De Oranje-selectie met vier VCC’ers (foto: KNCB – Gerhard van der Laarse).
De Oranje-selectie met vier VCC’ers (foto: KNCB – Gerhard van der Laarse).

Topcricket bij VCC voor 2.000 toeschouwers

Sport 23 keer gelezen

Voorburg - De twee Twenty20-wedstrijden van Nederland tegen topland Nieuw-Zeeland op Sportpark Westvliet in Voorburg zijn een groot succes geworden. 

De wedstrijden, die live op TV werden uitgezonden in meerdere landen en door miljoenen mensen werden gevolgd, werden weliswaar verloren door Oranje, maar werden goed bezocht en leverden ‘local hero’ Bas de Leede internationale waardering op voor twee uitstekende innings.

Op donderdag zag Nederland kans Nieuw-Zeeland dankzij briljant fielden op slechts 148 runs te houden en dat was een prestatie van formaat. Helaas lukte het Nederland (132) niet dit totaal te chasen. Bas de Leede (nr. 66) was in zijn eentje verantwoordelijk voor de helft van de Nederlandse eindscore.

Op vrijdag was er nog meer publiek dan een dag eerder; meer dan 1.000 betalende toeschouwers. Ditmaal batte Nederland eerst. Ondanks een goede start kon Nederland niet versnellen in de slotovers. Het eindtotaal was 147 runs. Wederom werd Bas de Leede topscorer, nu met 53 not out.

De Nieuw-Zeelandse spelers waren inmiddels aan de Nederlandse pitch gewend en pasten zich razendsnel aan aan de omstandigheden. Wereldtoppers Daryll Mitchell en Mitchell Santner bleven met 51 en 77 runs ongeslagen.

VCC kijkt terug op twee fantastische cricketdagen, met in totaal zo’n 2.000 toeschouwers. Zo werd goede reclame gemaakt voor de cricketsport die in Nederland nog altijd vrij onbekend is en best wel eens een ‘boost’ mag krijgen.

Ook wethouder Astrid van Eekelen kwam een kijkje nemen bij de cricketwedstrijden. “Geweldige sfeer bij VoorburgCC. In de zon genieten van spannende interland Nederland - Nieuw Zeeland. Cricket op hoog niveau op Sportpark Westvliet #trots”, twitterde zij vrijdag. 

Uit de krant

Uit de krant