De RKAVV ‘oudjes’ Claudia v.d. Hulst (‘Ik speelde de bal!’) & Linda Kemperman (rechts) weer eens samen op het voetbalveld (foto: JvdH).
De RKAVV ‘oudjes’ Claudia v.d. Hulst (‘Ik speelde de bal!’) & Linda Kemperman (rechts) weer eens samen op het voetbalveld (foto: JvdH).

Nacompetitie Stompwijk’92 onzeker; Wilhelmus wendt degradatiegevaar af

Sport 440 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Hoofdklasser RKAVV kwam zondag ondanks een aankondiging in Het Krantje, niet in actie. De thuiswedstrijd tegen Emmen wordt zoals gepland vandaag, Hemelvaartsdag (donderdag), om 14:00 uur gespeeld. Ook hun Haaglanden-derby tegen en bij TAC’90 in Den Haag (Aagje Dekenlaan; zondag 14:00 uur) en tegen (kampioenskandidaat) TOGB thuis (5 juni 14:00 uur) zijn het bezoeken meer dan waard.

Forum Sport

De eersteklasser verloor thuis van VELO. Door een spectaculair wedstrijdverloop werd het 3-4. Voor de Voorburgers scoorden Edoardo Saurwalt (1-0) en JO19-speler Maximilliano do Sacramento Castro (2-0 & 3-3). Gezien de uitslagen op de velden van poulegenoten bleek Forum Sport zich toch veilig van degradatiezorgen te hebben gespeeld. Trainer Dennis den Turk had dan ook vrede met het eindresultaat. “We hebben onze doelstelling, handhaven in de 1e klasse, behaald. Voor rust was er eigenlijk niks aan de hand. Na rust stond het binnen 2 minuten 2-3. De 3-3 zou de verhoudingenbeter hebben weergegeven, maar 4 minuten voor tijd werd het 3-4. Wij gaven 2 doelpunten gewoon kinderlijk eenvoudig weg. Dat mag op dit niveau niet. Na een seizoen met alleen maar blessures en tegenslagen hebben we het desondanks niet slecht gedaan. Meer zat er voor Forum Sport helaas niet in. Nu nog 2 wedstrijden en dan zitten het seizoen, mijn 6 jaar bij de club en 6 jaar eerste klasse erop.”

Wilhelmus

De tweedeklasser won zondag in Rotterdam met 1-2 van COAL door (kop)doelpunten van Mathijs Wartna (0-1) en invaller Sven van Noppen (1-2). Het door blessures na de winterstop zo geteisterde Wilhelmus veranderde de laatste maanden van een subtopper in een degradatie (nacompetitie) kandidaat. Geen wedstrijd werd in dezelfde samenstelling gespeeld en het aantal vervangers dat trainer Oscar Laguna Burgos nodig had liep gestaag in de dubbele cijfers. De blijdschap was dan ook erg groot bij trainer en consorten. “Eindelijk hadden wij ook eens een klein beetje geluk! En er is super hard gewerkt!” Voor matchwinner Sven van Noppen had Laguna Burgos niets meer dan lof. “Sven is door vele blessures lange tijd uit beeld geweest, maar debuteerde zo’n 3 jaar geleden bij mij toen hij nog jeugdspeler was. Die vallende kopbal was mooi en in de druk naar voren vond ik hem sterk invallen. Het zat hem de laatste jaren niet mee, maar ik ben hem nooit uit het oog verloren. Gelukkig is hij nu weer fit. Met de hele ploeg kunnen we nu meer ontspannen het seizoen uitspelen. En als we 2x winnen kunnen we ook nog 6e worden!”

Stompwijk’92

De derdeklasser verloor zondag in Rotterdam met 2-1 van de nummer voorlaatst in 3A HWD. Invaller Yorick van Benten (2-1) scoorde het enige doelpunt; een afstandsschuiver in de verre hoek. De ploeg van trainer Patrick Kamperveen zal nog flink aan de bak moeten om promotie nacompetitie te bereiken. “Het gaat al 3 weken ongelooflijk en onaantastbaar moeizaam. Deze jongens hebben bewezen hoe goed en leuk ze kunnen voetballen. Dat wij het trio topspitsen missen moge duidelijk zijn. Zeker Nick Ammerlaan onze topscorer. En natuurlijk Lorenzo Korte ook! En Kite Beuvink, de laatste tijd 3 hattricks (!), was onzichtbaar. Ik vroeg hem in de rust of hij ergens last van of geen zin had. Zijn antwoord was ‘beiden’. Die heb ik meteen gewisseld. Hij blijft natuurlijk een net 18-jarige jongen, maar hij kan zoveel meer.”

Kamperveen schuift niet alles op zijn jonge spits af. “De vorm van mijn jonge ploeg en de absolute wil om te presteren zijn op dit moment best ver te zoeken. Het wordt tijd dat de as in mijn elftal (keeper Jesper v. Leeuwen, Rico Westdorp, Pim v.d. Arend, Rick de Haan & Kite Beuvink, red.) de rest eens uit de negatieve spiraal trekt.”Kamperveen stelt dat hij ‘zo’n getalenteerde groep!’ heeft. “Die groep dreigt een prachtig seizoen onnodig om zeep te helpen. Dat moeten zij beseffen. Het team, doorgaans het sterkste onderdeel van deze groep (!), wint. Hoe kun je nou verliezen van een team waar je thuis al met 9-1 van won door onder anderen 4 goals van Nick, een goal van Lorenzo en 1 van Kite? Mijn aanvoerder Rico Westdorp, een allround topspeler met ervaring bij clubs van naam DUNO, HBS, Quick, UVS en FC Boshuizen, is de beste voetballer van deze competitie als hij wil. Hij kan ook beter dan dat hij nu laat zien. We kunnen de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse halen!”

SEV

De vierdeklasser won zaterdag in Den Haag van RAS met 0-3 door (late!) doelpunten van JO19-speler Simon Bleichrodt, een eigen doelpunt en Fares Daouadi (strafschop). Trainer Kenneth Soechit wil absoluut de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse halen! “Puntverlies leidt tot een ongewenst lange zomerperiode zonder voetbal. Na het laatste reguliere competitieweekend van 4 en 5 juni willen we nog even door met onze spelersgroep.” 

SEV kende een lastig begin van de wedstrijd. “We kregen daarna steeds meer grip op de wedstrijd, maar in het laatste kwartier konden we de kansen pas verzilveren.” Simon Bleichrodt brak de ban. “Hij is een broertje van Thomas, die al bij ons in de selectie voetbalt. Hij is net als Thomas een eigen jeugd speler en middenvelder. Een rustige jongen met niet teveel blabla. Hij debuteerde en scoorde meteen. Dat is mooi natuurlijk.”

RKAVV Vrouwen

De vrouwen tweedeklasser won zaterdag met 8-0 van Die Haghe. De doelpuntenmakers waren Zoey van der Hulst (2), Kim Smulders (2), Nina van der Hoeven, Romy van der Helm (2) en Sylvia van Leeuwen. De invallers Claudia van der Hulst, Linda Kemperman, Lotte Barmentloo en Sylvia van Leeuwen maakten tot tevredenheid van trainer Nikita van der Wijngaard hun comeback. “Het elftal was op het laatst een mix van wat jeugd met onze vedetten van weleer. En we zijn veilig! Ook volgend seizoen voetballen we in de 2e klasse.” Wat haar betreft doen de genoemde invallers de laatste 2 wedstrijden ook nog mee. “We kijken hoe het lichamelijk met ze gaat en mikken op de laatste wedstrijd thuis tegen Sleeuwijk. En de MO17- en MO19- speelsters, die altijd voor ons klaar stonden en weinig speeltijd kregen krijgen die nu wel. Dus ook de meiden die nog niet gedebuteerd hebben en op bank hebben gezeten.”

Ze vindt dat die meiden dat verdienen. “Ze zijn onze toekomst. Dan bedoel ik onder anderen Niki Herrmann, Iris Derksen en Anisa Sahin. Zij en anderen moeten alleen nog aangeven of ze kunnen.” Wat de toekomst verder brengt is voor Van der Wijngaard nog een beetje onzeker. “Sylvia gaat door, Lotte twijfelt nog. Zeker is dat Lotte Langerak, Vreni van Herk en Linda Kemperman stoppen. Claudia helpt ons als het moet maar zo niet dan niet, zoals ze dat dit seizoen ook gedaan heeft. Lisa de Jong, die dit seizoen een enkele keer inviel, komt definitief niet terug.”

Forum Sport Vrouwen

De vrouwen derdeklasser won zaterdag met 5-0 van DSVP Vrouwen 2 door doelpunten van Eline Hoogteijling (3), Roxy Visser en Ginger Wouters. Trainer René Jansen wil nog niets weten van een kampioenschap, dat officieus wel bereikt werd. “Ik vind dat je alleen een kampioenschap viert als de competitie voorbij is. Laten we de kampioenswedstrijd 4 juni thuis tegen SC Monster eerst maar eens winnen. De club die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft is de terechte kampioen.”

Forum Sport Vrouwen begon deze competitie met een mooie en lange ongeslagen reeks, kende een korte periode van onzekerheid en enkel puntverlies, maar is bezig aan een glansrijk en dynamisch slotakkoord. “En zo is het”, zegt Jansen. “De kampioenswedstrijd begint zaterdag 4 juni om 12:00 uur op het hoofdveld van ons eigen VoetbalPark ‘t Loo. Bij winst zijn we kampioen en spelen we volgend seizoen in de 2e klasse.”

Sven v. Noppen kopte Wilhelmus naar winst & Yorick v. Benten (Stompwijk'92) scoorde het enige doelpunt (foto: AW).
Trainer René Jansen van Forum Sport Vrouwen wil nog niets van een kampioenschap weten tot de competitie voorbij is (archieffoto: AW).

Uit de krant