Toen het nog droog was werd volop gesoftbald op de velden van Sportpark Westvliet (foto: pr Senw).
Toen het nog droog was werd volop gesoftbald op de velden van Sportpark Westvliet (foto: pr Senw).

Volop sport en plezier tijdens Schoolsport Olympiade

Sport 398 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - SenW organiseerde op vrijdag 20 mei de Schoolsport Olympiade weer als vanouds met alle scholen op één plek, Sportpark Westvliet. 

Er deden zo’n 2.200 kinderen mee uit de groepen 5 t/m 8 van 13 basisscholen in Leidschendam-Voorburg. Deelnemende scholen waren Parachute, Maria Bernadette, Cascade, Lusthof, Groen van Prinsterer, Trampoline, IKC Mmixx, de Zonnewijzer, de Tandem, de St. Maartens school, de Vijverhof, prof. Casimir en Essesteijn.

De leerlingen namen deel aan uiteenlopende sportonderdelen als cricket, rugby, atletiek, voetbal, korfbal, handbal en softbal. Ruim 120 studenten van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan verzorgden begeleiding. Vanwege het slechte weer besloot de organisatie uiteindelijk om wat eerder te stoppen met het evenement. Evengoed konden de kinderen toch nog een groot deel van de dag lekker sporten.

Wethouder van Eekelen: “De Schoolsport Olympiade is een mooi evenement voor kinderen om kennis te maken met diverse sporten. Ondanks dat het evenement eerder moest stoppen, hebben de kinderen zich ingezet met veel enthousiasme. Sporten en bewegen is belangrijk voor je gezondheid en als dat samengaat met veel plezier is dat een absolute win-win!”

De sfeer was gezellig en sportief, kinderen deden enthousiast mee en probeerden verschillende sporten uit. Alle deelnemers kregen na afloop een oorkonde met hun behaalde resultaten. “Complimenten voor de goede organisatie. Heel leuk dat het niet meer alleen om winnen gaat maar om meedoen. Daardoor leren kinderen andere sporten kennen”, aldus een ouder van een deelnemer.

Uit de krant