het vinden van de juiste balans. Uit vele gesprekken trokken we de conclusie dat we terug naar de basis moesten nu het weer kan. Die 1-5 was veel te mager. Dat hadden dubbele cijfers moeten zijn; zoveel kansen creëerden we.” Eerst prioriteit is nu handhaven in de 2e klasse. Van der Wijngaard: “We staan 5 punten boven de streep voor nacompetitie met nog 3 wedstrijden te spelen. Tot en met de laatste wedstrijd zullen we speelsters uit het 2e en de jeugd moeten lenen. In de strijd tegen degradatie zijn zij heel hard nodig.”

RKAVV speelt zaterdag om 12:30 uur tegen Die Haghe.

De geboren Stompwijker en Oliveo-trainer Edwin Vurens kan het kampioenschap in 4E niet meer ontgaan (archieffoto: AW).
Wilhelmus-spits Cedric Aké vierde zijn rentree met een doelpunt, maar Wippolder won (archieffoto: AW).

Uit de krant

Uit de krant