De winnende slag van Logan (foto: Catch of the Day).
De winnende slag van Logan (foto: Catch of the Day).

Logan van Beek redt VCC opnieuw

Sport 272 keer gelezen

Voorburg - Net als vorige week tegen VRA moest Logan van Beek er aan te pas komen om VCC te redden vanuit een vrijwel verloren positie. Tegen Excelsior ’20 bleef de international met 70 runs ongeslagen.

Vorig jaar zat VCC ruim in de wicketkeepers. Australiër Noah Croes koos echter voor een avontuur in de UK, Tobias Nota ging rugbyen in Zuid-Afrika, Remco van der Giessen is gestopt, Mohit Hingorani was niet beschikbaar. Sybrand Engelbrecht, nog herstellende van een schouderoperatie, stak zijn hand op. Zijn moed werd beloond, want in de vijfde over sloeg Kingma toe en kon Engelbrecht vangen. In de achtste over maakte Engelbrecht zijn tweede slachtoffer, ditmaal op het bowlen van Nieuwoudt.

In de twaalfde over was er weer succes voor Nieuwoudt. 32 runs voor drie wickets was niet de start waarop de Schiedammers hadden gehoopt. Herstel kwam er van Ingram en Kroesen, maar tergend langzaam. Halverwege de innings (na 25 overs) stonden er pas 68 runs op het bord. Maar de tactiek van Excelsior was zoals altijd: een goede score op het bord zetten en die met hand en tand verdedigen, geholpen door fanatiek fielden en een nette en zuinige aanval.

Beide batsmen voerden het tempo op en kwamen tot een partnership van 68 voor het vierde wicket alvorens Ingram Leg Before Wicket ging op Boissevain: 100 voor 4 in de dertigste over.

Stijlvol drivend ging Kroesen verder tot hij werd gebowld door Shariz Ahmad. Toen Brett Hampton over het hoofd werd gevangen door Malan, was Excelsior six down.

De seamers die aan het begin van de wedstrijd zo succesvol waren geweest, kwamen terug in de slotovers. Van hen kreeg Van Beek loon naar werken toen hij door de defensie van Niels Etman brak.

De fastbowlers zorgden ervoor dat Excelsior niet extreem kon versnellen, al brachten de Schiedammers toch nog 180 runs in de boeken dankzij een knappe 37 van Stan van Troost.

Shariz Ahmad was met 2-27 in 10 overs effectief en zuinig. Nieuwoudt (2-12) kreeg bijna geen runs van het bat tegen. VCC bowlde maar liefst 22 wides, daar is nog ruimte voor verbetering.

Innings VCC

De straight drive, pull shot en cover drive zijn geen makkelijke schoten. Bas de Leede demonstreerde ze echter tot in de perfectie in de vijfde over met drie vieren. Musa Ahmad (24) opende goed.

Het voortijdige vertrek van Malan, Potgieter en De Grooth zorgde ervoor dat na elf overs een matige tussenstand van 55 voor 4 was bereikt. Daarom waren de ogen wederom gericht op Logan van Beek, de matchwinnaar van vorige week, zeker toen Bas de Leede (36) uit werd gegeven in de zeventiende over.

Van Beek en Nieuwoudt sprokkelden uiterst geconcentreerd de runs bijeen, geholpen door Ingram die in de 29e over een vangkans miste. Toen Nieuwoudt (22) zes overs later alsnog werd gevangen, stonden er al 131 runs op het bord; een cruciaal partnership van 61 derhalve.

Lefthander Shariz Ahmad (18 not out) speelde exact de ondersteunende rol die van hem werd gevraagd. Samen met Logan van Beek voegde hij nog eens 53 toe aan het Voorburgse totaal. Van Beek (een briljante 70 not out) besliste het duel met een karakteristieke cover drive in Voorburgs voordeel.

Stand Topklasse, Poule B:

Voorburg CC            6-12
VRA                         6-8
Excelsior en VOC   6-6
Salland                  6-4
Dosti                     6-0

Uit de krant