Enkele cricketwereldtoppers zijn donderdag en vrijdag te zien bij Voorburg Cricket Club op Westvliet (foto Catch of the Day).
Enkele cricketwereldtoppers zijn donderdag en vrijdag te zien bij Voorburg Cricket Club op Westvliet (foto Catch of the Day).

Cricketwereldtoppers op 4 en 5 augustus in Voorburg

Sport 530 keer gelezen

Voorburg - Stel je eens voor dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi op Wilhelmus zouden komen spelen. Of in honkbaltermen Mike Trout en Mookie Betts op Catch. Of in basketbaltermen Stephen Curry en Paolo Banchero.

Vergelijkbaar is de komst van de Nieuw-Zeelandse internationale cricketspeler Martin Guptill, Mitchell Santner en Jimmy Neesham naar Voorburg op 4 en 5 augustus om 17.00 uur. 

Het Nederlandse mannenteam neemt het dan op tegen deze wereldtoppers van Nieuw-Zeeland in twee korte wedstrijden. Het belooft een spektakel te worden, laat de Voorburg Cricket Club weten.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij het toegangshek van Voorburg CC aan de Groene Zoom 20 in Den Haag (achter Yuverta en naast Wilhelmus). Kaarten kosten € 20 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar betalen slechts € 10.

Twenty20 cricket is een spelvorm waarbij beide teams 120 ballen krijgen om zoveel mogelijk punten (runs) te verzamelen. Stel, Team A maakt 160 runs. Dan moet Team B er dus 161 maken om te winnen.

Een unieke kans voor iedereen om eens te kijken wat cricket op topniveau inhoudt, maar ook voor kenners om topcricket te zien. Aanvang van de wedstrijden op donderdag 4 en vrijdag 5 augustus is 17.00 uur.

Uit de krant